Golfkierroksella olleen Trumpin epäillään joutuneen salamurhayrityksen kohteeksi - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Golfkierroksella olleen Trumpin epäillään joutuneen salamurhayrityksen kohteeksi

Liittovaltion poliisi FBI tutki rikospaikkaa Trump International Golf Clubilla epäillyn salamurhayrityksen jälkeen. Kuva Getty Images.

Turvallisuusriskit golfkentillä ovat tavallista suuremmat.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii sunnuntaina sattunutta tapausta, jossa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin epäillään joutuneen ilmeisen salamurhayrityksen kohteeksi omalla golfkentällään Floridassa.

Trump oli sunnuntaina pelaamassa kierrosta Trump International Golf Clubillaan Floridan West Palm Beachissä, kun salaisen palvelun agentti huomasi golfkentän aidan läpi työnnetyn kiväärin piipun. Agentti oli yrittänyt ottaa kontaktia pensaikossa asetta pidelleeseen henkilöön, jolloin tämä lähti pakenemaan. Sen jälkeen agentin kerrotaan ampuneen useita laukausia epäiltyä kohti. Trump oli tilanteen sattuessa noin 360-460 jaardin päässä siirtymässä kentän viidenneltä reiältä kuudennelle.

Trump vietiin kierrokselta välittömästi golfautolla turvaan, ja golfkenttä suljettiin. Trumpia kohtaa ei tiettävästi ammuttu, eikä hän vahingoittunut tilanteessa.

Trumpin turvallisuudesta huolehtiva salainen palvelu on ollut jo pidempään huolissaan Trumpin golfkierroksista.

Epäillyn pakenemisen nähnyt silminnäkijä otti kuvan epäillyn autosta ja auton rekisterikilvestä. Vihjeiden avulla epäilty otettiin hetkeä myöhemmin kiinni I-95-moottoritieltä. Hän ei tehnyt pidätystilanteessa vastarintaa, eikä ollut aseistettu. Golfkentän aidan vierestä löydettiin oletettavasti epäillylle kuulunut kiikaritähtäimellä varustettu AK-47-automaattikivääri.

Edellisestä Trumpiin kohdistuneesta salamurhayrityksestä on aikaa vain kaksi kuukautta. Trump sai 13. heinäkuuta osuman korvaansa, kun hän oli pitämässä kampanjapuhetta Pennsylvanian osavaltiossa. Välikohtauksessa menehtyi kaksi ihmistä, joista toinen oli salamurhayrityksen tehnyt ampuja.

Trumpin turvallisuudesta huolehtiva salainen palvelu on ollut jo pidempään huolissaan Trumpin golfkierroksista, jotka muodostavat selvän turvallisuusriskin. Golfkenttien ympäristöissä, joissa on tyypillisesti paljon piilopaikkoja ja jotka rajautuvat yleisiin teihin, Trumpin turvallisuuden varmistaminen on haastava tehtävä. Sunnuntain kierroksella kiväärinpiipun nähnyt agentti kuului ryhmään, joka kulkee golfkierroksilla 1–2 reikää Trumpin edellä tarkkaillakseen ympäristöä ja eliminoidakseen mahdolliset turvallisuusriskit.

Trump omistaa yhteensä kahdeksantoista golfkenttää Yhdysvalloissa, Britteinsaarilla, Kaakkois-Aasiassa ja Lähi-idässä. Sunnuntain välikohtauksen näyttämö, vuonna 1999 avattu Trump International Golf Club, oli aikanaan Trumpin ensimmäinen golfkenttä. Kentällä on pelattu LPGA Tourin osakilpailuja vuosina 2001–2008.

Lue seuraavaksi: Parlamentti päästi pälkähästä, mutta Skotlannissa halutaan selvittää Trumpin golfinvestointien alkuperä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)