14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Suomen golfvälinekauppa mullistui – Golf Center osti Golf Balancen liiketoiminnan

hot-list-banner

Golfvälinemarkkinat ovat hakeutuneet muutamassa vuodessa uusiin asemiin.

Golfvälinemyyjä Golf Center on ostanut pitkäaikaisen kilpailijansa Golf Balancen liiketoiminnan ja brändin. Kaupat solmittiin vajaat kaksi viikkoa sitten 19. tammikuuta.

”Löysimme hyvin selkeän yhteisen sävelen, sillä meillä on hyvin samantyyppiset liiketoiminnot. Liiketoimintakauppa oli suhteellisen helppo määritellä”, Golf Center Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Panu Parviainen kertoo.

Golf Centerin ja Golf Balancen yhteenlaskettu liikevaihto on noin kymmenen miljoonaa. Kaupan jälkeen Golf Centeristä tulee välinekaupan uusi markkinajohtaja.

”Se ei ole meille itseisarvo, mutta volyymistä on tietysti hyötyä, jotta pystymme toimimaan järkevästi”, Parviainen sanoo.

Kilpailu on vain hyvästä, ja se pitää virkeänä.

Kokonaisuudesta vastaavaksi uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Janne Timonen, joka on toiminut Golf Centerin hallituksessa noin vuoden verran. Golf Centerin aiempi toimitusjohtaja Marko Paski jatkaa myyntijohtajana.

”Janne Timonen on johtanut aiemmin 18 vuoden ajan teknisen alan tukkukauppaa Machinery Oy:tä. Hänellä on valtava kokemus astetta isommista markkinoista, tavarakaupan arvoketjusta ja murroksesta, ja hän tuntee maahantuojasuhteiden tärkeyden. Olimme erittäin iloisia, kun Janne otti kutsun vastaan”, Parviainen kertoo.

Panu Parviainen on toiminut golfvälinealalla jo vuodesta 1993 lähtien.

Välinekauppojen mahdollisista fuusioista ja kilpailijoiden ostoaikeista on huhuttu jo vuosia. Kilpailu on ollut pirstaloituneella ja paikoin pienikatteisella toimialalla kovaa, ja kaupankäynnin siirtyminen yhä vahvemmin verkkoon on tuonut alalle omat haasteensa. Varsinainen pudotuspeli välinekaupoissa alkoi keväällä 2017, jolloin suurten jälleenmyyjien joukkoon lukeutunut Peltomäki Golf vetäytyi kokonaan välinemyynnistä ja keskittyi opetuspalveluihin.

Nyt Suomen välinemarkkinoilla on Golf Centerin lisäksi kaksi muuta suurta toimijaa, Golf Sky ja ruotsalainen Dormy, sekä koko joukko pienempiä. Markkinat ovat hakeutuneet muutamassa vuodessa uusiin asemiin.

”Ei tämä nyt mitään kauhean uutta ole. Olen ollut alalla yli neljännesvuosisadan, vuodesta 1993 asti, ja koko ajan on evoluutiota tapahtunut. Kilpailu on vain hyvästä, ja se pitää virkeänä. Olemme jatkossakin hereillä. Katsotaan, mitä muuta keksitään”, Parviainen sanoo.

Golf Balancen tunnettu brändi säilytetään, ainakin toistaiseksi.

Uuden kokonaisuuden alla on jatkossa kolme toimipistettä, Golf Centerin tukikohta Tapiolan Golfkeskus TAGissa sekä Golf Balancen myymälät Vantaan Petikossa ja Espoon Olarissa. Välinemyyjillä on lisäksi useita pro shopeja muissa toimipisteissä.

”Meillä on molemmilla paljon kokemusta pro shopien kanssa toimimisesta. Siihen löydetään varmasti hyvä malli. Kokemukset Paloheinästä ja Planmeca Areenalta ovat myös hyviä. Ne ovat mielenkiintoisia pisteitä palvella golfareita”, Parviainen sanoo.

Hänen mukaansa Golf Balancen tunnettu brändi säilytetään, ainakin toistaiseksi. Parviainen kuitenkin myöntää, että brändien yhdistämisellä olisi puolensa.

”Tähän hätään sillä ei kuitenkaan olisi asiakkaalle mitään arvoa. Molemmat liikkeet ovat olleet pitkään markkinoilla, ja asiakkaat luottavat meihin. Teemme ensin niitä asioita, joista on asiakkaalle arvoa. Sehän tässä on kaiken taustalla. Miten pystymme palvelemaan suomalaista golfaria entistä paremmin? Meillä on nyt entistä laajempi tuotevalikoima, ja taustalla pystymme tekemään asioista tehokkaammin.”

Yhdistyneiden yritysten henkilökunta kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen aiemmin tällä viikolla.

”Laskin, että saman katon alla oli aika monen vuosikymmenen, ellei jopa vuosisadan, kokemus Suomen golfvälinealalta”, Parviainen sanoo.

”Meillä oli tosi hauskaa, hyvä buugi. Tunnelma oli jopa kutkuttavan innostunut.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (14 kpl)

 • Range says:

  Tämä ei ole kyllä kaikkein mukavin uutinen, sillä olen pitänyt Golf Balancen asiakaspalvelusta, ilmapiiristä, hinnoittelusta jne huomattavasti paljon enemmän kuin Golf Centerin myyntihallin ota tai jätä tyyppisestä toiminnasta. Pahaa pelkään, että kauppahinnan takaisin saamiseksi tulee Golf Balancen ”toiminnan viilaaminen” kolahtamaan niin olemassa olevaan henkilöstöön kuin meihin asiakkaisiin tavalla tai toisella. Se on kai tätä normaalia liiketoimintaa…..

 • Bryson says:

  Turha unelmoida että ostaisin kyseisestä kaupasta yhtään mitään. Ostan paikallisista kaupoista ja varmistan etteivät käytä näitä liikkeitä hankintakanavana.

 • Tulimarja says:

  Toisaalta ymmärrettävä peliliike.
  Toivottavasti Golf Balancen asiakaslähtöinen ja lämminhenkinen palvelukulttuuri säilyy.

 • Onse says:

  No joo ..

  Ottamatta kantaa palvelutasoon niin vois vahvasti kuvitella että hintataso tullee nousemaan kun pahin kilpailija ostetaan pois markkinoilta ja muut ” kisaajat ” on sen verran heiveröisiä että pienillä markkinoilla tippuu muut pois parin vuoden sisällä.

  Toivottavasti oon väärässä 😬

 • Bunkkeripete says:

  Ei ne kilpailijat ihan heiveröisiä ole. Otetaan esimerkiksi Suomen suurin golfmyymälä, joka ei siis ole kummankaan fuusioituneen brändin putiikki.

 • Ridge84 says:

  Sieltä ostetaan mistä halvimmalla saa. Samat mailat ja pallot ne on joka kaupassa.

 • Lihamies says:

  Samaa mieltä kuin moni kommentoi täällä. Balance = loistavaa ja ammattitaitoista palvelua. Center = vuosien varrella kokemusta, pöyristyttävän huonoa palvelua vaikka fasiliteetit ja edellytykset ovat esim nyt Tapiola golfissa Suomen parhaimpia ajatellen kokonaisuutta. Suuri epäilys. Toivottavasti olen väärässä.

 • jlaakso says:

  Itse olen saanut molemmissa liikkeissä sekä hyvää että huonoa palvelua. Tosin minulla ei ole useiden vuosien kokemusta, ainoastaan parin vuoden. Hinnat centerissa ovat olleet järjestäen kalliimmat, eikä tinkimisyrityksiin ole reagoitu lainkaan. Toisaalta alkaa markkinalla välineiden hinnat olemaan sitä luokkaa, että parempi ostaa muutaman vuoden takaisia hittituotteita sisäänajettuna 🙂

 • Taribo says:

  Toivottavasti tietyt Golf Balancesta löytyneet tuotteet lisätään myös Golf Centerin valikoimiin. Meidän perhe on tehnyt hankinnat Balancesta lähinnä sen vuoksi, että sieltä on saanut junioreillekin laadukkaita varusteita. Esim US Kids Tour mailoja.
  Kummassakin liikkeessä hyvä palvelu mutta yleensä tulee ostettua kaikki tuotteet yhdestä paikasta.

 • Gripper says:

  Olen Rangen kanssa täysin samaa mieltä.

 • oka says:

  Suomessa välineiden hinnat ovat hyvällä tasolla verrattuna moniin muihin maihin. Sen on oppinut että golfmatkalle kun lähtee kannatta tarpeelliset välineet, pallot jne ostaa Suomesta.

  Palvelu on ollut molemissa, tai oikeastaan kaikissa golfkaupoissa sekä hyvää, että huono. Täysin henkilökysymys. Enkä todellakaan usko että vakiomyyjäni muuttuu huonoksi omistussuhteiden takia.

 • Jani2 says:

  Eihän näistä suomen hinnoista pitäisi valittaa, ovat erittäin edullisia, kun yrittänyt metsästää esim edullisempia palloja verkkokaupoista maailmalta. Oma mielikuvani on että golf sky on ylivertainen mitä tulee pallotarjouksiin. Ennen hinta taso oli aikalailla samaa tasoa mutta viime vuosina golf Center ja balance ovat nostaneet hintoja. Sinänsä harmi että nykyään ei viitsi lähteä Balanceen tai Golf Centeriin heräte ostoksille sijaitsevat suunnalla jossa ei tule liikuttua.

 • Jamppa O. says:

  Huonointa palvelua ja osaamista ylivoimaisesti saa GolfSky butiikeista, uusin jättimyymälä pahimmasta päästä. Eikä varmasti viimeaikaiset irtisanomisetkaan GoGolf/GolfSky konsernissa ole vaikuttaneet henkilökunnan motivaatioon ja palveluintoon parantavasti. Harmi sinänsä. Center ja Balance olleet mielestäni pitkään samalla viivalla palvelun suhteen, todella hyvästä hyvään, riippuen myyjästä. Itse suosin enemmän Centeriä heidän bonusjärjestelmänsä vuoksi. Omat ostot kuitenkin muutamia tuhansia vuodessa ja bonus on kiva. Toivottavasti bonarit saadaan Balancen liikeisiin pikaisesti, toinen sattuu olemaan tuossa työpaikan vieressä. Sen jälkeen siirrän ostot sinne.

 • ismo mäki says:

  Kiitän Golf Balancea hyvästä yhteistyöstä, oli ilo saada olla asiakkaananne vuosien varrella.