14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Opetus

100 päivää – 100 metriä: Vinopenkki käsipainoilla

Vinopenkki on perusliike rintalihaksille, olkapäille ja ojentajille. Käsipainoilla liike on helppo ja turvallinen tehdä. Janos Uotila näyttää videolla oikean suoritustekniikan.

Vinopenkki aktivoi tavallista penkkipunnerrusta enemmän rintalihasten yläosaa ja etuolkapäitä. Myös ojentajilla on liikkeessä merkittävä rooli. Liike on hyvä tehdä käsipainoilla keskittyen puhtaaseen, rauhalliseen ja hallittuun suoritustekniikkaan.

Kuten penkkipunnerruksessakin, on vinopenkissä tärkeää muistaa lapojen hallinta koko liikkeen ajan. Tyypillisesti lapojen hallinta pettää työnnettäessä painot liian ylös liikkeen yläasennossa. Painoja ei kannata viedä yhteen vaan riitää, kun kädet punnertaa ylös lähes suoriksi.

Säilytä kehossa hyvä ryhti koko liikkeen ajan. Hengitä sisään, kun lasket painot rinnalle ja ulos, kun työnnät ne ylös.

Golfpiste.com :ssa julkaistaan lähes 30 treenivideota, joiden avulla sinunkin on mahdollista kehittää lihaskuntoasi, voimaasi ja räjähtävyyttäsi harjoitteilla, jotka tukevat golfia erinomaisesti.Videoilla mallisuorituksista ja ohjeista vastaa liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressin trainer-palvelupäällikkö Jessica Reiman yhdessä Janos Uotilan kanssa. Jessica toimii projektissa osallistujien valmentajana ja vastaa harjoitusohjelmien laadinnasta.

Kaikki videot ja 100 päivää – 100 metriä -projektin materiaalit löydät osoitteesta golfpiste.com/100
ja kaikki opetusmateriaalit osoitteesta golfpiste.com/opetus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • OikeaJuuso says:

  Jo toinen rintalihasliike esillä?
  Pakko mainita nyt oma käsitykseni tästä aiheesta.

  Mielestäni penkkipunnerrus on yksi parhaita ylävartalotreenejä ja harrastajien keskuudessa se suosituin liike. Käsipainoilla tehtäessä ottaa oikeasti rintalihakseenkin eikä ole vain pääosin ojentaja/hartialiike. Olen kuitenkin oppinut vuosien mittaan, että rintalihasliikkeet ja penkki erityisesti ei golfsvingiin tuo kuin hitautta. Treeni, joka käytännössä hidastaa svingiäsi.

  Onko muilla muuta tietoa?

 • Downhill says:

  Joo on, ei hidasta svingiä vaan nopeus on kasvanut vaikka liike treeniohjelmassa on vuosikymmenet ollukin. Lihastasapainonkin (vastaliike esim alataljalle) kannalta en näe syytä olla tekemättä penkkiä. Olennaisinta (niinkuin kaikissa muissakin liikkeissä) on luonnollisesti se millä tavalla niitä tehdään. Kaikki tajuavat että esim räjähtävät toistot palvelevat golffaria enemmän kuin ”hitaat lihasmassan hinkkaamiset”…