18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Peuramaalla golf on siistiä

Peuramaan Porkkala-kentällä pelataan kauden ensimmäinen Finnish Tourin osakilpailu.

Peuramaan

Peuramaan range avattiin maaliskuun 15:na päivänä, ensimmäisenä maassamme. Tämä on jo perinne, samoin par-3 kentän avaaminen lähes heti lumien sulettua. Pääsiäisviikon keskiviikkona Peuramaalla on aamupäivällä vielä rauhallista. Juhlapyhistä on tulossa hyvien sääennusteidenkin vuoksi vilkkaita, kiirettä tulee riiittämään kesälläkin isojen kilpailujen johdosta. ”Kentistämme Porkkala on ollut avoinna maanantaista, Vanha Peura avataan pääsiäisenä siten, että osalla väylistä on vielä talviviheriö.On selvää, että kentät ovat tuolloin käytännössä täynnä”, iloitsee toimitusjohtaja Kari Piippo. Peuramaa Golf on huhtikuun alusta velaton yhtiö, kahden 18-reikäisen kentän lisäksi alueella on hyvä par-3 kenttä sekä erittäin hyvällä käyttöasteella toimiva range. Vastike 390 euroa on pääkaupunkiseudun alhaisin. ”Par-kolmonen ja range tuottavat varsin hyvin. Lisäksi meillä on paljon vieraspelaajia. Ja voin ihan oikeasti vakuuttaa, että täällä greenfeellä kiertävät tuntevat itsensä tervetulleiksi, ilmapiiri on siltä osin erittäin rento”, Piippo jatkaa. Vieraspelaajien määräksi on arvioitu alkaneellakin kaudella noin 11.000 tuhatta. Greenfeet ovat 50 euroa arkisin ja 70 viikonloppuisin. Osakkaan vieraana arvokkaan oloiset hinnat ovat huomattavasti edullisempia. ”Paljon kiitosta olemme saaneet opiskelijahinnasta joka on 20 euroa”. Kari

Peuramaalla on käynnistettty moneen eri kohtaan kohdistuva ”Golf on siistiä” kampanja. ”Tavoittelemme GEO-ympäristösertifikaatttia. Me panostamme ympäristöystävällisiin toimintamalleihin.Tässä avainasemassa ovat myös henkilökunta ja golfarit omalla toiminnallaan. Pelaamisen jälkien korjaaminen on avainasemassa, samoin roskista ja tupakantumpeista huolehtiminen. Jo näistä, sekä nuorisoa puhuttelevasta sloganista syntyy määritelmä Golf on siistiä”, Piippo taustoittaa. Siistiä tulee olemaan myös klubitalon sisätiloissa, joita on kolme talven aikana remontoitu ja uusittu isolla kädellä uudelle tasolle. ”Velkaa emme kuitenkaan ole tähän ottaneet. Pidän arvokkaana ja tavoittelemisen arvoisena sitä, että meillä on näin hyvä palvelupaketti omalla maa-alueella ja varsin pienellä vastikkeella”. Erityisen iloinen Piippo on siitä, että kentistä uudemmalla, Porkkalassa pelataan kesäkuun alussa Finnish Tourin avauskilpailu, seuraavalla viikolla jalanjälkensä Peuramaalle jättävät Midit (35-v+) oman kiertueensa kisan kautta. ”Avointen kisojemme määrä on pelkästään näiden vuoksi tavanomaista huomattavasti tavallista vuotta korkeampi.FT:n kisan isännöinti on meille selkeä profiilinnosto joka viestittää siitä, että kenttämme ja palvelumme on arvioitu korkealle tasolle. Tapahtuman yhteyteen tavoitteemme on järjestää mukavaa ja mieleenjäävää oheisohjelmaa mm. pro-amin kautta.Tällaisen kisan järjestäminen on myös sisäistä markkinointia,” Piippo määrittää.

No Show huolenaiheena Peuramaalla tilastoitiin kaudella 2010 yhteensä 1774 ilmoittautunutta pelaajaa, jotka eivät lähteneet kierrokselleen. Toteutuneita pelikierroksia oli noin 49.500. ”Ongelma on tietty maanlaajuinen. Huomasimme myös, että on ihan turha siirtää syytä vieraiden niskaan. Omat osakkaat ja pelioikeuden haltijat jättivät tulematta 1240 kertaa. Menetys on paitsi taloudellinen, myös pelaamisen rytmiä ja mukavuutta vaikeuttava.Ilmiön pakottamana otamme kaudella 2011 käyttöön No Show-maksun joka on kaikille 30 euroa”, Piippo uutisoi. Suomen pisimmäksi Peuramaan kausi venyy nimenomaan siksi, että kenttiä pidetään avoinna syksyllä useimpia muita pidempään, lumentuloon asti. ”Minun mielestäni olemme onnistuneet nostamaan Peuramaan tunnettuisuutta ja monin kohdin jo laatukriteereitäkin.Toimintastategia on hyvä ja yhdessä laadittu ohjekirja joka antaa toiminnalle raamit. Minä uskon, että tästä kaudesta tulee meille erinomainen”, Kari Piiippo lopettaa.

Maitta Kotaniemi kehittää lyöntiään Maitta

Peuramaan rangella on aamuyhdeksältä vain muutama lyöjä, aamupäivän aikana määrä kasvaa tasaisesti. On helppo uskoa, että iltaisin ja viikonloppuisin lyöntipaikoilla ja par-kolmosella on ruuhkaa. Maitta Kotaniemi on ajanut Pickalan kodistaan Peuramaalle harjoittelemaan, oman kentän range kun on vielä suljettuna. ”Olen pelannut hieman toistakymmentä vuotta. Aloitin Kokkolassa, alku oli hyvin vaikeaa, ensimmäisenä vuonna kurssin suoritettuani havahduin siihen, että olin todellakin huono. Peli oli kiehtovaa, mutta harmitti niin hirmuisesti epäonnistuminen, että päätin satsata”, Kotaniemi aloittaa tarinaansa. Hän otti seuraavana talvena paikalliselta valmentajalta pitkän sarjan tunteja ja pääsi aivan uudelle tasolle pelinsä kanssa. ”Siitä se käynnistyi, olen ollut lajiin ihan koukussa tuon jälkeen.Kehityin ja aloin nähdä ympärilläni alaan liittyviä työmahdollisuuksia.Jo muutaman vuoden ajan olen järjestänyt golfmatkoja sekä tehnyt myös opetustyötä. Oman pelin kehittäminen on siinäkin mielessä erittäin tärkeää. Aloitin Mika Piltzin kanssa svingini remontoinnin, niitä asioita tässä nyt kehittelen tulevaisuutta silmälläpitäen, Kokkolassa golfinsa aloittanut Kotaniemi kertoo. ”Mika on antanut läksyksi mm. sen, että vakauttaisin lantioni toimintaa. Aiemmin pyrin lähtemään vahvalla lantion kierrolla backsvingiin. Nyt tästä poisoppiminen teettää työtä, mutta on erittäin motivoivaa”

Kotaniemi kilpailee MidTourilla ja aikoo osallistua Peuramaalla kesäkuussa pidettävään kisaan.

”Kenttää en ole vielä pelannut, mutta nämä harjoitustilat ovat varsin kompaktit. Ymmärrän hyvin, että täällä on paljon väkeä. Par-kolmonen rangen jatkeena on varsin hyvä harjoituspaikka paitsi aloittelijoille, myös pidemmälle ehtineille. Pelaamaan oppii pelaamalla”.

Itse hän opettaa kesäkaudella Maskussa lähinnä naisryhmiä, mutta on ottanut myös vetovastuun Kuortaneen urheiluopisto golfopetustoiminnasta kaudella 2011. Koulutukseltaan Kotaniemi on opettaja, takana on pitkä työura lasten kanssa toimimisesta.

”Opettaminen on aina ollut minulle kutsumus, tietyllä tavalla hyvin helppo asia tehdä. Viimeisinä vuosina lasten kanssa tarhassa ja koulussa työskenteleminen on jäänyt. Veri vetää golfiin, tällä puolella on niin paljon tekemätöntä työtä ja markkinarakoja”.

Kotaniemellä on myös golfmatkoja ja opetusta järjestävä yritys, Golflux.

”Nimellä pyrin määrittelemään tässä tapauksessa laatutason. Olen hyvä organisoimaan ja ottamaan kokonaisvastuun. Siitä lähtee hyvä matka liikkeelle, asiakkaiden tarpeiden huomioimisesta. Päättynyt talvikausi oli varsin hyvä, seuraavat syksyn matkat suuntautuvat Turkin Belekiin, Kyprokselle sekä Etelä-Afrikkaan”, hän kertoo.

Mutta mikä sitten saa Maitta Kotaniemen treenaamaan lähes pakkaskelissä ja kovassa tuulessa Peuramaan rangella?

”Kyllä se on aito innostus tähän lajiin ja tekemiseen. Kun kehitän omaa suoritustani ja saan sitä kautta kokemusta, auttaa se monella tavalla myös tiedon eteenpäin siirtämisessä. Tavoitteena on saada draiviin lisää pituutta ja ”hukkivenkura” suoremmaksi.Kun löytää asioita joita voi tehdä paremmin, pelaamisenkin motivaatio kasvaa”, Maitta Kotaniemi määrittää lopuksi.

Teemu Tyry

Peuramaa Golf, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)