Golfpisteen TET-harjoittelija Heikki Hartiala kertoo, mitä voit tehdä, jos säät ovat golfkierrokselle liian ankarat.
Golfsäät heikentyvät viikko viikolta, ja ensi kuussa golfkentät alkavat jo sulkea oviaan. Golfkierrokset kaudella 2022 alkavat kohta olla pelattu, mutta ei hätää. Golfia ei kauden päätyttyäkään tarvitse jättää.
Golfpisteen TET-harjoittelija Heikki Hartiala, 15, kokosi listan siitä, miten golfista voi nauttia ja miten sitä voi kuluttaa monella muullakin tavalla kuin kentällä pelaamalla.
1. Golfpelit
Jos golfkentälle pääsy on mahdotonta, miksi et kävisi pelaamassa golfia virtuaalisesti. Parasta on, että jotkut golfpeleistä ovat täysin ilmaisia! Esimerkiksi WGT Golf -pelin voi ladata tietokoneelle ja puhelimelle maksutta.
Oma suosikkini on PGA 2K -sarja. Kaikki tämän sarjan pelit ovat maksullisia, mutta oman kokemukseni perusteella parempia kuin WGT Golf. PGA 2K -pelejä voi ladata myös pelikonsoleille. Itse olen pelannut vain 2K21-peliä ja se on mahtava. Elokuussa 2020 julkaistun PGA Tour 2K21 -pelin jälkeen hypättiin jostain syystä 2K22-pelin yli suoraan 2K23-versioon, joka on nyt ennakkotilattavissa. Peli julkaistaan ensi kuussa.
2. Simulaattorit
Jos haluat mieluummin pelata virtuaalista golfia oikeasti lyöden, kannattaa selvittää missä lähin simulaattori sijaitsee. Uusimmat simulaattorit ovat hyvin tarkkoja, ja niissä voit pelata todentuntuisen kierroksen yhdessä paikassa. Simulaattorit eivät kuitenkaan ole täydellinen kopio golfkierroksesta, koska moni tärkeä tekijä, kuten lyöntialusta ja aistittavat sääolosuhteet, jäävät ottamatta huomioon.
Suomessa simulaattorit ovat hyviä tapoja talviharjoitella golfia. Itse kävin TrackMan-simulaattorissa koko viime talven ajan. Huomasin oman kehitykseni, enkä ollut aivan ruosteessa, kun kevät taas saapui.
3. Podcastit
Aina ei tee mieli pelata tai katsoa golfia. Jos olet esimerkiksi menossa koiran kanssa lenkille, miksi et laittaisi podcastia pyörimään. Voit kuunnella esimerkiksi Golfpisteen omaa podcastia. Podcasteja on paljon myös muilla kielillä. Englanniksi suosikkini on golftubettaja Rick Shielsin podcast. Molemmissa podcasteissa on aina hyvä ja rento meininki. Itse kuuntelen podcasteja esimerkiksi lenkeillä ja julkisilla kulkiessani.
4. Golfin YouTube
Jos haluat mieluummin katsoa kuin kuunnella, kannattaa suunnata YouTubeen. Sieltä löytyy aivan kaikkea golfiin liittyvää. Esimerkiksi vlogeja eli videoblogeja, arvosteluita, opetusta ja svingiohjeita, hauskoja videoita ja golfin pelivideoita.
Itse katson YouTubesta maila-arvosteluja ja vlogeja. Nykyään YouTubeen tekevät videoita myös jotkut ammattigolfarit. Esimerkiksi Bryson DeChambeau on aloittanut oman YouTube-kanavan. Sieltä voi seurata hänen päivittäistä elämäänsä ja muita videoita.
5. Golfelokuvat
Jos taas haluat katsoa pidempiä pätkiä kuin YouTube-videoita, ehkä golfelokuvat ovat sinun juttusi. Elokuvia en ole niin paljon itse katsonut, mutta lempparini ovat komediaelokuva Happy Gilmore ja dokumentti The Short Game. Happy Gilmore on epäonnistunut jääkiekkopelaaja, joka aloittaa golfin pelaamisen rahan takia pelastaakseen isoäitinsä talon. The Short Game taas kertoo nuorten golffareiden elämästä ja elämäntavasta.
6. Golfkirjat
Ehkä et halua, että tekeminen liittyy mitenkään laitteisiin. Siinä tapauksessa yksi vaihtoehto on lukeminen. Golfkirjoja on paljon erilaisia. Löytyy esimerkiksi tietokirjoja, kaunokirjallisuutta ja elämäkertoja. Löydät mitä luultavimmin juuri sinulle sopivan kirjan, koska golfkirjallisuutta on tehty niin pitkään ja runsaasti. Itseäni kiinnostaa eniten golfin tietokirjallisuus, mutta vielä en ole yhtäkään golfkirjaa lukenut.
Lue seuraavaksi: Tiger Woods palaa konsolipelin kansikuvaksi – mukana taas myös pelaajien toivoma ominaisuus