11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Tapahtumat

Antti Paatolalle hikkori hole-in-one

Antti Paatolan tyylinäyte Muirfieldin kentältä, jossa Open pelataan seuraavan kerran heinäkuussa 2013.

Antti

Hikkorivartisilla mailoilla tehtyjä holareita ei ole todennettu Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana. ”Aikojen alussa” , golfin rantautuessa Suomeen 1930-luvulla näitä on varmasti tehty useampiakin, mutta ei lähihistoriassa. Lauantaina 8.10 kuulaassa syyssäässä pelattiin Keimolassa kauden viimeistä kisaa, HK-kinkkukisaa 64 pelaajan voimin. Antti Paatola lähti kisaan hikkorimailoillaan.

” Saras-kentän 15. väylä on keskipitkä par-3, keltaiset 152 metriä ja siniset 145 metriä. Griini on näitä lyöntipaikkoja jonkin verran alempana. Kädessäni oli noin 150 metrin mailani, Gibsonin concentric back iron. Loftiltaan maila on noin 26 asteinen vastaten siis tämän päivän rautanelosta. Mailan on koonnut Kinghorn Thistle-klubilla vuosina 1903-08 työskennellyt klubipro William Binnie”.

” Lyönti onnistui ja jo alkulennon aikana pelikaverit sanoivat että hyvältä näyttää. Ja niin siinä kävi, että pallo sujahti sukkana sisään hieman kupin reunaa rikkoen. Tietääkseni kyseessä on ensimmäinen Suomessa tehty hikkoriholari tai suomalaisen golfarin missään päin maailmaa tekemä hikkoriholari. Kansainvälisesti hikkoriholareita on tehty muutama kymmenen kappaletta”, Paatola raportoi.

Holarin voidaan sanoa menneen oikealle miehelle, sillä Paatolalle hikkorigolf on kutsumus sekä puolittain myös ammatti. Hän myy ja markkinoi yrityksensä ( Golfantiikki) kautta hikkorimailojen lisäksi muitakin golftuotteita. Paatola osallistuu kutsuttuna / joukkueeseen valittuna loppusyksystä Pinehurstin kentillä USA:ssa pidettävään hikkorigolfin Ryder Cupiin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje