11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Businessaamu kääntyy loppusuoralle

Businessaamun hallitseva mestari ja vahva ennakkosuosikki. Vasemmalta Key Touchin Tapio Mäkinen ja Jarmo Kivelä, Scandinavalin Jani Suomalainen ja Risto Virtanen. Edessä Peltomäki Golfin Matt Jones, joka piti Beat the pro -kilpailua reiällä 13.

Kesän paras ja kovin yrityksille suunnattu golfkilpailu Audi Center Businessaamu on edennyt jo puolivälierävaiheeseen, joka pelataan 1.9. Estonian Golf & Country Clubilla.

Loputkin kaksi puolivälieräjoukkuetta saatiin selville tiistaina 23.8. Kultaranta Golfissa pelatussa Lucky loser -turnauksessa, josta kaksi parasta jo pudonnutta joukkuetta liitettiin mukaan kuuden jo jatkossa oleen joukkueen seuraksi kahdeksan joukkueen puolivälieräkaavioon.

Kahden hengen joukkuein best ball lyöntipelinä 3/4 tasoituksin pelatussa Lucky loser -turnauksessa oli runsaasti panosta, sen aisti pelaajien otteista kentällä. Tosissaan pelattiin mutta kuitenkin nautiskellen Kultaranta Golfin loistokuntoisesta kentästä. Erikoiskilpailuja oli luotu mausteeksi peräti 10:lle väylälle.

Lucky loser turnauksen voitti täysin ylivoimaisella suorituksella Scandinavalin joukkue, jossa pelasivat Risto Virtanen ja ja Jani Suomalainen. Scandinavalin tulos oli huikea 61 lyöntiä! Scandinaval oli kuitenkin jo varmistanut paikkansa puolivälieriin, joten ”Lucky loserit” etsittiin tuloslistalta alempaa.

Kauas ei tarvinnut listaa selata, sillä kisan kakkoseksi pelasi tuloksella 66 Golfpalvelun Mika Osmo ja Kai Tiira. Tasaisessa kilpailussa, jossa kakkostilaa tuloksessa 66 jakoi peräti 5 joukkuetta, onnistui Golfpalvelu viimeisellä 9 reiällä sen verran muita paremmin, että ensimmäinen jatkopaikka osui heille.

Toinen onnekas jatkoon pääsijä oli lopulta FMC Group, niinikään tuloksella 66. FMC Groupin takaysi oli yhtä hyvä kuin Golfpalvelulla, mutta viimeiset 6 reikää olivat kaksi lyöntiä heikompi. Tärkein, eli jatkopaikka kuitenkin heltisi.

Tuloksessa 66 olivat myös NXP Semiconductors, Audi Center Helsinki sekä Mehiläinen, joiden kohtalo oli kaikkein kovin, jäädä kirjaimellisestikin rannalle puolivälieristä tasatuloksella. Kilpailun tasaisuutta kuvaa sekin, että tuloksessa 67 oli 5 joukkuetta ja tuloksessa 68 peräti 9 joukkuetta!

Businessaamun voittaja siis vaihtuu, kun edellisvuoden mestari Key Touch (Cassidian Oy) putosi lopullisesti pois kaaviosta. Hallitsevilla mestareilla oli kuitenkin oma ennakkosuosikki jo selvillä.

”Scandinaval on todella vahva joukkue. He pudottivat meidät jatkosta viimeisellä pudotuspelikierroksella Talissa, ja sattuma arpoi meidät heidän kanssaan samaan ryhmään myös täällä. Kundit pelasivat molemmat matsit todella hyvin ja ovat mielestäni vahvoja ennakkosuosikkeja koko kisan voittajiksi”, arvioi mestarin asiantuntemuksella Key Touchin Jarmo Kivelä tuoreeltaan kilpailun jälkeen.

Businessaamujen

Businessaamujen finaalikohde on Kypros ja Katriina Lindholm saatteli pelaajia jo Kyproksen tunnelmaan kierroksen aikana. Vasemmalla niukasti jatkopeleistä pudonneen Mehiläisen Jani Mikkola tarttumassa tarjoukseen.

Puolivälieräparit arvottiin upean gaalaillallisen päätteeksi Naantali Span hulppeissa tiloissa. Otteluparit muodostuivat lopulta seuraaviksi:

Assure – Golfpalvelu

Astala – Otavamedia

Audi Center Airport – FMC Group

Ilmarinen – Scandinaval

Audi

Audi Center Businessaamun ratkaisupelien kaavio 2011 näyttää tältä.

Puolivälierät pelataan 18 reiän best ball reikäpeliotteluna 3/4 tasoituksin. Voittajajoukkueet matkustava syyskuun lopussa Kyproksen upealle Aphrodite Hillsille välieriin ja finaaliin selvittämään kuka on Businessaamun mestari 2011.

Aphrodite

Aphrodite Hills toimii BUsinessaamun ratkaisukenttänä.

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille kilpailun yhteistyökumppaneille erinomaisesta yhteistyöstä sekä tietenkin osallistuneille joukkueille mukanaolosta! Vain 8 parasta jatkaa enää, muiden on siirryttävä harjoittelemaan ensi vuotta varten vaikkapa Peltomäki Golfin tiloihin.

Businessaamu, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje