Pelimatkan hemmotteluhetkiä Finnlinesin uusilla laivoilla – Osallistu kilpailuun!

Finnlinesin uudet laivat Finnsirius ja Finncanopus liikennöivät reitillä Naantali-Långnäs-Kapellskär kahdesti päivässä. Näiden uusien rahti-matkustajalaivojen myötä golfarinkin merimatka Ahvenanmaalle tai Ruotsiin avautuu täysin uudella tavalla.

Teksti
Finnlines
Kuvat
Finnlines, Jacob Sjöman ja Lassi Pekka Tilander
Julkaistu

Finnsirius ja Finncanopus ovat edistyksellisiä esimerkkejä uuden ajan laivanrakennuksesta. Molemmat ovat hybridialuksia, jolloin polttoaineen kulutus on vähäisempää. Laivoissa hyödynnetään muun muassa ilmavoitelujärjestelmää, eli laivan alle muodostetaan ilmakuplia kitkan pienentämiseksi, joka edelleen vähentää polttoaineen kulutusta. Satamissa laivat käyttävät maasähköä.

Kestävillä merenkulkuratkaisuilla Finnlines on saanut pienennettyä hiilijalanjälkeä noin 40 prosenttia yhtä matkustajaa kohden laskettuna viimeisen 15 vuoden aikana Naantalin ja Kapellskärin välillä. Energiataloudelliset tavoitteet ovat yhtiöllä vielä korkeammalla.

Voita kahden hengen matka Finnlinesin laivalla sekä green feet Ullnaan ja Bro Hofiin!

Osallistu arvontaan

Rahti-matkustajaliikenteen supertähtiä

Sirius ja Canopus ovat taivaalla loistavia kirkkaita tähtiä. Finnlines on ottanut taivaankappaleiden nimet käyttöönsä kuvaamaan Saaristomerellä seilaavia tähtilaivojaan. Loistokkuutta on luvassa laivanrakennusteknologian lisäksi myös kaikkien matkustajien käytössä olevissa tiloissa.

Finnsirius ja Finncanopus ovat identtisiä laivoja, joissa kummassakin on tilaa 1100 matkustajalle ja lastikantta peräti 5,2 kilometriä.

Tilaa riittää niin pelireissuille lähteville golfareille tai pientä irtiottoa arjesta hakeville yön yli risteilyinä Kapellskäriin tai vaikkapa pikaisella picnic-risteilyllä Naantalista Långnäsiin.

Saaristomeri pysäyttää kauneudellaan

Laivojen sisällä vallitsee kauttaaltaan hyvin kiireetön ilmapiiri. Sisustussuunnittelusta lähtien matkustajille tarjotaan rauhallisia sävyjä ja luonnosta tuttuja materiaaleja. Laivojen suurista panoraamaikkunoista meri on tuotu lähelle. Näkymät ovat upeita joka puolelta laivaa. Moderniin tapaan sähköpistokkeita on lukuisia, joten puhelimen tai tietokoneen saa vaivattomasti lataukseen matkan aikana.

Hyttivaihtoehtoja on useita. Perinteisten hyttien lisäksi saatavilla on kuusi henkilöä vetävät Family&Friends -hytit, jotka soveltuvat erinomaisesti perheiden tai kaveriporukoiden matkustamiseen.

Höyry Span upeimmat näkymät ovat terassilla sijaitsevassa ulkoporealtaassa.

Ylellistä merimatkaa janoaville tarjolla on LUX- ja Suite -hyttejä, jotka ovat kaikessa komeudessaan niin upeita, että ne vetävät suorastaan sanattomaksi. Hyttien hintaan sisältyy aamiainen tai brunssi, joilla viimeistellään ainutlaatuisen hulppea merimatkakokemus.

Herkuttele, viihdy ja rentoudu

Finnsiriuksella ja Finncanopuksella on seitsemän ravintolaa tai baaria, valitse niistä itsellesi mieluisin.

Yksi laivan helmistä on Fisherman’s Bistro, jossa pääsee maistelemaan Saaristomeren lähialueiden herkkuja. Grillissä valmistetut burgerit tai savustettu rapuämpäri herauttavat veden kielelle pelkästä ajatuksesta.

Kulinaristisempia elämyksiä löytää Micke’s Wine & Dine -ravintolasta, jonka à la carte annokset on suunniteltu huippukokki Henri Alénin kanssa, täydennettyinä palkitun viinimestarin Samuil Angelovin valitsemilla viinipareilla.

Illat ja miksi ei päivätkin on leppoista paketoida Barrel Bayssä. Kokeile palkitun baarimestari Josephine Sondlon signature cocktaileja tai maistele kiinnostavia viinejä, joille löydät makuparit tapaslistalta. Useat erilaiset tapakset huipentavat hetket laivoille suunniteltuja virtuaalisia musiikkiesityksiä kuunnellen.

Finnlinesilla Tukholman golfkentät ovat lähellä suomalaisia

Finnlinesin laivoilla helpoimmin ovat tavoitettavissa Tukholman alueen kentät, ja ennen muuta kaupungin pohjoispuolella sijaitsevat golfhelmet. Toki Kapellskärin satamasta pääsee halutessaan ajamaan helposti, vaikka Etelä-Ruotsiin saakka. Laivojen aikataulut sopivat golfareille erinomaisesti, sillä esimerkiksi iltalähdöillä Naantalista perillä on Ruotsissa aamulla, joten matkustaminen yön yli pelaa käytännössä golfareiden pussiin. Bägien ollessa valmiina omassa autossa, ei tarvitse enää muusta huolehtia kuin turvallisesta ajomatkasta golfklubeille.

Länsinaapurin pääkaupungin liepeillä on noin 60 golfkenttää. Valinnanvaraa on riittämiin useamman päivän golfreissulle. Jos liikkuu Tukholmasta tunnin verran käytännössä mihin suuntaan tahansa, pelattavien kenttien määrä lisääntyy entisestään. Tukholman alue on siten golfkohteena erinomainen ja noin tunnin ajomatkan päässä Finnlinesin satamasta, Kapellskäristä.

Bro Hof Slott

Bro Hofin sydämenä on vuonna 1888 valmistunut barokkityylinen linna. Monien vaiheiden jälkeen linnan hankki omistukseensa henkilöstövuokrausyhtiö Poolian perustaja Björn Örås vuonna 2002. Viisi vuotta myöhemmin Stadium-kenttä avattiin. Castle-kenttä avattiin vuonna 2009. Linnan ympärillä kulkeva 36 reiän kenttäkokonaisuus on kaikkinensa vaikuttava.

Monissa kenttärankingeissa Bro Hofin Stadium-kenttä on arvostettu koko maan kärkipäähän. Sille on syynsä, sillä Stadium tarjoaa upean golfkokemuksen. Kenttä lähtee linnan kupeesta ja päättyy sen taakse. Sillä välillä pelinautintoa on luvassa koko ajan.

Bro Hofin Stadium-kenttä on viimeistelyltään täyttä priimaa.

Bro Hofin Castle-kenttä on arvioitu myös korkealle Ruotsin kenttärankingeissa. Castlen kaksi viimeistä reikää pelataan linnan valvovan katseen alla lampea kiertäen, mikä jättää mukavan loppumaun kierroksen päätteeksi.

Bro Hofin leimallisena piirteenä ovat niin sanotut run-off-alueet griinien ympärillä. Lyhyeksi leikatuilla pinnoilla pääsee käyttämään lähipelitaitojaan ja mielikuvitusta.

Kentän mielenkiintoisimmat väylät kulkevat Mälarenjärven rannalla. Järvi on tuotu pelillisenä elementtinä väylään kiinni. Kentän tunnetuimmalla, 15. väylällä, pitkälyöntiset pelaajat pääsevät kokeilemaan kanttinsa kestävyyttä, sillä järven yli on mahdollista leikata niin paljon kuin draivissa riittää mittaa. Samankaltainen avaus on 9. reiällä, jossa lyödään lammen yli.

Erinomaisen reitityksen johdosta Stadiumin väyläkioski on voitu rakentaa useamman väylän risteyskohtaan. Väyläkioski ohitetaan kierroksen aikana neljä kertaa, joten nestetankkauksesta on helppo huolehtia pelien lomassa.

Bro Hofin golfillisena erikoisuutena on 18 reiän puttikenttä, jossa voi käydä ottamassa mittaa porukan puttikuninkaasta. Mielenkiintoisesti rakennettu 12 000 neliömetrin suuruinen viheriö on poikkeuksellisuudessaan omaa luokkaansa sopien sujuvasti Bro Hofin konseptiin. Kentältä on näkymät Mälarenjärvelle ja Stadiumille. Reikien pituudet vaihtelevat muutamista metreistä 40 metriin.

Ullna Golf Club

Tukholman pohjoispuolella sijaitseva 18-reikäinen Ullna on kaunis golfkenttä. Siitä pitää huolen Ullnajärvi, jonka läheisyydessä suurin osa kentän väylistä kulkee. Ullna näki päivänvalonsa vuonna 1981, minkä jälkeen kentällä on pelattu merkittäviä kilpailuja vuosikymmenten saatossa. Viimeisimpänä DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailu Scandinavian Mixed vuonna 2023.

Ullna Golfin kolmas reikä avaa maisemailotulituksen Ullnajärven vieressä kulkeville väylille.

Ullnassa vaaditaan avauslyönneiltä tarkkuutta. Pallo on osattava sijoittaa sopivaan paikkaan väylällä välttääkseen ensinnäkin vesiesteet, mutta saadakseen käytännössä mahdollisuuden lähestyä viheriötä. Griinit ovat korotettuja ja niiden ympärillä on lyhyeksi leikattuja alueita.

Ruotsin urheilusuuruuksiin kuuluva Sven Tumba suunnitteli Ullnan, johon Jack Nicklaus jätti kädenjäljen. Uusittu kenttä avattiin vuonna 2013.

Taitava pallonlyöjä hyötyy osaamisestaan ennen kaikkea takaysin väylillä, joka on kentän vaikeampi puolisko. Useampi väylä kääntyy vasemmalle, joten siihen suuntaan lähtevä kierre lyhentää lähestymislyöntien matkaa merkittävästi.

Kierroksen mieleenpainuvimmat osuudet sijoittuvat väylille 3–6 ja 14–17. Kenttä pitää näillä väylillä tiukasti pintansa. Jos nämä väylät onnistuu selvittämään ilman suurempia tuloksellisia murheita, on syytä taputella itseään olkapäille. Mikäli palloja katoaa Ullnajärveen, pääsee ainakin nauttimaan kuvauksellisista järvimaisemista.

Suomen ykköskenttä on helposti saavutettavissa Finnlinesin kanssa

Uusimmassa Kenttärankingissa Ålands Golfklubbin Slottsbanan valittiin maamme parhaaksi kentäksi. Kentällä tehdyt mittavat uudistukset ennen muuta viheriöalueisiin ovat tehneet suomalaisiin golfareihin lähtemättömän vaikutuksen.

Ålands Golfklubbin Slottsbanan on noussut kenttäremonttinsa jälkeen Suomen ykköskentäksi.

Vieraillessasi tällä Suomen parhaimmaksi valitulla kentällä, varaa aikaa myös klubin toisen 18-reikäisen kentän, Kungsbananin pelaamiseen. Ahvenanmaan golftarjonnan viimeistelee saaren länsiosassa sijaitseva Eckerö Golf.

Finnlinesin Naantalista lähtevät laivat pysähtyvät Ahvenanmaalla Långnäsin satamassa. Aamupäivällä lähtevät laivat ovat Långnäsissä iltapäivällä (14:45 tai 16:10), joten saman päivän aikana ehtii pelaamaan vielä kesäillan kierroksen. Etäisyys Långnäsista Ahvenanmaan kumpaankin golfkeskukseen on noin 45 minuuttia.

Toiseen suuntaan takaisin Naantalissa Finnlinesin laivat ovat noin 20:00 aikaan.

Varaa seuraava laivamatkasi Finnlinesin sivuilta.

Osallistu arvontaan

Yhteistyössä Finnlinesin kanssa tehdyssä Golfpiste podcastin jaksossa avattiin lisää uusien laivojen tuomia mahdollisuuksia golfmatkailuun.