27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Golf Digestin lukijamatkalaiset viihtyivät Mauritiuksella

Golf Digestin ryhmä kokoontui yhteiskuvaan Belle Mare Links-kentällä kierroksen jälkeen. Etualalla Dream-18 kisan voittaja Marko Pöykiö.

Golf

Golf Digestin ja Golfreseptin järjestämälle lukijamatkalle Mauritiukselle osallistui 20 ihmistä. Enemmänkin olisi ollut tulossa, matka myytiin hyvin nopeasti loppuun ja viisi viimeistä olivat lisäpaikoilla.

Matka Intian valtameressä sijaitsevalle paratiisisaarelle kulkee yhden välilennon kautta. Yölennon jälkeen matkalaiset ehtivät jo tulopäivänä Ernie Elsin suunnittelemalle Anahitan kentälle. Majoitus oli kentän yhteydessä sijaitsevassa Resortissa. Apartamentoksissa oli totisesti tilaa, kahta henkilöä kohden toistasataa neliötä, lisäksi valtavankokoinen parveke jossa oli myös pieni vilvotteluallas.

””Aivan upea majoitus. Tämä on kompakti paketti kun makuu-ja olohuoneesta avautuu näköala yhdeksikön väylälle. Ravintolat ja range ovat lähellä, siltäkin osin homma toimi erinomaisesti”, kiitteli usealla Golfreseptin matkalla ollut Mika Kamensky.

Anahita on avattu pari vuotta sitten. Kenttä on näyttävä,leveä, selkeä ja viheriöiden osalta varsin vaativa.Draiveri on luonnollinen valinta tiiauspaikalla leveälyöntisemmällekin. Viheriöihin ja niiden ympäristöön on panostettu todenteolla. Tältä osin pelaaminen on vaativaa, mutta reilua.

Matkalaiset pelasivat yhdeksän perilläolopäivänsä aikana seitsemänä Anahitaa, kahtena muuna saarella sijaitsevaa Tousrokia sekä Senior Tourin tapahtumaan isännöineen Belle Mare Plagen Links-kenttää.

Tiina Alatalo löysi itselleen sopivan kentän

TiinaToiseksi viimeisenä pelipäivänä Links-kentällä pidettiin Golf Digest Mauritius Invitational. Henkilökohtaisen sarjan lisäksi laskettiin yhteen parivaljakon yhteiset pisteet. Master Goflissa pelaava Tiina Alatalo löysi huippuvireen, erehtymätön kenttäpeli ja hyvät putit toivat perät pistepottiin peräti 37 pistettä. Alatalo teki miehensä Petrin kannustamana kolme birdietä, joka on tasoituksella 18 pelaavalle naiselle poikkeuksellisen hyvä määrä.

”Vihdoinkin löysin kentän, joka istuu silmään ja jolla sain tulosta aikaan”, Tiina Alatalo iloitsi.Hän saa palkinnokseen Vanajanlinnan majoitus&pelipaketin kahdelle hengelle yhdeksi vuorokaudeksi. Alatalot lukeutuvat siihen ryhmään golfareita, jotka matkustavat ulkomailla pelaten useammin kuin kerran vuodessa.

Highfivet

”Se tuo tähän harrastukseen niin paljon lisää. Mauritiuksesta meille jää oikein hyvä kuva golfkohteena. Seuraavakin reissu on golfarien ryhmämatka. Se on ”perussetti” Kanarialle vielä ennen ennen lumien sulamista”, valotti Petri Alatalo matkasuunnitelmia.

Parikilpailu oli varsin tiukka. Henkilökohtaisessa sarjassa toiseksi sijoittunut Hannu Koskinen ( Talma & Messilä) takoi 32 pistettä. Vaimo Eila toi ratkaisevat 22 pistettä, toista sijaa oli jakamassa peräti kolme paria pistettä heikommalla tuloksella. Myös he lähtevät Vanajanlinnan vuorokaudeksi golfaamaan. ”Hyvä matka kaikkinensa, viihdyimme erinomaisesti”, säesti Hannu Koskinen Alatalojen mielipidettä.

Belle

Mauritiuksella ei käytetä slopea tasoituksia määriteltäessä. Tämänkin johdosta tulokset jäivät vain kohtalaisiksi. Tiina Alatalo ja Hannu Koskinen olivat ainoat 30 pisteen ylittäjät. Ylimääräisenä kisailtiin pisimmästä upotetusta putista. Kaksi pelilippua Vanajanlinnaan voitti Dream18-kilpailun kautta Mauritiukselle paikkansa ansainnut Marko Pöykiö, joka upotti jo ensimmäisellä viheriöllä 11,5 metrisen putin.

Kisan ulkopuolella pelannut 15-vuotias Tuomas Tyry voitti scratch-sarjan. Backtiiltä pelaten tulos oli erinomainen 74, kolme yli.

Voittajat

Birdiepankissa on saldoa

Mauritiuksen kaikissa Resorteissa vesi ja meri ovat lähellä. Joulukuussa sää on kuuma, jopa helteinen. Mittari näyttää vajaata 30 astetta, mutta se tuntuu varsinkin iltapäivisin enemmmältä. Pulahdus mereen tai altaaseen on loistava alku päivälle, hyvältä se maistuu pelien päätyttyäkin. Anahitasta matkalaiset pääsivät virkistävällä venematkalla läheiselle Touesesrokin kentälle joka sijaitsee idyllisellä saarella.

Päivi

Suunnittelija on Bernhard Langer. Touessrokilla on kaksijakoinen maine. Kenttä on sinällään erittäin kaunis, upeasti suunniteltu ja varsinkin viheriöiden osalta todellinen mestariluomus. Vaikeus piilee sen osittaisessa kapeudessa, rämeikköjejn ja vesiesteiden ylityksessä, sekä todella pienissä viheriöissä. Kamenskyn pariskunta, Mika ja Päivi, ovat kiertäneet kenttiä jo parikymmentä vuotta. Hyvin paljon työhön ja lomaan yhdistellen ulkomailla. Kotimaassa he pelaavat Masterissa, Kytäjällä sekä Kerigolfissa.

”Paremmalta tämä maistuu kuin mitä odotimme. Ei tämä niin paha ole kuin mitä peloteltiin etukäteen. Kyllä tässä kentässä on särmää. Huolellista työtä on tehty suunnittelussa ja rakentamisessa. Ruoho on erittäin vahvaa. Ja nämä maisemat, voi että kuinka voi olla näin kaunis rantamaisema aivan väylän vieressä”, ihasteli Päivi Kamensky.

Kamenskyt ovat olleet naimisissa 41 vuotta ja tehneet suurimman osan työurastaan nimeään kantavassa yritysjohdon konsultointiyrityksessä. Yhteispeli sujuu kentällä luonnollisen oloisesti, tämä pariskunta selvästikin viihtyy keskenään.

Päivi

” Kyllä se niin pitkälti onkin. Meillä on yhteiset arvot elämässä, ajattelemme useista tärkeistä asioista ja golfista samanoloisesti. Kentällä täytyy olla kivaa mutta tavoitteellista. Yhteinen haasteemme on tehdä vähintään birdie päivässä. Sovimme aikoinaan, että ilman birdietä ei kentältä tulla pois. On siinä monenlaista koettu. Senverran olemme joutuneet taipumaan, että keksimme ”birdiepankin” jonne voi tallettaa ja sieltä nosta tarpeen mukaan. Näin ei ole tarvinnut jäädä matkanvarrelle ulkomaille, Päivi Kamensky jatkaa.

Touessrokin kierroksella rouva Kamensky teki helpottavan birkun jo ensimmäisellä viheriöllä. Mika Kamensky missasi toisella reilun puolen metrin yrityksensä, niinpä saldo pysyi päivän päätteeksi samana.

Jari Korkiakoski tuli miehen ikään

Matkassa oli luonnollisesti paljon pariskuntia. Jo tulopäivänä vietettiin kaksia isoja juhlia, Suomen itsenäisyyspäivää, sekä Nivalasta matkaan lähteneen Jari Korkiakosken 50-vuotissynttäreitä. Korkiakoski oli mukana vaimonsa Paulan kanssa.

Jari”Floridassa aloitin pelaamisen kavereiden innostamana.Vähän treeniä ja suoraan kentälle, Suomessakaan en greencardia ole ehtinyt suorittaa, mutta hauskaa on ollut.Ensimmäinen kierrokseni Floridassa oli heti joku kisa, innostuin hetmiten. Uran huippuhetkiä oli se, kun lähes sattumalta satuin USA:ssa samaan ryhmään kuin PGA Tourin rahalistan aikoinaan voittanut Ted Kroll. Mies oli jo pappaiässä tuolloin, mutta taidot selkeästi tallella, mopoautokaupalla itsensä nykyään elättävä Korkiakoski kertoi.

Kolmesta pelatusta kentästä ( Anahita, Belle Mare Links, Touessrok) nousi käsiäänestyksessä niukasti ykköseksi Links(yhdeksän ääntä). Anahita (8) oli kakkonen, myös golfmasokistin unelmaksi usein nimetty Touessrok sai viisi ääntä. Tähän äänestykseen osallistuivat myös matkanjohtajat sekä ryhmän ulkojäsenet.

Golf Digestin lukijamatkoja järjestettiin kauden 2010 aikana Mauritiuksen lisäksi Puolaan, Tsekkiin sekä Portugaliin. Vuoden 2011 ohjelmaa täydennetään talvikuukausien aikana. Yksi matka on jo varmistunut, toukokuussa on edessä varmasti tasokas ja ikimuistoinen pelimatka golfin synnyinseudulle Skotlantiin.

Teemu Tyry

Golf Digestin lukijamatka Skotlantiin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje