13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pickala on Vuoden golfseura – Hall of Fameen neljä uutta jäsentä

Pickala Golf Club valittiin sekä Vuoden golfseuraksi että Vuoden kilpaseuraksi. Kuva Lassi Pekka Tilander

Golfgaala järjestettiin tänä vuonna olosuhteiden vuoksi virtuaalisena.

Suomen Golfliitto palkitsi lauantaina 13. maaliskuuta pidetyssä virtuaalisessa Golfgaalassa kaikkiaan parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista menneeltä vuodelta. Gaala alkoi arvokkaasti Hall of Fame -kunniagallerianimityksillä ja päättyi Vuoden Golfseuran julkistamiseen.

Hall of Fame

Uuden nimitykset:

Pentti ”Pesa” Nurminen (1921-2017) pelaajakategoria
Sigurd ”Sigge” Nyström (1919-2008) pelaaja- ja elämänurakategoria
Sampsa J. Ahokas (1926-2011) elämänurakategoria
Erkki K.M. Leppävuori (1951-) elämänurakategoria

Vuoden golftapahtuma

Kivitippu Pro-Am ja Pro Invitational

Tämä perinteikäs tapahtuma on järjestetty jo 20 kertaa Lappajärvellä, Järviseudun Golfseuran hienoissa puitteissa. Esa Rannila ja Ari Mastokangas toimivat asian primus motoreina, ja edelleen tapahtuma houkuttelee joka vuosi mukaan ammattilaisten parhaimmiston ainutlaatuisella tunnelmallaan ja vieraanvaraisuudellaan. Kisa on myös seuralle kesän kohokohta ja ylpeyden aihe – seura-aktiiveja on aina suuri määrä auttamassa tapahtuman läpiviennissä.

Hyväntekeväisyys ja huippugolfin tukeminen ovat oleellinen osa tapahtumaa. Pro-am kilpailun tuotosta ja huutokaupasta kertyi viime vuonna 38 100€ Mikko Korhosen 59 Fundille.

Vuoden juniorikilpailujen järjestäjä / Future Tour

Golf Pirkkala

Golfyhteisön upean ja aktiivisen junioritoiminnan kruununa ovat hienosti järjestetyt kilpailut, suuri määrä vapaaehtoisia ja mahtava ilmapiiri kisoissa!

Suomen Golfliiton ympäristöpalkinto

Helsingin Golfklubi

1) GEO-ympäristösertifikaatti 2020
2) Yhteistyö Mätäojan kutusorakoiden kunnostamisessa Helsingin Perhokalastajat ry:n kanssa
3) Tammien siirto-operaatio kentälle puiden pelastamiseksi ja vanhasta puustosta huolehtiminen osana kenttäalueen hoitoa.
4) Seuran tekemä työ alueen runsaan linnuston hyväksi (Talin luontoikkuna) sekä linnunpönttöjen asentaminen alueelle.
5) Kentän moninaiskäyttö: erittäin suosittu alue myös muiden liikkujien keskuudessa – kevyen liikenteen väylät, hiihtoladut sekä pulkkarinteet vilkkaassa käytössä.

Vuoden urheiluteko, Jalo Grönlund -palkinto

Sami Välimäki

European Tourin vuoden tulokkaan kausi oli menestystarina, jonka kruunuina olivat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla 100 parhaan joukkoon. Urheilugaalassa Välimäki pokkasi kaksi Uno-pystiä ja sijoittui toiseksi Vuoden urheilija -äänestyksessä, tuoden merkittävästi näkyvyyttä golfille.

Vuoden golfteko

Suomen golfyhteisöt

Vuosi 2020 jää kaikkien mieleen yhdestä maailmanlaajuisesta syystä. Poikkeusolot alkoivat vuosi sitten maaliskuussa ja jatkuvat edelleen, mutta golf lajina selviytyi upeasti kaikkien haasteidenkin keskellä ja turvallista harrastamista pystyttiin jatkamaan. Iso kiitos kovasta työstä, venymisestä ja innovoinnista koko Suomi Golfille: kiitos golfyhteisöt, pelaajat, toimijat ja jokaiselle meistä noin 150 000 golfarista.

Vuoden PR-teko

Matilda Castrén

Matilda Castrén on noussut raketin lailla Suomen naisten ykköspelaajaksi tulokaskaudellaan LPGA Tourilla, ja media seuraa urheilijan otteita tiiviisti maailman kovimmalla kiertueella. Castrén pelasi ennakkoluulottomasti myös uransa ensimmäisessä major-kilpailussa Women’s PGA Championshipissa sijoittuen sijalle 23.

Vuoden E-golfari

Timo Pessi

Golfin hyvän mielen lähettiläs. Jakaa tietoisuutta lajin harrastamisesta vamman kanssa, kannustaa muita mukaan lajin pariin. Järjestänyt omatoimisesti aivovammaisten golfvertaistukileirejä.

E-Tour -rankingvoittajat

Gross-sarja: Tero Peltola, Tarinagolf
Nett-sarja: Hannu Eronen, Keimola Golf Vantaa
Stableford-sarja: Petri Partanen, Harjattula Golf & Country Club

Vuoden nuoriso-ohjaaja

Sauli Mankinen, Raahentienoon Golf

Nostanut seuransa junioritoiminnan Laatuseuraksi vuonna 2020 ja toimii täysin vapaaehtoisena. Kehittänyt seuraan ympärivuotista junioritoimintaa ja saanut lisää vapaaehtoisia mukaan.

Kauden tulokas, Hannu Tarmio -palkinto

Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi

Anastasia murtautui viime kauden aikana tyttöjen lupaavimpien kärkipelaajien joukkoon. Useat voitot ja SM-kultamitalit toivat myös ylivoimaisen junioreiden ranking-voiton.

Vuoden tyttöjuniori (alle 18 v.), FGMA

Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi

Anastasia oli ylivoimainen Finnish Junior Amateur rankingin voittaja. Ahkera kilpailija pokkasi kauden aikana kaikkiaan seitsemän voittoa juniorikisoista, joista kaksi olivat SM-kultamitaleita.

Vuoden poikajuniori, Heikki Vaiste -palkinto, Golfin Edistämissäätiö

Anton Roth, Tarinagolf

Anton pelasi tasaisen loistovan kauden, jonka kruunuina olivat FJT-voitto ja kaksi SM-pronssia. Anton vei samalla nimiinsä Finnish Junior Amateur Rankingin.

Finnish Junior Amateur Ranking

Anastasia Hekkonen, Tuusulan Golfklubi
Anton Roth, Tarinagolf

Finnish Amateur Ranking

Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf Club
Ilari Saulo, Keimola Golf Vantaa

Kiira Riihijärvelle myönnettiin samalla Eliittimerkki.

Vuoden Mid-pelaajat, rankingvoittajat

Milla Hallanoro, Pickala Golf Club
Tuomo Paavola, Kymen Golf

Vuoden golfseniorit, rankingvoittajat

Virpi Haataja, St Laurence Golf
Matti Moilanen, Muuramen Golfseura

Vuoden golftuomari

Jaakko Kemppainen, Oulun Golfkerho

Toiminut pitkään liittotuomarina ja kouluttanut tuomareita pohjoisen alueella sekä omassa seurassaan. Osallistunut tuomarikoulutusjärjestelmän suunnitteluun. Ollut vapaaehtoisena tuomarina useissa kilpailuissa ympäri Suomea.

Vuoden kilpaseura

Pickala Golf Club

Palkinto jaettiin nyt kymmenettä kertaa ja sen on voittanut Pickala Golf Club peräti kahdeksan kertaa. Pisteisiin lasketaan mukaan Golfliiton kaikkien kilpailusarjojen rankingpisteet.

Naisystävällisin golfyhteisö, Arja Sipronen -palkinto

Hartolan Golfklubi

Voittaja lasketaan Pelaaja Ensin -jäsenkyselyn naisten asiakaskokemuksen yhteistulosten perusteella. Vaikuttavia kategorioita ovat naisten yleinen asiakaskokemus, caddiemaster-palvelut, klubitalon siisteys, ravintolapalvelut sekä tapahtumiin tervetulleeksi tunteminen.

Vuoden mediapalkinto

Helsingin Sanomien urheilutoimitus

Palkittava golftoimitus käsittelee monipuolisesti, ansiokkaasti ja aktiivisesti golfiin liittyviä uutisia ja aiheita yhdessä valtakunnan päämedioista.

Vuoden golfseura

Pickala Golf Club

Pickalassa on pitkäjänteisesti kehitetty yhteisöä ja sen palveluja pelaajien näköisiksi. Kilpapuoli on aina ollut vahva painopiste toiminnassa. Seura huomioitiin myös upeasti Urheilugaalassa Vuoden urheiluseura -finalistina, jossa painotettiin innovatiivisuutta haastavien aikojen keskellä. Vahvasta yhteisöllisyydestä kumpuava Pickalan henki toivottaa niin vanhat kuin uudetkin pelaajat avosylin tervetulleeksi Suomen suurimpaan golfkeskukseen.

Lähde: Golfliiton tiedote

Lue seuraavaksi: Golfgaalassa juhlittiin mennyttä vuotta – Vuoden golfseuraksi Helsingin Golfklubi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje