15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][13]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Tallink Golf Tour päättyi Martti Vejanderin ja Jyrki Kadeniuksen juhliin

Jyrki Kadenius ja Martti Vejander saivat palkinnoksi Samsung Galaxy S4 puhelimet, greenfeelippuja sekä Tallinkin Business-luokan matkat Viroon.

Tallink Golf Tourilla pelattiin kesän aikana Suomessa viisi karsintakisaa. Osallistujia parikilpailussa oli noin 500. Osakilpailujen ykköset saivat palkinnokseen kolmen päivän pelimatkan ylläpitoineen Viron parhaille kentille. White Beachilla Pärnussa pelattiin finaali tasoituksellisena fourballina.

Martti Vejander sekä Jyrki Kadenius voittivat kovalla tuloksella 48 pistettä. Kadenius oli torstaina voittanut Pickalassa Rio Golf-kilpailussa ylläpidon ja kisapassin vuoden 2016 olympialaisiin, joten pitkä viikonloppu oli menestyksekäs.

”Hyvää tuuriakin oli. Parinvalinta meni kohdalleen. Rio Golfissa Pertti Pietilä oli liekeissä. White Beachissa Martti Wejander teki viisi birdietä.”, Kadenius kiitteli.

Jyrki Kadenius Saare Golfin kympin tiillä. Suomen kuumin amatööripelaaja voitti neljän päivän aikana Tallink Tourin finaalin lisäksi kisapassin ja majoituksen Rion olympialaisiin.

Jyrki Kadenius Saare Golfin kympin tiillä. Suomen kuumin amatööripelaaja voitti neljän päivän aikana Tallink Tourin finaalin lisäksi kisapassin ja majoituksen Rion olympialaisiin.

Jo 1990-luvulla golfuransa aloittanut Kadenius on melkoinen poikkeus pelaajakatraassa. Hän aloitti oikealta puolelta, piti pitkän tauon ja takoo nyt menestystä vasurilta. Tasoitus on vielä ”edullinen” (24,9)

Vejanderille White Beach on tuttu kenttä, sillä hän viettää virolaisen vaimonsa kanssa Pärnussa vuosittain melkoisesti aikaa.

”Varsin hyvin tunnen tämän kentän, sen vaarat ja mahdollisuudet. Ehkä neuvoistani oli Jyrkillekin apua”, hän laskeskeli.

Kolme päivää, kolme kenttää

Saare Golfin viheriöiden muodot ovat varsin upeita, kunto vuodesta toiseen läpi kauden kiitettävä.

Saare Golfin viheriöiden muodot ovat varsin upeita, kunto vuodesta toiseen läpi kauden kiitettävä.

Aurinkoinen ja ajankohtaan nähden lämmin sää suosi kolmen päivän ajan Saarenmaalla ja Pärnussa pelanneita kahdeksaa finalistia. Saare Golfissa pelattiin perjantaina harjoituskierros, lauantaina ”maaottelun” ensimmäinen osa.

”Tämä kenttähän on varsinainen helmi. Kulkee hyvin luonnon keskellä, huonoja väyliä ei ole. Hyviä ja pelaajia reilulla tavalla testaavia sitäkin enemmän. Lauantaina viheriöt olivat jo hyvässä kisakunnnossa”, Golf Talmaa edustava Joni Salo suitsutti.

Ohjelma oli tiivis. Ravintola ehdittiin testata kolmeen kertaan, yleisarvosanaksi tuli kiitetttävä. Suuri haaste omistajilla on siinä, että omien pelaajien määrän ollessa noin 140, ravintolan käyttöaste on vielä alhainen.

Saarenmaalta ajomatka toiseen kohteeseen, Pärnuun kestää lauttamatkan mukaanlaskien reilut 2,5 tuntia.

Pärnu Bay häkellyttää

Pärnun kaupungissa on pelattu golfia vuodesta 2005, jolloin White Beach avautui. Kesäkuun ensimmäisenä 2015 reikämäärä tuplaantuu. Pärnu Bay on edelleen vain työnimi kentälle, joka oli jo syksyllä 2014 varsin valmiin oloinen. Vuotta myöhemmin lyhyt kävely alueella vakuuttaa. Monien asiantuntijoidenkin mukaan se olisi valmis avattavaksi jo nyt. Vain klubitalo puuttuu.

Ilmakuva Pärnu Bayn 15:n viheriön takaa kertoo tarina siitä, mitä pelaajille on luvassa kesäkuussa 2015.

Ilmakuva Pärnu Bayn 15:n viheriön takaa kertoo tarina siitä, mitä pelaajille on luvassa kesäkuussa 2015.

Omistaja, ruotsalainen liikemies Peter Hunt haluaa kaiken olevan valmiina kun hän avaa Lassi-Pekka Tilanderin piirtämän helmen.

Pelattavaksi tulee hiekkadyyneille taiten suunnniteltu links-kenttä, jollaisia ei näillä leveyspiireillä ole.

Rahaa kentän rakentamiseen tulee kulumaan noin seitsemän miljoonaa euroa. Kohtuullinen summa nykyaikana. Arkkitehtuurisesti varsin innovatiivisen klubitalon, muiden rakennusten ja ja koneiden kanssa investoinnit ovat yli yhdeksän miljoonaa.

Hunt pitää omistuksen itsellään. Vuosimaksu tullee olemaan 700-800 euron välissä, greefeetä kyseltäessä toimitusjohtajan Marko Kaldoja on pyöritellyt mielessään lukua 80 euroa. Vaikka kenttä on lähes valmis, virallinen nimi hankkeelle on vielä julkistamatta. Tästä johtuen myöskään omia nettisivuja ei vielä ole.

Marko Kaldoja vastaa sekä Saare Golfin kuin myös Pärnu Bayn kenttien johtamisesta.

Marko Kaldoja vastaa sekä Saare Golfin kuin myös Pärnu Bayn kenttien johtamisesta.

Varmaa on ainoastaan se, että Pärnu Bayssa ensimmäistä kertaa kiertävät tulevat hämmästymään. Veikkaukseni mukaan enimmäkseen ihastuksesta.

Hunt on ollut kenttähankkeessa firmojensa kautta jo kymmenen vuotta. Aiempi samalla paikalla ollut kenttähanke kaatui. Siihen sijoitti rahojaan yli 100 suomalaista.

”Meillä ei ole juridisia velvoitteita heitä kohtaan. Tästä huolimatta tulemme kompensoimaan niitä aiemman kenttähankkeen osakkaita, jotka haluavat vuokrata pelioikeuden tuntuvalla prosentilla”, Kaldoja jatkaa.

Klubitalo nostaa White Beachin uudelle tasolle

White Beachin kentällä Pärnussa pelataan kymmenettä kautta. Kosti Kurosen suunnittelema kenttä kulkee muotoja omaavassa peltomaisemassa, jossa on runsaasti pitkien kaislikkojen reunustamia vesiesteitä. Kenttä on käytännössä varsin selkeä, vesiesteet eivät kohtuullisen suoraan lyövää juurikaan häiritse.

Viheriöt ovat suuria, kohtuullisen tasaisia. Bunkkerointi on pelaajaystävällistä. Vaikka lähestymiset eivät aivan priimatarkkoja olisikaan, bunkkeriin joutuminen ei hevin muodostu ongelmaksi.

Vesa Hento ja Joni Salo nauttivat täysin siemauksin kolmen päivän retkestään. Finaalissa he jäivät loistopelistään huolimatta kakkosiksi.

Vesa Hento ja Joni Salo nauttivat täysin siemauksin kolmen päivän retkestään. Finaalissa he jäivät loistopelistään huolimatta kakkosiksi.

White Beach palkittiin kaudella 2013 Viron Golfliiton toimesta vuoden kenttänä , kentänhoidosta vastaava mestari maan parhaaksi. Kova tunnustus, kun rivissä oli greenfeehinnaltaan huomattavasti nimekkäämpiä kenttiä. Hyvässä kunnossa kenttä oli kuluvankin kauden ajana.

”Pelaajamäärämme ovat kasvaneet, uskon että ylitämme 10.000 pelaajan rajan syksyllä. Pelaajilta tulee paljon kiitosta tasaisesta ja hyvin palloa kantavasta ruohosta”, kertoo kentän toiminnoista päivittäisellä tasolla vastaava Viljar Koiva.

Suomalaispelaajat ovat White Beachille elintärkeä kohderyhmä. Kuluvalla kaudella arviolta 70 prosenttia pelaajista on suomalaisia. Tämä osuus on oletettavasti korkeampi kuin yhdelläkään muulla virolaisella kentällä

”Me uskomme, että Pärnu Bayn avautuminen auttaa myös meitä. Kaupunkiin tulee paljon uusia golfareita jotka haluavat pelata molemmat kentät. Kaupunki on kesäisin toiminnallisesti varsin vilkas. Suuri osa pelaajistamme halua yöpyä keskustassa, jossa on tarjolla aktiviteettejä. Silti kenttä on vain lyhyen ajomatkan päässä.

Viron Golfliiton hallituksesta naisten asioista vastaava Riina Paluvee ( vas.) sekä paikallisen Golflehden päätoimittaja Ivika Liblik pitivät vierailun aikana hyvää huolta Aake Perästä sek Pertti Pietilästä.

Viron Golfliiton hallituksesta naisten asioista vastaava Riina Paluvee ( vas.) sekä paikallisen Golflehden päätoimittaja Ivika Liblik pitivät vierailun aikana hyvää huolta Aake Perästä sek Pertti Pietilästä.

White Beachin greenfee ( 35 euroa, 40 vkl) on maan yleiseen kenttie n hintatasoon nähden yksi parhaista hinta-laatusuhteessa. Klubitalona on toiminut toistaiseksi vaatimaton hirsimökki.

”Kauden 2015 alusta siirrymme täysin uuteen aikaan. Lähes 600 neliöinen klubitalo valmistuu jo jouluksi. Saattaa olla, että tulevalla kaudella nostamme hieman hintojamme”, Viljar ennakoi.

Henkilökohtainen veikkaukseni on, että Pärnu tulee nostamaan päätään golfkohteena. Yhteenlaskettuna Pärnu Bayn ja White Beachin kierrosmäärät saattavat tuplata White Beachin tämänvuotisen määrän.

Omia jäseniä White Beachilla on vain 140, näistä noin 60 maksaa kausimaksun 450 euroa. Vieraspelaajille on siis nyt ja pitkälle tulevaisuuteen suuri tilaus.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (78 kpl)

 • Mukana ollut says:

  Samat händärihuijarit vuokymmenestä toiseen! Herrat pelasivat -90 luvulla yhtä maamme kaikkien aikojen parasta golfkilpailukiertuetta, niin kauan kun heidän osallistuminen järjestäjän toimesta estettiin. Sama peli ilmeisesti jatkuu? Harmi vaan että nämä herrat vievät palkinnot rehellisten golfaajien nenän erestä.

 • ari tarkkanen says:

  Porvoossa pelas tuloksen 13 väylää yhteensä 36 pistettä, muutamalla väylällä pallo taskuun ettei tuu liikaa pisteita näkyviin. Tasotus ei todellakaan oikealla tasolla. Että kehtaakin leveillä pistepoki tuloksella!

 • Myös mukana ollut says:

  Mielenkiintoista seurata onko voittajaparin tasoituksia korjattu harkinnalla omien seurojen tasoitustoimikuntien taholta! Mikähän on ollut tasoitus lopettaessa tuolloin 90-luvulla?

 • Diskausta? says:

  Olisikohan syytä tänä kesänä samoissa kisoissa Kadeniuksen kanssa pelanneiden etenkin hopealle jääneiden lähemmin tarkastella hänen kisoissa tekemiä tuloskortteja ja händärin muutoksia. Jos jatkuvasti pelaa yli 40 pistettä niin tasoitus ei mitenkään voi pysyä 25 tasolla. Ehkä Portugaliin, Rioon, Tallinnaan yms olisi pitänyt lähteä toiseksi sijoittuneet peliparit – harmittaa heidän puolestaan! Kadeniuksen peliparit ovat pelanneet oikealla händärillä – heidät tuntien.

 • Toivo says:

  Kun pikkasen seurailee Kadeniuksen pelejä parilta vuodelta, niin huomaa, että osallistuu vain näihin joukkuekisoihin, ettei tasoitus parane. Pari kertaa pelanneena samassa ryhmässä on ainakin minulle selkiintynyt, että miehen tasoitus on ihan jotain muuta kuin 24,9. Selkeää huijaustoimintaa. Kolme tällaista voittoa kyllä kertoo, mistä tässä on kysymys.

 • Pelle says:

  On tuo aikamoinen pelle tuo mies! Huijaa händärillä, pelaa todella surkealla händärillä ja samalla pukeutuu kun pro. Noita tuollaisia on ennen viety saunan taakse vähän ”katselemaan”. Toivottavasti ei eksy samoille kentille nyt jo monen asiaan k*rpiintyneen kanssa. Siinä voi miehen kepit saada ”uutta lentoa”.

 • Jyrki says:

  Viime kesänä Jykän händäri on ollut 32 luokkaa. Parikilpailuista kairattu mukavasti menestystä ilman ’tasoitusmuutoksia. Jos kyseinen herra on vanha tuttu, niin miksei näihin puututa? Voisikohan kotimaisiin höntsäkiertueisiin kehittää jonkinlaisen vilpillisten osallistujien mustan listan?

 • Cobra 460 says:

  Hei haloo Tyry. Nyt vähän rajaa kirjoitteluun. Ei todellakaan Suomen kuumin amatööripelaaja; hcp 24.9!!!, vaan Suomen härskein händärihuijari. Tälläiset jätkät tuhoaa koko tasoituksellisten kisojen järjestelmän, eikö näitä ihan oikeasti saada kuriin?

 • Myös mukana olleet says:

  Vielä vähän jatkoa poikien tapahtumiin Kesäkuun alussa tammergolfissa oli vaatimaton 47 pistettä. Sitä ennen Nokialla Ongolf tourissa 50 pistettä, JA syksyllä vaatimaton 55 pistettä samalla kentällä. KILPAILUJENJÄRJESTÄJÄT! HERÄTKÄÄ, KILPAILUT OVAT SUURESSA SUOSIOSSA, ENSI KESÄÄ SILMÄLLÄ PITÄEN, MIETTIKÄÄ NÄIDEN PAISEIDEN TODELLISTA KURIIN LAITTAMISTA.

 • Jussi Aaltonen says:

  Kyseinen Herra Kadenius on tuttu. Järjestimme lähes kymmenen vuotta Finn Golf Tour kiertuetta eri puolilla Suomea. Parhaana vuonnan -97 oli finaalin pääpalkintoina Ryden Cup -matkat Valderraamaan, matkalle pääsi 12-henkeä. Parina vuotena tämä ”ylistetty” pelaaja osallistui kilpailutapahtumiin ja kun händäri ei muuttunut, joutui hän mustalle listalle kotiseurakontrollin jälkeen. Joten kisat loppuivat siihen. Ei ollut asiaa kisoihin. Hcp oli siinä vaiheessa jossain 28 – 30 paikkeilla ja siitä on aikaa kohta 20-vuotta, joten kysymyksessä on todellinen huijari. No ei siinä mitään Golfliitto meni halpaan ja jotkut muut kisajärjestäjät, oppia ikä kaikki. Se on taito järjestää onnistuneita Hcp-kisoja.

 • jj says:

  Katsoin hänen Porvoon tulosta, ja jos händärillä 24,9 oleva pelaaja tekee 7 paria ja yhden bogeyn, niin tasoitus ei voi olla oikein. Tuollainen kierros voi tapahtua kerran kesässä, mutta ei useasti. Itse pelaan 15 tasoituksella, ja vielä en ole 7 paria tänä kesänä saanut kasaan… En osallistu ensi kesänä golfpisteen kisoihin, kun näköjään systeemi on tämä.

 • tuomari says:

  Ihan normituloksia missä vaan kisassa. Katso mikä tahansa kisa, niin 95% varmuudella voittajat on aina händärihuijareita. Nyt härskeimmät kerää vain ja ainoastaan HYVÄT palkinnot ja häviäjät pillittää. JOKAISEN KISAN VOITTAJA PITÄISI LAITTAA AINA SEURANTAAN OMASSA SEURASSAAN, MITEN TASOITUS ON KEHITTYNYT JA KEHITTYY ! SUURIN OSA SAADAAN NÄIN KIINNI HUIJAUKSESTA !

 • tuomari says:

  on Golf herrasmiesten peli, jos näiden kommentoijien jutut tasoituksen vääristelystä vähänkin pitää paikkansa.

 • Fakta says:

  Eikö Golfpiste meinaa mitenkään puuttua tälläiseen toimintaan, kilpailevan yrityksen (GoGolf) sivuilla tähän on otettu jo kantaa!!?? Naurettavaa pelleilyä ja todella väärin niitä kohtaan joilla tasoitus on kunnossa. Nyt rotia tähän ja nopeasti!

 • Arttu says:

  Miten tällainen epärehellisyys on edes mahdollista golfissa.

 • Kuulemma says:

  Tuolla tallinkin finaalissa, että hcp nyt siksi korkealla, kun joutu polvileikkauksen takia vaihtamaan leftyksi. Outo ukko kuitenkin.

 • Tuomio says:

  Kaikki voitetut palkinnot pitää ottaa tältä Herralta pois.

 • Markku Ignatius says:

  Luin GoGolfin jutun kun tämä oli päässyt livahtamaan ohi silmien. Voiko siis olla totta, että tämä kaveri menee Rioon liiton virallisesta kisasta? EI VOI! Jos ja kun jotain rotia Suomen ylimmältä organisaatiolta tasoitusten suhteen vaaditaan, niin ehkä tässä olisi se paikka. Ainoastaan DQ on mahdollinen jos tämä kaikki täällä luettu on totta edes puoliksi…

 • Herätyskello says:

  Nyt DG liitolta ja kaveri vetää urheilun oikeusturvalautakunnasta voittavan päätöksen ja taas meille golfareille nauretaan. On tää ihanaa seurattavaa. Annetaan asian olla, eikö vain.

 • Ihmettelijä says:

  Rio Golf loppukilpailuissa Pietilä pelasi 39 pistettä, Kadenius 38 pistettä. Tallink finaalissa Vejander pelasi pitkästi yli 40 pistettä, että se siitä teille kaikkitietävät.

 • johtaja says:

  golfliittoon konsultiksi !! jos Peltoniemi lukee blogia, palkkaa ihmeessä tuollainen huijari golfliittoon konsultiksi, saatte varmaan jäsenmaksun tuplattua ja vedettyä kunnolla koko golfin harrastajakuntaa ”hanuriin”

 • Todellakin says:

  Mitäs ihmettä tässä on. Koko golfporukka samanlaista hyvävelikerhoa. aina kotiinpäinvetämässä. Lopettakaa kusettaminen ja pillittäminen.

 • Köpä says:

  Kaverit veti keittoa tuollakin kuulemma aika lailla, unta max 5 h ( 2 päivään) ja nakutetaan silti 48 täppää, jokin ei natsaa. Kuvottavaa!

 • Kylmäkalle says:

  1 Kadenius Jyrki HaG 3 3 3 0 3 0 6 4 2 =24 3 3 2 0 4 3 0 4 3 = 22 46 Nokialla Kadenius ollu huippukunnossa, 46 pistettä ja neljällä viivalla;) http://www.nexgolf.fi/nrg/tournaments.nxg?r=1213

 • Jeesustelija says:

  Nyt kun kaverin maine on täällä tuhottu, voinemme todeta seuraavaa tulevia kunnianloukkausoikeudenkäyntejä (onko yhdyssana ? Anteeksi) odotellessa:Teemu oli oikeassa, kaveri on todellakin Suomen kuumin pelaaja. Saa kaikki käymään v..un kuumana.

 • Jussi Aaltonen says:

  Jos Suomen Golfliitto on vastuullinen toimia, ottavat he Jyrki Kadeniuksen tasoitushistorian kotiseurasta. Niin toimittiin jo 20-vuotta sitten. Liiton ”terävin kärki” lienee tällä hetkellä Skotlannissa, mutta varmaan siellä joku sihteeri on paikalla. Samlla kannattaa paneutua myös näiden muiden esille tulleiden pelaajien kanssa. Nimet tuntuvat tutuilta vuoden -95 Nokian River Golfissa pelatun Finn Golfin Finaalista. Siellä meinasi tulla otsaanlyöntikilpailut viimeisellä väylällä, kun Pietilä pelasi väärää palloa.

 • Kalle myös says:

  Miten Tämä Kaveri on pelannut Nokian riverin 46 bogipisteellä 7.syyskuuta tasoituksen ollessa tämä 24,9 ja slopen ollessa 29. Miksi tasoitus ei ole parantunut tämän kisan jälkeen 10 kertaa 0,4 eli neljällä, jolloin uusitasoitus olisi ollut 20,9. Onko näin, että Hattulassa kun on jäsenenä, niin tasoitusta ei pahemmin seurailla.

 • Ihmettelijä says:

  Onko nämä ihmiset aivan tyhmiä? Kisa oli parikisa,jossa oli pallon siirto-oikeus….tarkoitaa pitkällä väyläruoholla samaa asiaa, kuin löisi tiiltä jokaisen lyönnin! Onko jollekin näille inisiöille tullut laskeva kortti parikisoista jossa pelataan pallon siirto säännöllä? Eipä tarvitse ihmetellä, kun ei ole inisiät pärjännyt!

 • Osmoosi says:

  Jestas, mitä pelleilyä. Toivottavasti karman laki toteutuu tämänkin imbesillin touhuissa.

 • Punainen kortti says:

  Parikisoissa tasoitus ei laske/nouse. On se silti kova tulos, vaikka kaikki lyönnit löisi tiitikun päältä. Täytyykin lähteä kokeilemaan ja lyödä kaikki muut lyönnit tiitikun päältä, paitsi putit. Jos saan yli 3 pistettä per väylä , sehän tekee bruttona vähintään 54 lyöntiä 0 händärillä.

 • myöskin ihmettelijä says:

  Uskomatonta, että miehillä on pokkaa. Ja vaikka 25 tasoituksella pelaavan annettaisii lyödä joka lyönti tiin päältä, niin se ei selitä kyseisiä tuloksia.

