25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golfbongarin matkablogi: golfia luonnon ehdoilla Hämeen sydämessä

Kausi Kokkila Golfissa alkoi jo ennen kuin puissa oli lehti.

Kesä 2013 oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että se toi pitkästä aikaa tarjolle uutta kotimaista bongattavaa, kun Himoksessa, Lappeenrannassa ja Kuusamossa avattiin 18-reikäiset kentät. Kesällä 2014 uutta bongattavaa piti etsiä ystäväpiirin avustuksella.

Hyvä ystäväni ”kesähauholainen” Heiniön Jamppa kertoi kesämökkinsä naapurissa Kokkilan kylällä sijaitsevasta kentästä jo kesällä 2013. Yhteydenottoni venyi kuitenkin syyskuun puolelle, jolloin kenttä oli siirtynyt talvilomalle.

Kesään 2014 startattiin reippaammin ja niinpä jo toukokuun alussa löysimme Jampan kanssa itsemme nauttimassa ”tiiauspunsseja” Esko ja Tuula Mörskyn kodikkaassa pihapiirissä. Lehti ei ollut vielä ehtinyt puuhun, mutta hämäläinen maalaismaisema oli jo keväisen kaunis.

Bongari-Mäkinen ja Jarmo Heiniö (oik.).

Bongari-Mäkinen ja Jarmo Heiniö (oik.).

Isäntäväki lähti mukaamme kierrokselle ja näin ollen saimme hyvää opastusta väyliin ja mailavalintoihin kompaktilla yhdeksänreikäisellä kentällä.

Kokonaisuuden muodostaa yhtenäiselle peltoalueelle rakennetut kuusi par kolme ja kolme par neljä väylää eli kentän par-luku on 30. Isäntäpariskunnan apu olikin tarpeen, sillä väyläopasteita ei Kokkila Golfissa ole. Bunkkereita kentälle on kaiveltu säästeliäästi ja vesiesteitäkin on vain kohtuudella, joten järkevällä pelillä pystyy yhdellä pallolla pääsemään ysin lävitse.

Jampan investointi uusiin mailoihin ja muutamaan pron tuntiin olivat tehneet tehtävänsä, ja allekirjoittanut joutui kärsimään kirvelevän yhden lyönnin tappion heti kauden alkajaisiksi.

Kenttää voi hyvällä syyllä mainostaa luonnonkentäksi – kastelujärjestelmä on sateisena kesänä teholtaan hyvä, kuivana aikana puolestaan heikompi. Kentänhoitokalustoon kuuluu päältä ajettavat ruohonleikkurit sekä griinileikkuri.

Kokkila Golfin historiaa

Kokkila Golfin yksityisellä kentällä lyötiin avauslyönnit noin 20 vuotta sitten, joten kyse ei ole mistään uudesta projektista. Tuula Mörskyn veli oli innostunut etelänmaille suuntautuneiden komennusten yhteydessä golfista ja Hauholla ollessaan hänellä oli tapana kopsutella palloja pihasta pellolle. Alussa palloja keräiltiin heinän seasta mopon avustuksella, mutta pikku hiljaa alkoi heinän niitto ja griinien rakentaminen.

Ensimmäiset 10 vuotta oli vilkasta aikaa ja kenttä oli joka päivä ahkerassa käytössä aamusta iltaan. Nyt osa innokkaista pelaajista on muuttanut pois kylältä ja myös Mörskyt vierailevat kesän aikana toisella kotikentällään Aulangolla sekä muilla Hämeenlinnan ympäristön kentillä. Kesällä 2014 kirjattiin Kokkila Golfissa sesonkiaikana 10–20 kierroksen viikkoja.

Yksi Kokkilan kesäperinteistä on kylän golfmestaruuskisat ja tiedotuskanavana toimii pääasiallisesti Kokkilan kyläyhteisön omat nettisivut – aikamoinen kylä tämä Kokkila. Esko Mörsky on luvannut ylläpitää kenttää jatkossakin, mikäli pelaajia riittää – vieraat ovat siis erittäin tervetulleita.

Jampan vaimo Terttu oli lämmittänyt meille mökillä saunan, joten pelin jälkeen meillä oli kanssa mahdollisuus pulahtaa saunan lauteilta raikkaaseen järviveteen ja jättää talviturkille hyvästit.

Kotia kohti ajellessa tuli kerrattua iltapäivän ja illan tapahtumia. Päällimmäisenä ajatuksissa oli se huikea vieraanvaraisuus, josta oli ollut mahdollisuus päivän aikana nauttia. Mukavaan golfkokemukseen ei aina tarvita huippuunsa viritettyä kenttää, kun peliseura on viimeisen päälle. Startti edessä olevaan golfkauteen oli kerrassaan upea!

Esa Mäkinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje