11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Heinin golfkoulu - Opetusvideot

Heinin Golfkoulu – Reaktiovoima ja jalkojen ponnistus

Käytätkö jalkojasi tehokkaasti lyönnissä? Tuskin.

Ground reaction force on vähän vaikeasti hahmottuva käsite, jonka käyttö on golfopetuksessa yleistynyt viime vuosien aikana kasvavalla vauhdilla. Syy on selvä, kyseessä on golfsvingin tehokkuuden kannalta olennaisen tärkeä asia.

Jos teema kiinnostaa, kannattaa lukaista tammikuussa julkaistu Juha Hakulisen mainio artikkeli aiheesta. Tässä artikkelissa ei pyritä purkamaan käsitettä atomeiksi, vaan näyttämään, miten sinä voit kehittää itseäsi tällä osa-alueella. Kyse nimittäin ei ole mistään poppakonsteista, vaan jalkojen käytöstä golfsvingissä.

Edellisissä opetusvideoissa on keskitytty lantion kiertoon. Se linkittyy jalkojen käyttöön. Jotta reaktiovoimaa pystyttäisiin hyödyntämään golfsvingissä optimaalisesi, on kierron ja jalkojen liikkeen linkityttävä toisiinsa saumattomasti.

Videolla Heini näyttää, että kyse ei lopulta oli kovin vaikeasti hahmottuvasta asiasta. Hyvin monella meistä jalkojen käyttö svingissä on kuitenkin puutteellista, osin siksi, ettemme osaa hahmottaa, mikä niiden rooli lyönnissä on. Siksi tämäkin video kannattaa katsoa ajatuksella läpi.

Artikkeli aiheesta on julkaistu Golflehdessä 2/2022

Kaikki opetusvideot löydät osoitteesta www.golfpiste.com/kategoria/opetusvideot/

Kiitos! @laSellaGolf 

Lue seuraavaksi: Heinin Golfkoulu – Yhden jalan harjoite taaksevientiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)