9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

Mailan heiluttelu ennen lyöntiä kannattaa

Tom Watson (vasemmalla) ja muut seniorit harjoittelemassa ennen senioreiden British Openia. Rangella on hyvä etsiä omat rutiinit lyöntiin. © Getty Images

Näen yleensä amatöörien aloittavan lyöntinsä täysin staattisesta asennosta. Uskon, että pieni heiluttelu ennen taaksevientiä vähentää jännitystä ja antaa hyvin rytmin svingiin. Täysin liikkumattomasta asennosta lähteminen aiheuttaa helposti liiallista puristusta grippiin, etenkin jännittävissä tilanteissa – ja estää mailaa heilahtamasta lyönnissä rennosti.

Aloitan ottamalla gripin kevyesti. Tunnustelen mailan painoa heiluttelemalla mailaa vähän, mikä estää minua puristamasta sitä liikaa. Sitten asetun pallolle ja laitan mailan sen taakse. Heilautan kaksi kertaa mailaa kevyesti taakse ja takaisin, hieman oikeasta kengänkärjestä taaksepäin riittää ja rauhallisesti takaisin.

Heiluttelen myös jalkojani siirtämällä kevyesti painoa oikealta jalalta vasemmalle ja takaisin, kengät nousevat maasta vain hievenen. Haluan tuntea jalkani kevyiksi ja valmiiksi liikkeeseen. Sitten lyön palloa.

Sinun ei tarvitse tehdä niin kuin minä. Mike Weir esimerkiksi vie mailan hitaasti taakse jäljitellen koko backsvingiään. Kehitä oma rutiinisi, mutta pysy liikkeessä. Ajattele tennispelaajaa, joka valmistautuu vastaanottamaan ja palauttamaan syötön…

Tom Watson

#Digest#

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje