18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfkohde: Schloss Lüdersburg – Pohjois-Saksan helmi

Lüdersburg Schloss tarjoaa korkeatasoista majoitusta koreassa ympäristössä.

Teksti: Kari Hagfors Lüdersburg Old Course 18th hole.Saksaan golfaamaan? Ajatus tuntuu ensi alkuun hieman oudolta. Ennakkoluulot karisevat kuitenkin pian etenkin ensimmäisen sinne suuntautuneen golfmatkan jälkeen, sillä Saksa tarjoaa todella mielenkiintoisia kokemuksia. Ja mikä parasta, parin tunnin lennolla pääsee erinomaisille ja palveluiltaan laadukkaille kentille, kaiken lisäksi ympäri vuoden. Saksa on tilastollisesti Euroopan kolmanneksi suurin golfmaa. Kenttiä on kaiken kaikkiaan 677 ja pelaajia lähes 600.000. Yksi mielenkiintoisimmista golfkohteista löytyy Hampurin lähistöltä. Runsaan puolen tunnin ajomatkan päässä Hampurista etelään sijaitsee luonnonsuojelualueella, Elben ja Luneburgin nummien välissä yksi Pohjois-Saksan kauneimmista golfkenttäalueista: Schloss Lüdersburg. Siihen kuuluu kaksi haastavaa ja mielenkiintoista 18-reikäistä kenttää. Luonnollisessa puistomaisemassa sijaitseva ”Old course” palkittiin Saksan parhaana golfkenttänä ”Premium European Golf Course” -maininnalla vuonna 1993. Jack Nicklauksen suunnittelema ”Lake Course” tarjoaa nimensä mukaisesti vesiesteitä luonnonelämysten ohella. Pelaaminen kentillä on rauhaisan leppoisaa, suurempaa ruuhkaa ei kentillä ole.

Kauniit, mutta haastavat kent&#228,t

Lüdersburg Lake Course 15th hole.Kapeahkot Old coursen väylät luovat haasteita huippupelaajille, mutta sopivat erinomaisesti aloittelevillekin pelaajia. Kenttä on rakennettu puistoalueelle, jolla voi etenkin aamulla ja illalla nähdä kauriita ja erilaisia lintulajeja vesilinnuista haukkoihin. Tällä par 73 -kentällä on peräti viisi par 5-väylää, jotka kasvattavat kentän pituutta. Puistomaisuudesta huolimatta vesiesteitä löytyy lähes kaikkien väylien varrelta. Kaunein väylä on viehättävä par 3, jossa pallo lyödään veden yli molemmin puolin bunkkeroidulle greenille. Pituutta ja haastavuutta löytyy myös par 4 väyliltä, joista vettä kiertävänä väylä numero 3 joko palkitsee rohkean pelaajan tai sitten tuhoaa kierroksen tuloksen. Lüdersburg Old Course 4th hole.Jos haasteita tarjoaa Old Course, niin sitä tekee vieläkin enemmän Lake Course. Ilmeisesti Jack Nicklaukselle edellinen oli hänen vierailullaan osoittautunut liian helpoksi, koska oli todennut tarpeelliseksi saada paikalle vaikeampi kenttä. Myös Lake Coursella on viisi par viitosväylää, pisin niistä tosin ”vain” 500 metriä. Huippupelaajille haasteita luovat vesien oikaisuylitykset, klubipelaajille puolestaan turvallisesti väylillä pysyminen, sillä veden vastapainona raffit ovat korkeita ja paksuja. Sykähdyttävin ja mielenkiintoisin väylä on 16 (343-metrinen par 4), jossa yhdistyvät vesiesteen kauneus ja dogleg-haasteellisuus. Pelikierros Lake coursella on elämys, jonka haluaa kokea uudestaan.

Kohtuuhintaisia majoitus+greenfee -paketteja

Alueen oheispalvelut ovat kaikin puolin erinomaiset. Kahden championship-kentän ohella löytyy driving range, kolme putti- ja kaksi chippialuetta, 4-väyläinen jokamieskenttä, päivittäistä pro-opetusta, hyvin varusteltu pro-shop, erinomainen klubirakennus sekä monipuolista majoitustilaa. Juhlavasti voi asua vuonna 1776 rakennetussa Lüdersburgin linnassa eli ”herrojen talossa”, jossa huonekapasiteettia löytyy kolmessa kerroksessa. Lisäksi kellaritiloissa sijaitsee linnankellari tarjoilutiloineen. Hinnat vaihtelevat singelistä suiteen kesällä 145-165 euron, ja talvikautena 129-169 euron välillä sisältäen aamiaisen. Muita majoitusvaihtoehtoja ovat ulkorakennuksiin rakennetut majoitustilat; modernisoitu ”vierastalo” sekä vaatimattomampaan omatoimiasumiseen apartement-huoneistot. Scholoss Lüdersburgin kaikissa majoitusvaihtoehdoissa majoittuvalle on tarjolla arkisin päivägreenfee 25 eurolla ja viikonloppuisin 50 eurolla. Normaalisti pelkän kierrosgreenfeen hinta on 45-65 euroa. Varteenotettava erityistarjous on 299 euron Hole in one -paketti, joka sisältää tervetulodrinkin klubilla, kahden vuorokauden majoituksen ”herrojen linnassa” aamiaisineen, kaksi golfkierrosta, golfauton yhdeksi päiväksi, yhden 4-ruokalajin aterian Metsästysravintolassa sekä läksiäislahjan. Golfin ohella voi tutustua 15 minuutin ajomatkan päässä olevaan 70.000 asukkaan Luneburgin kaupunkiin, jonka historia alkaa jo vuodesta 795. Kaupunki on kunnostautunut ja rikastunut keskiajalla erityisesti ”valkoisen kullan” eli suolan kauppakaupunkina, jota vesitse tuotettiin Elbeä pitkin. Kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat vuonna 1230 rakennettu kaupungintalo, jonka kellotornissa soivat erikoiset posliinikellot, 1500-luvulla rakennettu St. Nicolain kirkko goottilaisine taideaarteineen sekä vuodelta 1346 oleva suolatalon vanha puinen nosturi, jota myös nykyään pidetään kaupungin tunnusmerkkinä.

Schloss L&#252,dersburg birkut ja bogit

Birkut – kaksi mielenkiintoista kenttää käytettävissä – majoittujalle edulliset pelaamismahdollisuudet – valintaa majoituslaadussa – hyvä ja monipuolinen palvelu – ei liiallista ruuhkaa – lentoaika Hampuriin vain 2 tuntia Bogit – matka lentokentältä edellyttää autonvuokrausta tai taksia – kärrynvuokra korkea muille kuin hotellivieraille – rangealue hieman kaukana klubirakennuksesta – väyläopastuksissa selkeyttämisen varaa

Golfverband Hamburg, kenttiä Hampurin alueella

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje