Missikandidaatit innostuivat golfista - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Missikandidaatit innostuivat golfista

Missikandidaattien keskelä Hirsalan rangelle Ville Kalliala, jok on opettanut golfia 1980-luvun alkupuoliskolta.

Långvikin hotellissa järjestetään sunnuntaina Miss Suomi-kilpailun finaali. Lauantaina kilpailijat vietiin vain parin kilometrin päässä sijaitsevan Hirsalan rangelle lyöntiharjoitteluun sekä lounaalle.

Kentän PGA Pro Ville Kalliala antoi lyhyen alkuopetuksen, jakoi mailat ja pallot. Alkuun lyöntiin lähestymislyöntejä, tunnin loppupuolella pidempiäkin kaaria. Kymmenestä osallistujasta muutamalle laji oli tuttu. Huomionarvoista oli se, että KAIKKI osallistujat olivat innokkaasti touhussa mukana. Palloja haettiin kaunottarille useaan kertaan lisää ja hymy pysyi huulilla myös epäonnistumisten jälkeen.

Ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Bea Toivonen ( nr neljä) ja Rosanne Parikka ( nr yhdeksän) ovat viettäneet paljonkin aikaansa golfkentällä.

Rosanne Parikka ja Bea Toivonen ovat ennakkoveikkauksissa suurimmat suosikit Miss Suomi -kilpailussa. Golfissa parivaljakko on taidoiltaan varsin tasainen.

Rosanne Parikka ja Bea Toivonen ovat ennakkoveikkauksissa suurimmat suosikit Miss Suomi -kilpailussa. Golfissa parivaljakko on taidoiltaan varsin tasainen.

Toivosen vanhemmat, ralliajaja Harri Toivonen sekä vuoden 1985 Miss Suomi Marja Toivonen veivät jälkikasvunsa golfin pariin jo näiden ollessa aivan pieniä.

”Asuimme Tuusulan kentän lähistöllä. Se tuli tutuksi paikaksi, samoin Rönnäs sekä Espanjan kotimme lähikentät. Meillä oli omat golfmailatkin ja bägit. Lyömisen lisäksi mukavaa oli ajaa golfautoa. En vain ole saanut greencardia suoritettua, se kiehtoo mieltä edelleen. Olisi kiva mennä nyt ”isona” pelaamaan oikeaa kenttää”, Bea kertoi Hirsalan uuden ravintolan avajaistilaisuudessa.

Bean suorituksista näki, että perusasiat, etenkin alkuasento ja mailan liikesuunta on käyty juniori-iässä useaan kertaan läpi. Osumat etenkin pienissä lyönneissä olivat varsin puhtaita.

Turun Hirvensalosta kotoisin oleva Rosanne Parikka kävi juniori-ikäisenä lyömässä Harjattulan rangella, nyttemmin hän on löytänyt myös Hirvensalossa sijaitsevan rangen.

”Kivaa se oli silloinkin, minulla vaan ei ollut kaveripiirissä ihmisiä, jotka olisivat olleet lajista innostuneita. Olin kieltämättä nuorena tyttönä hieman epävarma siitä, olinko alipukeutunut muiden kokeneiden pelaajien joukossa. Poikaystävä ja veli ovat enemmän opettaneet minulle jääkiekkoa. Golfia en ole yksikseni lähtenyt lyömään”, Personal Traineriksi opiskeleva Rosanne naureskeli.

Parikalla on kokoisekseen melkoisesti ruista ranteessa ja hyvä tuntuma mailaan. Suoritus on vahva, jääkiekon lämäri tulee helposti mieleen turkulaisen svingiä ihastellessa. Mailanpäässä on vauhtia ja osuessaan palloon kaari on varsin näyttävä.

Rosanne Parikalla on toinenkin side lajiin. Hän oli kesän 2012 töissä Kankaisten Golf Maskun ravintolassa.

Rosanne Parikalla on hyvät pohjat golfin harrastajaksi ja into piukassa. Hirsalassa hän lennätti palloaan onnistuessaan varsin pitkiä matkoja.

Rosanne Parikalla on hyvät pohjat golfin harrastajaksi ja into piukassa. Hirsalassa hän lennätti palloaan onnistuessaan varsin pitkiä matkoja.

”Enimmäkseen hoidin kentän alueella olevaa kioskia. Se oli todella kivaa touhua. Toisinaan jäin työvuoron jälkeen rangelle lyömään. Golfarien sielunelämä avautui heidän parissaan työkennellessäni, pelin sosiaalisuus kiehtoo minua jatkuvasti enemmän”, hän jatkoi.

Ensikertalaisen riemua missikandidaateissa pulppusi etenkin Lotta Heikkilä ( nr kaksi).

”Tämä on todella hauskaa. Onnistumisen tunne on aivan mahtavaa. Olisin voinut jatkaa vaikka koko illan, jos ilma olisi ollut hieman parempi ”, Heikkilä ilakoi.

Lounaalla missiehdokkaat kehuivat varsin aidon oloisesti neljän viikon mittaista road-trippiään, jossa tukikohtana on ollut ollut Långvikin hotelli.

”Yhteishenki on ollut erinomainen, tuntuu jo nyt haikealta erota tästä upeasta ryhmästä”, Rosanne Parikka vaikeroi.

Kun seitsemän kymmenestä missiehdokkaasta oli koolla samassa keskustelupiirissä toimittajan kanssa syntyi suunnitelma, jonka mukaan kymmenikkö palaa Långvikiin kesällä ja jatkaa golfharjoiteitteluaan.

Golfpiste / Golflehti löi lisää löylyä kiukalle luvaten järjestää heille lisää Kallialan opetusta ja mahdollisuuden tutustua pelaamiseen myös Hirsalan kentällä mikäli kaikki kymmenen saadaan mukaan. Tapahtuman kokoonkutsujana on sunnuntaina valittava Miss Suomi 2014.

”Näin me teemme, loistava suunnitelma” , neidot hihkuivat yhteen ääneen suunnatessaan bussille, joka vei heidät Långvikiin.

Ennustaminen on tunnetusti vaikeaa, mutta allekirjoittaneella on vahva tutina siitä, että Suomessa on kesällä 2014 ensimmäistä kertaa golfia singeltasoituksella pelaava pääministeri sekä tuore greencard kädessään maata kiertävä Miss Suomi.

Teemu Tyry

Långvik

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)