 • bob says:

  Rioon sentään joutuu itse maksamaan lennot…

 • Rio ohoi says:

  Jos osaa huijata ilmaset lennot…

 • Terävä kärki! says:

  Herra Kadenius, amatöörigolffareiden pahin pelko kautta historian. Toki niinku jossakin jutussa jo kerrottiin tätä tapahtuvan jonkun verran, mutta yleisesti seuratasolla. Palataan Riogolf välierään Riveriin, itse sielä pelanneena, oma peli kulki mukavasti ja pelikaverin kanssa ajateltiin jäädä palkintojen jako odottelemaan josko sattuis osumaan 3sakkiin. Istuskellessani kahvilla Riverin terassilla katsoin kun pari jantteria tulee bägit mukana vielä ”treenailemaan” harkkalätylle, chippailemaan yms. tartuin siinä sitten katsomaan kun tämä ”Lefty, kuumin amatöörigolffari” chippali (tietämättömänä kaverin taustoista) lipun juureen kerta toisensa jälkeen, näin jälkeenpäin kun miettii sitä hommaa niin kyllä siitä oli 25.0 händäri kaukana!. No, palkintojen jako koitti viimein ja vihdoin, Liitonkaveri kertoi voittotuloksen 55PISTETTÄ, ajattelin että mikähän ”sennupari” päänsä nostaa ekana, mutta ei, Kadenius itse kaverinsa kanssahan sinne menee. pään valtaa ajatus että mitäköhän vittua täälä tapahtuu, mutta sitten että no eipä siinä mitään että pojat on vaan pelannut hyvin. Sitten on voittajien puheen aika: ”Herra Kadenius poskettomalla 25 ja jotain händärillä”: Ihan hyvä lenkki kaikinpuolin, puut heitteli mukavasti väylälle ja teinpä siinä elämäni ensimmäisen Eaglen tänään, toki chipilllä mutta eagle kuin eagle, eli äijä painaa par vitosella chippi etäisyydeltä pallon mukiin. Ei olisi itellä käyny ihan niin kätevästi silloin kun tasoitus oli 25.0 kinkamissa. No eipä siinä pojat pelas hienosti ja toivottavasti on hyvä mieli kun Rioon lähtee. Pieni tarkastelu vielä miehen omaan korttiin, 46pistettä yksikseen tauluun, siihen mukaan luettuna tietenkin eaglesta vaivattomat 6pistettä, mutta eipä siinä vielä kaikki, Miettikääpä omaa pelaamistanne onnistuisiko takoa 46jonggoo tauluun ”vieraskentällä” ja silti jättää vielä korttiin 4 VIIVAA! Ei multa ainakaan, en nyt ole varma oliko neljällä vai kolmella viivalla, mutta aivan sama! Hienoa Kadenius hienoa! Apina.

 • Onhan näitä says:

  Eipä ole herra Kadenius lajissaan ainoa Suomessa, näyttäisi muutamassa autonvalmistajien kisassakin löytyvän sama nimi pistebogituloksien kärjessä. Kauden ’huonoin’ noteeraus näissä kisoissa mukaanlukien karsinnat ja finaalit kevyet 42 pistettä. On hoitanut myös muutamista parikisoista voiton tällä kaudalla. Ai niin, palkintona parit ulkomaanmatkat ja edustaa Suomea toisella retkellään.. Sain myös kunnian olla herra Kadeniuksen kanssa tekemisissä tänä kesänä, kyllähän se tasoitus oli aivan absurdi sen tason pelimiehelle. On se ihmellistä tämä händärikusettaminen, ei käy kateeksi kisojen järjestäjiä.

 • Mahdollista on says:

  Mahdollista on, kun kaikista kisoista ei lähde kortti automaattisesti seuraan. Näin tasuri pysyy korkealla.

 • Jouko Turunen says:

  Terveiset voittajille, tämä vain osoittaa nyky golffin ja vanhankin suunnan (Toyota Suomi).Isot palkinnot ja niin edelleen. Jos peltipolvi saisi vetää golf autolla, niin olisiko tulos taso vielläkin huikeampi? Tokihan on sanottava, että mielestäni Pertin tasoitus voisi jopa olla korkeampi (tasaa nyt puntteja). Ei muuta kuin hyvää matkaa. Tekstissä oli pari maittavan näköistä misua, jotka olivat pitäneet”hyvää huolta mm Pietilästä”. Toivottavasti väärät henkilöt eivät näe ko tekstiä, ja soittele kateudesta. Jouko Turunen tuttava ja jonku ystäväkin.

 • hcp 20,6 says:

  Ensi kaudelle ehdotan, että jos kenen tahansa flaittiin millä tahansa harjoitus- tai höntsäkierroksellakin JK tulisi mukaan, niin ystävällisen määrätietoisesti kieltäydymme ko. huijarin kanssa pelaamasta. Toinen vaihtoehtohan on taivastella herran lyöntejä kerta kerran jälkeen ja kysellä (ja ihmetellä) händäriä…

 • no jo says:

  Aikuinen mies harrastaa tuollaista toimintaa eikä näytä edes häpeävän! päin vastoin. Voi olla jatkossa tällä ”kuumimmalla golffarilla” kuumottavat paikat kenen kanssa tahansa pelatessa, kun tämän huijarin nimi on nyt yleisessä tiedossa ja hyvä niin!!

 • Volvo says:

  Taitaa Joopa joo viitata Volvo challenge 2014 kisaan, jossa Perttu Tulimäki voitti leikatuilla (4/5) tasoituksilla karsinnan vieraskentällä pistein 44 ja näköjään finaalin leikatuilla händäreillä pisteillä 42, ja eroa seuraavaan ”vain” 12 pistettä. Komea on tuo 25-händärisen Kadeniuksen swingi, kuin ammattipelaajalla 🙂

 • kolopallo says:

  Vaikka olisi kuinka heikkolahjainen/laiska harjoitellija, ja harrastanut golfia sen 15-20v. Niin tasoituksen pitäisi olla melkein väkisin vähintään 10-20 paikkeilla. Tämä kyseinen herra selvästi panostaa lajiin todella kovasti ja kiertää maita ympäriämpäri ja ”voittoja” satelee, niin tasoitus sen kuin on ja pysyy korkealla! Joku ei nyt natsaa…asiaan pitäisi puuttua ns. ennakkotapauksenakin rankalla kädellä ja vetää selvät pelisäännöt, vaikka kilpailukiellolla niin kauan kuin tasoitus on pelitaitoja vastaavalla tasolla!

 • Olli says:

  Kumpi tää ”ihmettelijä” on Kadenius vai Vejander?

 • nyt se says:

  Liitolla on nyt näytön paikka miten toimitaan. Tavarapalkintoja tuskin voi periä takaisin, mutta nämä kaikki ulkomaanmatkat tulee perua antamalla kisoista DQ:t ja pelikieltoa, kunnes tasoitus on laskettu kohdalleen.

 • Mikko says:

  Kaksi kesää itse pelanneena tasoitus on nyt 11 tasossa. Itsellä tosin kierroksia ja aikaa Harjoitusalueilla takana. Kaverilla, joka aloitti myös samaan aikaan on tasoitus noin 25 ja pelannut noin 20-30 kierrosta. En ole aikaisemmin tapauksesta kuullut, mutta kuulostaa hurjalta, että miehellä joka pelannut vuosikymmeniä ja käy kisoissa tasoitus on 25 luokkaa. Olisko siinä oikeaan tasoon 15-20 uunotus huonompaan suuntaan? Elinikäinen kilpailukielto, jos asia on noin miten täällä on kommentoitu!

 • Jukkis says:

  MIKSI TÄHÄN EI PUUTUTA LIITON PUOLESTA ??? Samat kaverit kisasta toiseen. Kadeniuksen lyönnin nähneenä voin sanoa että tasoitus on kaukana 25:sta. Vähintään 10 kuuluisi olla. Matkat pois ja korvausvaade perään !! (Hävetkää)

 • joo... says:

  Mielestäni samanlainen kilpailukielto kaikkiin kilpailuihin kuin doping rikkeistä annetaan. Sen jälkeen ollastumisoikeus ainostaan tasoituksettomiin kisoihin jos vaikka pelitaidot olisi ”yllättäen” ajan saatossa kehittynyt vaadittavalle tasolle.

 • Svingi says:

  en ollut tapauksesta aikaisemmin kuullut mutta kun tota Kadeniuksen svingi kuvaa katsoo niin näyttää itseasiassa tosi upealta svingiltä! jos tohon loppuasentoon itse saisi mailan niin olisin tosi tyytyväinen. händäri ei voi mitenkään olla yli 10 noilla pelimäärillä ja tuolla lyönnillä. kyllähän tossa pitäisi jälkikäteen diskata ettei mene uskottavuus näistä kisoista kokonaan.

 • tolkkua says:

  tasoitusten suhteen. Nokian välierään Kadenius meni tasoituksella 25,7 ja pelasi siis 46 pistettä. Pickalan finaalissa tasoitus kuitenkin 24,9, mutta pisteistä ei tietoa, kun tuloksia ei löydy mistään?! Tässä on nyt syytelty tätä Kadeniusta, mutta mielestäni Pietiläkään ei mikään pulmunen voi ololla, koska on kaverinsa kanssa tiettävästi koijaroinut näissä kisoissa ties kuinka pitkään. Tallink-kisaan olivat ilmeisesti hämäyksen vuoksi perustaneet uudet ”sekaparit”. Pietilän pistesaalis Nokialla oli 26, joista siis 9 tarvittiin yhteistulokseen. Aika kehnosti ennakkoon kovemmalta pelimieheltä. Aina voidaan tietysti vedota siirtosääntöihin sun muihin, mutta tässä tapauksessa vetoisin mieluusti tasoitusharkintaan pelimuodosta riippumatta.la, koska on kaverinsa kanssa tiettävästi koijaroinut näissä kisoissa ties kuinka pitkään. Tallink-kisaan olivat ilmeisesti hämäyksen vuoksi perustaneet uudet ”sekaparit”. Pietilän pistesaalis Nokialla oli 26, joista siis 9 tarvittiin yhteistulokseen. Aika kehnosti ennakkoon kovemmalta pelimieheltä. Aina voidaan tietysti vedota siirtosääntöihin sun muihin, mutta tässä tapauksessa vetoisin mieluusti tasoitusharkintaan pelimuodosta riippumatta.

 • Pertti says:

  Nyt on pakko puuttua tämän ”Speden” kirjoitteluun.Herra Aaltonen: Pietilä ei pelannut väärää palloa, vaan kentällä kilpailun ulkopuolella pelannut pelaaja pelasi Pietilän palloa. Useista pyynnöistä huolimatta tämä pelaaja ei millään meinannut palauttaa palloa takaisin oikealle paikalle, jotta Pietilä olisi voinut jatkaa peliään.Eikä vuosi ollut 95, vaan 97. En ihmettele yhtään, että tämä Spede ei järjestä kisoja enää, kun tuollalailla vääristelee totuutta julkisella keskustelupalstalla. Vai oliko syynä jonkinlaisia konkurssi rikoksia,välistävetoja yms, että ei järjestä enää kisoja?

 • joopajoo says:

  Eiköhän tässä ole nyt kyse vähän vakavammasta rikkeestä kuin joskus 17v sitten väärillä palloilla pelaamiset…

 • Väinö says:

  Kyllä minun mielestäni asia haisee pahasti, kun 7.9 miekkonen pelaa 46 bogipistettä jo neljällätoista reiällä, kun neljällä on viivat. Tasoitus on ollut 24,8. Tulos näkyy riverin sivuilla kilpailukalenterissa. Pari viikon päästä pelaa taas hirmu tuloksen samalla tasoituksella. Miksi ei tasoitus ole laskenut. Kyllä asia pitäisi nyt selvittää perusteellisesti. Tällaisesta vilpistä voidaan jälkikäteenkin diskata. Näin on käynyt isommissakin peleissä.

 • kaino says:

  Tässä volvon kisassa on vähän sama tilanne, mies on lopettanut ja aloittanut tänä vuonna uudestaan Tasoitus on päälle 20, kun kortteja jätetty vähän. Aina päälle 42 bogipisteen ja palkinnoksi matka kiinaan pelailemaan. Näyttää olevan nuori pesäpalloilija. Luulisi olevan volvolle huonoa mainosta.

 • yx uuno says:

  Volvon voittaja pelasi karsinnasa 44p. toiseksi tullut 35. Finaalissa 42p. toinen 30p. Pelasi Talissa 11 väylää 2 yli kentän parin? 31p. kasassa ja 11 väylää pelattu. Puut heitteli kuulemma pallot takas peliin!!

 • Volvo says:

  Volvo-kisat on pelattu 4/5 leikatuilla tasoituksilla eli voittajalla ilman leikkausta lähes 50 bogeypistettä!! Tuskin näillä kavreilla toteutuu tämä Golfliiton ohje: ”Seuran tasoitustoimikunta on vastuussa tasoitusjärjestelmän oikeanlaisesta täytäntöön panosta. Käänny seuran tasoitustoimikunnan puoleen, jos luulet, että sinulla on väärä tasoitus (esim. tasoituksesi on liian korkea tai matala). ”

 • Riveriläinen says:

  Kuten joku aikaisemmin jo kirjoitti, 7.9. juipin hcp oli 25,7. TÄMÄ näkyy NRG:n kilpailukalenterissa. Mutta siinä olet Väinö oikeassa, että pahasti haisee.

 • smartt95 says:

  Näyttää Kadenius päässeen Kytäjän alkukilpailusta rinkun finaaliin, muistelen että -3 oli kytäjällä pelannut 5.7, liekö hattulassa eri järjestelmä kuin kytäjällä, kun tasoituskortti ei lähtenytkään hämeenlinnaan vaan meni oulunkylään. Finaalissa , josta tasoitusryhmien voittajat pääsivät Etelä-afrikkaan viikoksi täydellä ylläpidolla ja peleillä jäi Kadenius toiseksi, kun ei pelannut kuin tasoitukseensa, toki on mahdollista että voittajalle tulee este ja näin hän pääsee viikoksi etelä-afrikkaan. Toki todettava on että tämä ei ole golfpisteen järjestämä kisa vain yksityisen toimijan, mutta maku meni…

 • Juha says:

  ”Volvon voittaja pelasi karsinnasa 44p. toiseksi tullut 35. Finaalissa 42p. toinen 30p. Pelasi Talissa 11 väylää 2 yli kentän parin? 31p. kasassa ja 11 väylää pelattu. Puut heitteli kuulemma pallot takas peliin!!” Ilman tuota tasoitusten leikkausta eli omalla oikealla tasoituksella olisi hänellä ollut 11 jälkeen jo 35 pinnaa.

 • Kemppi says:

  Nämä joukkuekaverit syyllistyneet ihan samaan huijaukseen. Kyseessä ihan tietoinen huijaus heidänkin osaltaan. Heidän panostaan ei tässä pidä vähätellä. Samaan kategoriaan menee.

 • joo... says:

  Kaikkien tulokset tulee mitätöiddä, rio liput pois ja korvausvaateet vääryydellä saaduista tavarapalkinnoista. Golfsivuston mukaan tämäkin suurimmalla tasoituksella operoiva on saanut jo tällä kaudella 10 000 arvosta palkintoja huijjaamalla. Pelikielloista nyt ei liene edes epäselvyyttä.

 • tuuski says:

  Voii käydä vielä että nämäkin herrat jodlasivat liian innoissaan Rio Ohoita samalla kun välillä palloa taskuun nostelivat. Onhan näitä ollut aiemminkin mutta tämä on kyllä mieleen tulevista kaikista törkein tapaus! Näyttöjä on ainakin varsin runsaasti, että nyt vaan liitto tekemään asian mukaiset päätökset tälle touhulle.

 • rehtori says:

  Antaa miehen touhuta omia, kyllä mies tulee kohtaamaan kohtalonsa tällä saadulla julkisuudella . Tuskin miestä enään tosi golfpiireissä tavataan ja ikuinen huijarin leima on Kadeniukselle nyt lyöty ja uskon että juttu leviää kuin lumivyöry. Poliitikkona tuolla julkisuudella olisi jo ministeri. Muuten onkohan meiän koulun luokanvalvoja ?

 • Raipe says:

  Hienoo, etton hyvät kuvat myös laitettu näistä sankareista (Kadenius, Pietilä, Wejander) juttuun. Joku saattaa kentillä tunnistaa – osaa nääs suhtautua

 • Hepulikohtaus lähellä says:

  Löytyykö muita koijareita golfin saralta? Itsellä tulee mieleen ainakin kuuluisimmasta päästä nimet Collin, Vijay. Laittakaa nimiä tulemaan. Häpäistään nyt kerralla kaikki vaikka uudestaan, kun tälle linjalle on lähdetty. Ihminen on julma eläin heikkoja yksilöitä kohtaan…

 • Hemmo says:

  Sattuipa herra Kadenius kesällä pelaamaan samaan ryhmään. Pelasi 80 (par 72) lyönnillä kentän ja valitteli kierroksen jälkeen, että menipäs normaalia huonommin. Jepjep.

 • Juha says:

  ”Sattuipa herra Kadenius kesällä pelaamaan samaan ryhmään. Pelasi 80 (par 72) lyönnillä kentän ja valitteli kierroksen jälkeen, että menipäs normaalia huonommin. Jepjep.” Eikö tuo lausunto jo riitä kovastikin diskaukseen.

 • Tauno says:

  Näillä kaikilla kolmella on pelioikeus Talmaan. Kaksi on talman jäseniä ja yksi Hattulan. Kyllä taas taman maine kasvoi näitten händärihuijausten myötä. On siinä kilpailutoimikunnalla ja kapteenilla seliteltävää. Autokilpailun voittaja näyttää olevan tammergolfin jäsen.

 • onhan näitä says:

  Volvon voittaja tosiaan vei myös Hondan kisoista Turkin matkan.. Kaveri on ihan uusi näky TG:ssä, mysteerimies jota ei näkynyt kuin myöhäisiltaisin treenailemassa tai pelailemassa yksin. Ei myöskään halunnut/kehdannut pelata ’kotikentällään’ kummankaan kisojen karsintoja vaan meni vieraskentille pelailemaan ne, vähän haiskahtaa tämmöinen touhu..

 • Nyt ura aukeaa says:

  Älkää nyt olko katkeria, jos ette itse pärjnneet. Minäkin opin jotain. Lopetan nykyisessä seurassani ja menen ”naapuriseuraan” uutena jäsennä. Selityksellä että olen joskus tökkinny tuolla ulkomailla muutaman vuoden ja haluaisin taas aloittaa pelaamisen. Veikkaan että matalasta-singelistä saan HCP:n hyvillä selityksillä kolmenkympin tietämiin ja sit alkaa palkintojen metsästys. Kenethän saisin parikisoihin kaveriksi..

 • Volvo says:

  Kuinkahan Kadeniuksen työnantaja (Helsingin kaupunki) suhtautuisi henkilön käytökseen? Hyvää esimerkkiä luokanvalvojalta erityiskoulun oppilaille?

 • reiska says:

  Ei ole pelaajien asia puuttua tasoituksiin, vaan se toimii golfin tasoitusohjeiden mukaanm Paripeleissä tasoitus ei.muutu vaikka porukka takoisi 50p Tämä mies ei voi ole ainoa ’huijari” johon olen törmännyt hesan alueella. Antaa seurat ja säännöt hoitaa tasoitukser eikä toiset pelaajat.

 • "reiska" says:

  Tuskin näillä tyypeillä toteutuu tämä Golfliiton ohje: ” Käänny seuran tasoitustoimikunnan puoleen, jos luulet, että sinulla on väärä tasoitus (esim. tasoituksesi on liian korkea tai matala). ” Eikö jatkuva yli 40 bogeypistettä (jopa50) pelaaminen ilmaise että tasoitus on liian alhainen?

 • Lynchmob says:

  Joko julkinen teurastus loppui ? Ei saatu edes 100 kommenttia kasaan… Mikä PETTYMYS !

 • sad says:

  keskustelu siirtynyt enemmän forumin puolelle https://golfpiste.com/forum/posts.asp?cid=1&tid=124460&lang=fi Viikon toiseksi luetuin uutinen. Kyllä on huomiota saaneet kaverit…

 • otto says:

  Miksi järjestäjät ottavat mukaan tälläisiä pelaajia.Minä en mene semmoiseenkisaan missä tämä ”tuuppari” on kaverinsa kanssa mukana.Kotiseura haloo eikö löydy mitään keinoa laitaa tuupparia ojennukseen.Kilpailun järjestäjät voisivat kieltäytyä ottamasta tuupparia mukaan kisaan.Mitä tekee Suomen golfliitto?Mitä tekee verottaja? Tälläiset tuupparit ovat huono esimerkki nuorille golfareille ja koko suomen golfille. Jos joutuisi oikein ”mukavan” golffarin kanssa samaan ryhmään niin tuupparille tulisi elämänsä painajamaisin kierros PS.välttäkää kisoja joissa tälläisiä tuuppareita on

 • Esko Rehellinen says:

  Outo hyypiö. Eikö miehellä ole minkäänlaista selkärankaa? Sairasta palkintojen haalimista, toivon että emme milloinkaan kohtaa. Onko hänellä yhtään kaveria, vaimoa, lapsia jotka eivät tiedä kummoinen haaska ko herra on? Kesän klubien puheenaihe?

 • €€RO says:

  Ei pojat nyt kuitenkaan kovin kummoista hintaa oman maineensa pilaamisella tehnyt. Muutama matka taittuu varmasti railakkaan kiusallisissa tunnelmissa, kun tietoa poikien rehellisyydestä leviää kanssamatkustajien keskuudessa. Tyryltä nerokas idea ja artikkeli, jolla saatiin narautettua isommalle yleisölle ”kuumimpien” amatöörien menestyksen salat. Ja hyvät kuvat vielä kaikista rotista 🙂 Tsemppiä tulevaisuuteen ihmettelijöille 😉

 • yrmy says:

  nyt tälle kesää? Titleist Rio golffit pyörii joka viikonlopulle. Ei näistä kisoista taida olla tarve lähtee menestystä hakee, kun kärki painaa 50 pojoa tauluun. Vai olisiko nyt kisajärjestäjät hieman heräilleet ongelmaan?