30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]

Suomalaisilla kaikkien aikojen paras kokonaispanos naisten Euroopan kiertueen turnauksessa

Sanna Nuutisen pelissä on tekemisen meininki, mikä näkyy myös hänen kasvoiltaan. Pelaajan bägiä kantamassa valmentaja Niklas Dahlgren. Kuva: Tristan Jones/LET

Sanna Nuutinen otti kauden toisen top 3 -sijoituksensa LET:llä. Myös Ursula Wikström ja Krista Bakker esittivät kauden parastaan Espanjassa.

Sanna Nuutinen venyi jo kauden toiseen top 3 -sijoitukseen sunnuntaina Barcelonan lähistöllä päättyneessä naisten Euroopan kiertueen turnauksessa. Kisan kärkiryhmässä pelannut Nuutinen kirjasi neljännellä kierroksella tuloksen 73, ja sijoittui  kolmanneksi.

Hän teki lupaavasti birdien kolmannella reiällä, mutta ei jatkossa pystynyt aivan sellaiseen esitykseen, millä olisi uhiteltu kisan kärkikaksikkoa.

Lopputulokseen 281 (-3) päätynyt Nuutinen paikkaili 10. reiän birdiellä etuysin loppuun tullutta bogia, mutta tämän jälkeen ainoiksi parista poikenneiksi reikätuloksiksi jäivät 11. ja 15. reiän bogit.

Nuutinen on ollut tämän kauden ehdoton valopilkku kotimaisten naispelaajien keskuudessa. Hän ylsi kuukausi sitten uransa kovimpaan LET-sijoitukseensa jaettuun kakkostilaan Tsekin kilpailussa. Tämän ohella hän on voittanut LET Access Series -kiertueella yhden turnauksen ja haalinut kuusi muuta top 10 -sijoitusta.

Nuutinen sai päätöspäivänä kannoilleen Ursula Wikströmin (-2), joka jäi lopulta vain lyönnin päähän helsinkiläisestä. Wikström jakoi kilpailussa parasta jälkimmäisen 36 reiän tulosta ja kiilasi tyylikkäästi jaetulle neljännelle sijalle.

”Siihen nähden mitä peli oli torstaina, niin olen kyllä tyytyväinen ja hieman yllättynytkin, että kauden parhaan sijoituksen sai jotenkin väännettyä”, Wikström sanoi.

”Tänään oli taas kova tuuli ja suurin osa rundista oli selviytymistaistelua. Putteri toimi vieläkin hyvin.”

Kyseessä oli Wikströmin paras sijoitus Ladies European Tourilla neljään vuoteen. Hän jatkaa maailmanlistan seuraavassa päivityksessä parhaana suomalaisena, mutta on saamassa vahvassa iskussa olevan Nuutisen hyvää vauhtia kannoilleen.

Myös Krista Bakker taisteli kauden parhaaseen ja uransa top 10 -sijoitukseensa LET:llä.

Jaettua 10. sijaa Bakkerin on kiittäminen viimeisellä reiällä tulleesta birdiestä. Tulos 71 käsitti kaikkiaan kaksi birdieä ja kaksi bogia.

Kun vielä Elina Nummenpää (+4) kiri kisan parhaalla kierroksellaan (70) 17:nneksi ja Noora Komulainenkin (+5/T22) pysyi 25:n joukossa, voidaan todeta suomalaisten yltäneen kaikkien aikojen parhaaseen kokonaispanokseen naisten Euroopan kiertueella.

Nuutisen sunnuntain pelikavereista voiton Estrella Damm Mediterranean Ladies Openissa vei kotiyleisön riemuksi tuore Solheim Cup -voittaja Carlota Ciganda (-8).

Taistelu oli tiukka, sillä viikonloppuna Wikströmin kanssa tasatahtiin pelannut Saksan Esther Henseleit iski tuloksen 68, ja hävisi Cigandalle yhdellä lyönnillä.

Nuutisen ja Cigandan kanssa Club de Golf Terramarin -kenttää kiertänyt toinen saksalainen oli tuuliajolle pudoten tuloksen 79 myötä jaetulle neljännelle tilalle.