15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Turkki, Tunisia ja Marokko palaavat vahvasti golfmatkailumarkkinoille

Golfmatkailun kasvu on hidastunut, mutta viime vuosina paitsiossa oleet vanhat suosikkikohteet tekevät paluuta golfmarkkinoille.

Kansainvälisen golfmatkajärjestäjien liiton IAGTO:n johtaja Peter Walton on vakuuttunut siitä, että golfmatkailun viime aikojen ongelmamaat tekevät vahvaa paluuta kansainvälisille golfmarkkinoille.

”Usein on niin, että ikävät kokemukset esimerkiksi terrorismin suhteen unohtuvat 6–12 kuukaudessa, ja sen jälkeen matkailijat palaavat”, sanoo Walton Golfpisteen haastattelussa Ranskan Cannesissa järjestetyssä vuotuisessa IGTM-kongressissa (International Golf Travel Market).

”Turkissa paluu on jo alkanut, Tunisia on tietojeni mukaan pitänyt kenttänsä kunnossa matkailijakadosta huolimatta ja Marokolla ei brittituristien vähentymisen lisäksi ole kovin suuria ongelmia ollutkaan”, Walton tarkentaa.

Tunisian messuoston mukaan etenkin saksalaiset golfarit ovat jo maahan palanneet, mutta toiseksi suurinta turismiryhmää, brittejä, odotellaan yhä. Turvallisuuteen on satsattu ja esimerkiksi hotellien turvallisuusluokitusta on monin paikoin parannettu.

Golfmatkailu on kasvanut huomattavan paljon viime vuosina, mutta Walton odottaa pientä tasaantumista vuosiksi 2018–2020.

”Viiden viime vuoden aikana golfturismi on kasvanut tuplasti nopeammin kuin matkailuala yleensä, mutta pientä tasaantumista on nyt odotettavissa. Kasvu tulee kuitenkin olemaan noin 4–6 prosenttia vuosittain.”

”Kasvua rajoittaa myös se, että nykytilanteesta hyötyneissä Espanjassa ja Portugalin etelärannikkolla alkaa olla jo pulaa golfkentistä tai ainakin hyvistä lähtöajoista. Vietnam voisi myös ottaa paljon enemmän golfturisteja, jos kenttiä olisi enemmän”, Walton näkee.

IGTM-kokouksessa esitettiin myös selvitys, jonka mukaan golfareiden käyttämä rahamäärä on vähentynyt viime vuosien aikana. Tämä johtuu osittain siitä, että golfryhmien koko on pienentynyt, mutta osittain myös siitä, että hintatietoiset golfarit varaava matkansa itse internetistä ja käyttävät esimerkiksi Airbnb-majoitusta.

Mutta miksi golfmatkailu vain kasvaa, vaikka maailma on yhä epävakaampi paikka ja esimerkiksi brittituristien ulkomaanmatkat ovat punnan heikkenemisen myötä kallistuneet?

”Kyllä asia on niin, että golfmatkailija haluaa matkansa tehdä. Hän saattaa jättää yhden vuoden väliin eri syiden vuoksi, mutta seuraavana vuonna hänet näkee taas jonkin mielenkiintoisen maan viheriöillä”, päättää Peter Walton.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje