Samoojalta vahva nousu London Golf Clubilla – ”Rautapeli on tällä hetkellä jäätävän hyvää” - Golfpiste.com

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

22.10.–29.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Samoojalta vahva nousu London Golf Clubilla – ”Rautapeli on tällä hetkellä jäätävän hyvää”

Kalle Samooja kapusi Cazoo Classicin puolivälissä kahden lyönnin päähän kärkikymmeniköstä. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja paransi tuntuvasti asemiaan European Tourin kilpailussa.

Kalle Samooja pelasi mainion kierroksen Lontoossa Englannissa jatkuneessa European Tourin kilpailussa. Tulos 69 nosti Samoojan Cazoo Classicin puolivälissä kokonaistilanteeseen -4, jolla hän harppasi jaetulle 25. sijalle.

Samoojan ote oli perjantaina jämäkkä: birdiejä syntyi neljä, ja ainoa bogey kirjattiin Heritage-kentän 11. reiällä. Hän oli erityisen tyytyväinen rautalyönteihinsä, mutta puttipeli ei mieltä lämmittänyt.

”On toi rautapeli tällä hetkellä jäätävän hyvää. Putteri on vaan ihan kohmeessa, niin se pääsee vähän iskemään korvien väliin”, hyvin paikkoja rakennellut Samooja kertoi tiedotteessa.

”Kyllä tuolla lyömisellä ansaitsisi vähän parempaa, mutta katsotaan, jos viikonloppuna kääntyisi”, kuusi lyöntiä kärjestä oleva turkulainen toivoi.

Suomalaisista myös tuloksen 71 toisena päivänä pelanneen Sami Välimäen (-1) pelit jatkuvat viikonlopun kierroksilla. Mikko Korhoselle (+2) kävi kuitenkin kalpaten. Yhdeksättä sijaa avauspäivän jälkeen jakanut Korhonen käytti perjantain kierrokseen peräti 78 lyöntiä, ja hän karsiutui selvästi jatkosta.

Kentän 10. reiältä startannut Korhonen jäi perjantaina kokonaan ilman birdiejä. Bogeja hänelle kirjattiin neljä, joista kolme tuli ensimmäisellä kenttäpuoliskolla. Tämän lisäksi Korhonen teki yhden tuplabogin kolmanneksi viimeisellä reiällä.

Janne Kaskelle (+8) toinen kierros oli vielä murheellisempi. Torstaina tuloksen 71 pelannut Kaske käytti perjantain kierrokseen kymmenen lyöntiä enemmän, ja koki kahdeksannen peräkkäisen karsiutumisensa.

Englannin Dale Whitnell ja Walesin Rhys Enoch (-10) nousivat Cazoo Classicin puolivälissä kärkipaikalle. Etumatkaa Englannin Jordan Smithiin ja Skotlannin Calum Hilliin on yksi lyönti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)