23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

SHG järjesti golfosakkeistaan irti haluavien kesken arpajaiset

Golfyhtiö haluaa jalostaa lunastetuista pelioikeuksista aiempaa monikäyttöisempiä.

Monilla kotimaisilla kentillä on viimeisten vuosien aikana lunastettu etenkin konkurssi- ja kuolinpesien, sekä terveydellisistä syistä pelaamisensa lopettaneiden osakkeita.

Käytäntö tullee yleistymään ja laajenemaan, kohdistuen myös niihin omistajiin, joilla ei ole osakkeelleen käyttöä, eikä myöskään ulospääsyä omistajuudesta nykyisessä markkinatilanteessa.

Suur-Helsingin Golf Oy:n hallitus lunasti edellisvuonna haltuunsa kymmenen osaketta konkurssipesiltä.

Se sai myös vuosikokoukselta valtuuden lunastaa 30 osaketta niiltä osakkailta, jotka halusivat osakkuudestaan luopua.

Ostotarjous nimelliseen euron hintaan lähti kaikille 1 100:lle osakkaalle, joista 130:n omistajaa ilmoitti halukkuutensa kaupan tekoon.

Näiden kesken suoritetttiin helmikuun ensimmäisenä päivänä arvonta, jonka tuloksena 30 osaketta siirtyy Golfyhtiön omistukseen.

’Onnettarena’ tilaisuudessa toimi FGMA:n ja SGK:n tuore toiminnanjohtaja Antti Hiltunen.

”Lunastetuista osakkeista suuri osa oli sellaisia, jotka omistaja oli aiemmin vuokrannut eteenpäin. Tavoitteemme on kehittää osakkeen tuomaa pelioikeutta entistä monikäyttöisemmäksi sekä tuoda osakkeeseen exit-mahdollisuus, kun aktiivipelaaminen ei enää kiinnosta.”

”Tämä vaatii yhtiöjärjestyksen muutosta, jota lähdemme pienellä työryhmällä suunnittelemaan. Mahdollista on, että tulevaisuudessa SHG:n osake antaa pelioikeuden yhdelle rajattomasti, kahdelle rajoitetusti tai osakas voi valita jommankumman kentän ja vuokrata toisen kentän pelioikeuden eteenpäin tai jotain muuta”, suunnittelee toimitusjohtaja Jarkko Raski.

Hän pitää täysin mahdollisena, että seuraavassa yhtiökokouksessa hallitus pyytää valtuutusta lisälunastuksiin.

SHG:n osakekannassa on ensimmäisen avoimena järjestetyn lunastuskierroksen ja siihen liittyneiden arpajaisten jälkeen siis noin 100 osaketta, joiden omistaja haluaisi luovuttaa osakkeensa käytännössä nollahintaan.

”Vastikkeista muodostuva tulo on meille 65 prosentin osuudellaan tärkein tulolähde myös jatkossa ja kivijalka, jonka ympärille toiminta rakentuu. Jotta osakkeen omistaminen saadaan kiinnostavaksi, pitää siitä olla helppo exit-mahdollisuus ja sen tulee vastata aktiiviharrastajan tarpeisiin”, Raski painottaa.

Lakiston klubitalo on yksi ensimmäisistä Suomessa, jonka katolle asetetut aurinkopaneelit tuottavat sähköä. Esittelemässä toimitusjohtaja Jarkko Raski.

”Tälle vuodelle toimme osakkaillemme mahdollisuuden jakaa hoitovastike maksettavaksi kuukausittain, 65€ / kk. Tarjoamme osakkaillemme etuina myös pelaamista edulliseen hintaan muutamilla pääkaupunkiseudun kumppanikentillä edelliskauden malliin, kultakortin lisäksi ”, Raski muistuttaa.

Kymmenen kerran sarjakortti nousee hitiksi

Oman seuran vähemmän pelaaville sekä vieraspelaajille SHG markkinoi onnistuneesti jo edelliskaudella sarjakorttia, joka oikeuttaa kymmenen 18-reikäisen tai 20:n puolikkaan kierroksen pelaamiseen.

”Samalla kortilla voi pelata useampiakin henkilöitä. Tätä korttia voi käyttää myös seuraavien kausien aikana, mikäli kierroksia jää käyttämättä”, Raski kertoo.

Kaudella 2018 sarjakortti maksaa SHG:n osakkaille 250€, jäsenille 350€ ja vieraspelaajille 400€. Golfmessujen aikaan SHG:n sarjakortti on tarjolla kaikille 350€ hintaan.

Luukissa ensikosketuksen golfiin on saanut oletettavasti enemmän pelaajia, kuin millään muulla kotimaisella kentällä.

Vuonna 1965 perustettu Suur-Helsingin Golf ry on iältään maamme kymmeneksi vanhin. Sen ansiot vuonna 1967 käyttöönotetun Luukin kentän myötä aloittelijoiden ja huippupelaajien kasvattajana ovat merkittävät.

SHG:n toinen kenttä Lakistossa otettiin käyttöön 1990-luvun alussa, jolloin myös golfyhtiö perustettiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje