14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Vuoden 2018 luetuimmat: Näkemiin ohuille ja paksuille osumille

Tällä harjoitteella opit tuomaan lavan tavoitellussa kulmassa palloon. Juttu kiinnosti niin paljon, lähes 24 000 lukukertaa, että julkaisemme sen vuoden lopussa uudelleen.

Kehnot osumat kuuluvat ylivoimaisesti peliä eniten häiritseviin tekijöihin. Osui rautamailan lapa sitten pallon kylkeen tai raskaasti nurmeen, menettää pelaaja runsaasti metrejä ja lukemat tuloskortissa suurenevat.

Ohut tai paksu osuma on ongelma, joka perustuu pelaajan vartalon liikkumiseen svingin aikana.  Mikäli (oikealta lyövän) paino on osumahetkellä oikealla puolella, maila todennäköisimmin osuu maahan liian aikaisin. Seurauksena on huono osuma.

Tässä tapauksessa svingin kaaren alin kohta on saavutettu liian aikaisin, jolloin pelaaja osuu paksusti ennen palloa tai sitten svingin kaari kulkee osumahetkellä ylöspäin ja kontakti palloon on ohut.

Vastalääkkeeksi harmilliseen ongelmaan voisi kokeilla seuraavaa drilliä:

Ota tavallinen tähtäys, ja asetu sitten osumahetkeä muistuttavaan asentoon. Toisin sanoen avaa hieman lantiota, työnnä käsiä vähän eteenpäin, ja vie 60 prosenttia painostasi vasemmalle puolelle. Näin painosi sijoittuu huomattavasti parempaan kohtaan osumaa ajatellen, ja löydät samalla oikean palloontulokulman. Tee sitten puolisvingi, ja lyö palloa.

”Maali” on yksinkertainen – palaa samaan osuma-asentoon, mihin asettauduit ennen svingin aloittamista. Näin opit tunnistamaan asennon, jota tavoittelet osumahetkellä. Tämä drilli ohjaa sinua ”puristamaan” palloon läpi osuman, ja lyönnin lopputulos on huomattavasti parempi. Samalla paksut ja ohuet osumat eliminoituvat.

Voit myös asettaa tiin tähtäyksessä pallon etupuolelle. Lyö sitten normaalisti palloa, mutta yritä osua myös tiihin. Myös tämä harjoite auttaa ohjaamaan painoa vasemmalle läpi osuman, ja pallokontakti paranee.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje