27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Välineet

Mies joka rakastui golfhanskaan

Veijo Hämäläinen ihastui Australiassa pro-shopista ostamaansa hanskaan. Kuusi vuotta myöhemmin hän aloittaa tuotteen myymisen Suomessa.

Veijo Hämäläinen aloitti golfin harrastamisen vaimonsa Ritvan kanssa Vihti Golfissa jäätyään pois työelämästä vuonna 2001.

”Hurahdimme ihan välittömästi. Golf tarjosi liikuntaa, haasteita uuden omaksumisen kanssa, pian myös jännitystä kilpailemisen kautta.

Hämäläiset ottivat aktiivisen roolin Vihdin senioritoiminnassa. Veijo Hämäläisen vastuulle tuli seniorien yhteisten matkojen järjestäminen 13 vuoden ajan.

Aktiivinen pariskunta on hyödyntänyt talvikaudet yhdistäen matkailun ja golfin.

”Eri maita joissa olemme pelanneet on jo yli 20. Viimeisten vuosien aikana kierroksia on tullut reilusti yli sata. Elämään ja matkustamiseen sisältyy kohdallamme paljon muutakin, mutta kyllä golf on merkittävässä roolissa.”

Marraskuun 2011 Hämäläiset viettivät Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Ennen kotimatkaa he poikkesivat Sydneyn lähistöllä pro-shopissa, jonka yhteydessä oli range.

”Shopissa kiinnitin huomioni kostean kelin hanskaan, joka oli ulkonäkönsä osalta poikkeava. Ostin yhden itselleni tuliaisiksi ja otin sen käyttöön Suomessa seuraavana keväänä. Se tuntui käteen erittäin sopivalta ja sadekelin lisäksi vaikutti hyvin toimivalta myös kuivalla kelillä.

Hanska oli Hämäläisen säännöllisessä käytössä viiden vuoden ajan säilyttäen mainiosti käyttöominaisuutensa.

”Käytin tuona aikana ja käytän edelleenkin myös muita hanskoja. Australiasta tuomani kuitenkin tuntui siltä oikealta. Kun tyttäreni Heli lähti matkusti reilu vuosi sitten Australiaan, pyysin häntä tuomaan minulle muutaman hanskan lisää.”

Tämän jälkeen Veijo Hämäläinen otti yhteyttä australialaiseen kauppiaaseen ehdottaen yhteistyötä.

”Hän auttoi mielellään ja ehdotuksestaan otin suoraan yhteyttä hanskan valmistavaan tehtaaseen Kiinassa.”

Työurallaan menestystä kaupan alalla saavuttanut Hämäläinen ymmärsi pian, että tuodakseen hanskan Suomen markkinoille, hänen pitäisi brändätä tuotteensa ja etsiä sille jakelukanavat.

Ensimmäisen koe-erän hanskoja hän sai Suomeen elokuussa 2017, tämän vuoden tammikuussa Hämäläiset kävivät Kiinan tehtaalla paiskaamassa kättä paikallisten isäntien kanssa yhteistyön aloittamisen merkiksi.

Hanskan nimeksi valikoitu Griplex. Tyttärensä ja vaimonsa avulla Hämäläinen perusti tuotteelle myös oman verkkokaupan ja käynnisti myynnin alkukeväästä.

Veijo Hämäläinen osallistuu aktiivisesti Suomen Golfseniorien pyörittämiin kilpailuihin vaimonsa kanssa.

Griplex-hanskat valmistetaan microfiber-materiaalista, joka tekee hanskasta pehmeän. Silikoni-pisteet antavat hyvän pidon märällä kelillä, toimien hyvin myös kuivissa olosuhteissa. Käyttöikää ja käytön mukavuutta lisää mahdollisuus pestä hanska käsin.

”Minulla on sellainen taipumus, että aina pitää olla jotain asioita ja projekteja kehitteillä. Kun siirsin kapulan Vihdin seniorien matkavastaavana seuraavalle, jäi taas aikaa uuteen haasteeseen. Tässä iässä on tärkeää pitää itsensä aktiivisena ja vireänä”, monissa startup-yrityksissä investoijana ja mentorina toimiva Veijo Hämäläinen perustelee rakkaan golfhanskansa tuomista Suomen markkinoille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    MarX says:

    Griplex hanska on ihan törkeen hyvä. Itsellä ollut viime vuonna käytössä ja kierroksia tuli toista sataa ja hanska on vielä ihan erinomaisessa kunnossa.

    Jiiär says:

    Mahtaako olla sääntöjen mukainen? Sääntökirja loordien kielellä tietää hanskoista sanoa, että ”… ’plain’ gloves must be made of smooth materials on the full palm and gripping surface of the digits” sekä ”… must not incorporate material on the glove that adheres to material on the grip”.

    Ei sillä että tällä nyt normaaliharrastamisessa olisi suurtakaan merkitystä, mutta kisoissa ehkä kannattaa pitää mielessä, että joku saattasi nuo hanskat haastaa säännön 14-3 c (i) nojalla.