Jack Nicklausin toimisto suunnittelee Pickalan Parkin uudelleen - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Jack Nicklausin toimisto suunnittelee Pickalan Parkin uudelleen

Park-kentän nykyinen päätösreikä. Kuva Lassi Pekka Tilander

Varsinainen päätös kentän rakentamisesta tehdään vuoden 2023 syksyllä.

Maailmankuulun Jack Nicklausin suunnittelutoimisto Nicklaus Design on valittu Pickala Golfin Park-kentän suunnittelijaksi. Nicklaus Design tekee Parkin konseptisuunnittelun kevään 2022 aikana, ja uudistetun kentän master plan valmistuu vuonna 2023.

Päätös kentän uudistamisesta tehdään Pickala Golfin yhtiökokouksessa syksyllä 2023. Jos Nicklaus Designin suunnitelmaa päätetään myöhemmin myös rakentaa, Parkista tulee ensimmäinen Nicklaus-brändin suunnittelutyö Suomessa.

”Kyse on ainutlaatuisesta yhteistyöstä”, sanoo Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen.

”Nicklaus on golfmaailman kiistaton huippubrändi. Uskomme, että Nicklaus Designin asiantuntemuksella Park nousee modernien standardien mukaiseksi huippukentäksi Suomessa.”

Jack Nicklaus voitti urallaan 18 miesten major-turnausta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Keskustelu siitä, kuka on kaikkien aikojen paras golfari, käydään yleensä Jack Nicklausin ja Tiger Woodsin välillä.

Nicklaus aloitti golfkenttien suunnittelun jo peliuransa ollessa vielä käynnissä. Tähän päivään mennessä Nicklaus Designin suunnittelutoimisto on suunnitellut yli 430 kenttää 45 eri maahan. Park-kentän suunnittelusta vastaa Dirk Bouts, jolla on yli 30 vuoden kokemus kenttien suunnittelusta Euroopassa.

”Tavoitteemme on olla Suomen vetovoimaisin ja palvelevin golfyhteisö. Se tarkoittaa toimintamme ytimen eli kenttien kilpailukyvyn kehittämistä”, Janne Pelkonen sanoo.

”Tärkeintä on se, että Parkin uudistuksen myötä kentällä pelaaminen on entistä hauskempaa, ei vaikeampaa. Haluamme, että tulevaisuudessa Pickala palvelee mahdollisimman monipuolisesti eritasoisia golfin harrastajia.”

Park-kentän rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2025 syksyllä.

Lue seuraavaksi: Pickala on Vuoden golfseura – Hall of Fameen neljä uutta jäsentä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje