Tulikuuma Tapio Pulkkanen paineli Prahan ET-kilpailun kärkeen! - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Tulikuuma Tapio Pulkkanen paineli Prahan ET-kilpailun kärkeen!

Tapio Pulkkanen lähtee Czech Mastersin päätöspäivään kahden lyönnin johtoasemassa. Kuva: Getty Images

Myös Janne Kaske jatkaa taistelua top 20:n tuntumassa.

Tapio Pulkkanen on pelaamassa loistavaa turnausta Prahassa Tšekissä meneillään olevassa European Tourin kilpailussa. Hän iski Czech Mastersin kolmannella kierroksella huipputuloksen 66, ja nousi komeasti kahden lyönnin turvin kisan ykköspaikalle.

Kokonaistilanteessa -13 oleva Pulkkanen käynnisti päivänsä Albatross Golf Resortin kentällä birdiellä. Toinen birdie tuli etuysin puolivälissä, viitosella, ja kolmas ulosmenon päätteeksi yhdeksännellä reiällä.

Peli jatkui railakkaana toisella kenttäpuoliskolla, Pulkkasen tehtyä kaksi birdieä takaysin alussa. Pienen hengähdystauon jälkeen lisää tapahtumia oli tiedossa kentän loppusuoralla: 16. reiän birdieä seurasi lauantain ainoaksi jäänyt bogey, mutta se ei jäänyt Pulkkasta isommin kaivelemaan, sillä kierros päättyi hienoa lähestymistä seuranneeseen päivän seitsemänteen birdieen.

Pulkkasen tulos -6 oli myös kolmannen pelipäivän parasta antia.

”Se oli jämäkkä kierros − parempi kuin kaksi ensimmäistä. Puttasin hyvin ja löin paljon hyviä rautalyöntejä. Myös avaukset olivat tänään melko suoria, joten tyytyväinen saa olla”, Pulkkanen sanoi kisalähetyksen haastattelussa.

”Tein kaiken samalla tavalla kuin aiempina päivinä. Tuulen suunta oli hieman erilainen, ja siitä oli hyötyä par-viitosilla.”

Hänen takanaan kahden lyönnin päässä toista sijaa jakavat yhdysvaltaiset Johannes Veerman ja Sean Crocker sekä ruotsalainen major-voittaja Henrik Stenson (-11). Muista pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat myös kuudetta sijaa jakavat ruotsalaiset, Philip Eriksson ja Sebastian Södeberg (-9) sekä kymmenettä sijaa jakava Tanskan Nicolai Højgaard (-8).

Voittaminen on aina vaikeaa, mutta uskon pystyväni siihen huomenna.

Loppuvuodesta 2017 European Tourin kelkkaan hypännyt Pulkkanen ei ole toistaiseksi saanut voittotiliään pääkiertueella auki. Tilastoista löytyy kaksi kolmatta sijaa joulukuussa 2017 pelatusta Joburg Openista ja toukokuussa käydystä Canary Islands Championshipistä. Tämän lisäksi hän on hankkinut kolme muuta top 10 -sijoitusta, joista makein on Alfred Dunhill Links Championshipissä lokakuussa 2018 tullut neljäs tila.

Kaudet ET:llä ovat olleet Pulkkaselle hankalia, vaikka silloin tällöin hän on laatusijoituksen pystynytkin kaivamaan. Ongelmana on ollut hyvän pelitason vakiintumisen puute, sillä karsiutumisia on kertynyt peräti 47. Yhden Challenge Tour -kilpailun ja haastajakiertueen rankingin vuonna 2017 voittaneella Pulkkasella on sunnuntaina erinomainen mahdollisuus kääntää uusi lehti urallaan.

”Voittaminen on aina vaikeaa, mutta uskon pystyväni siihen huomenna. Kykenen pelaamaan täällä aggressiivisesti ja tarvittaessa myös hieman puolustavimmin. Huomenna voi olla vesikeli, ja olen valmiina taisteluun”, Pulkkanen mietti.

Suomalaisten hyvää panosta Prahassa täydentää perjantaina kahdeksan peräkkäisen karsiutumisen putken tyylillä katkaissut Janne Kaske (-5).

Edellisen päivän tapaan tuloksen 71 pelannut Kaske tehtaili kierroksen ensimmäisellä kolmanneksella kolme birdieä, mutta tämän jälkeen tahti tasaantui. Hän käynnisti kahdeksannen reiän tuplabogin jälkeen takaysin birdiellä, kunnes teki viimeisen parista poikenneen reikätuloksen 18:lla bogin muodossa.

”Tänään oli oikeastaan parasta peliä näistä päivistä: hyvää lyömistä ja puttaamista. Kahdeksannella reiällä pallo upposi griinibunkkeriin ja vikalla kääntyi draw (kierre vasemmalle) vähän yli ja (pallo) pomppi veteen. Pari missiä, mutta pääosin sellaista peliä millä pärjäisi ihan hyvin tulevaisuudessakin”, hän sanoi.

”Tämä viikko on ollut mulle jo nyt iso askel eteenpäin, jos huomenna saisi hyvän rundin, niin se olisi vaan bonusta”, Euroopan Ryder Cup -joukkueen kapteenin Padraig Harringtonin kanssa sunnuntaina pelaava Kaske jatkoi.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

8.30 Janne Kaske-Richard Mansell ENG-Padraig Harrington IRL
10.00 Henrik Stenson SWE-Johannes Veerman USA-Tapio Pulkkanen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje