11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Tom Watson: Tähtää Nicklausin tavalla

Valitse tähtäyslinjalta mikä tahansa havaittava tähtäyspiste ja käytä sitä apuna linjaukseen.

Suurin osa pelaajista lyö vinoja lyöntejä huonon tähtäyksen vuoksi. Oikea valmistautuminen lyöntiin ja huolellinen tähtääminen ovat niitä harvoja asioita, jotka jokainen pelaaja hallitsee.

Suosittelen käyttämään Jack Nicklausin tapaa. Hän seisoo pallon takana päättäen oikean linjan ja valitsee sen jälkeen tähtäyspisteen muutaman metrin pallon etupuolelta. Sen jälkeen hän ottaa stanssin, joka on samansuuntainen linjan kanssa ja katsoo muutaman kerran tähtäyspisteeseen ja takaisin ennen svingin aloittamista.

Jos lyöntipaikalle tulee sivusta, voi vahingossa ottaa stanssin, joka on suoraan kohteeseen eikä suunniteltuun lyöntilinjaan. Tällöin mailan lapa osoittaa oikealle suunnitellusta lyöntilinjasta.

Suurin osa klubipelaajista ”alitähtää”. Luontaisen lyöntikaaren lisäksi pitää ottaa huomioon tuulen voimakkuus ja suunta. Harvoin näen klubipelaajan ottavan riittävästi huomioon sivutuulen vaikutuksen. Jos oikeakätinen pelaaja lyös slaissia, hän ei tähtää riittävästi vasemmalle. Vasemmalta tuleva sivutuuli vielä lisää slaissin vaikutusta. Hyväksy se, että tuulen vaikutus on suurempi kuin luulet.

Lisää Tomin mietteitä

Kun puttaat paineen alla, ota putterista kevyt ote ja keskity lyönnin rytmiin. Yleensä ote tiukkenee ja rytmi kiihtyy, kun kyseessä on tärkeä putti. Epäonnistumista ei pidä pelätä. Pallo joko menee sisään tai ei mene.

Teksti Tom Watson ja Nick Seitz Kuvat Dom Furore

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje