27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Matkailu

Beckenbauerin kotikentällä

Brunnwies on alueen hienoin kenttä.

Kenttä,

Kenttä, joka on nimetty Beckenbauerin mukaan.

Bernhard Langer ja Franz Beckenbauer ovat saksalaisille urheilun ystäville käsitteitä. Molemmat ovat jättäneet kädenjälkensä vuonna 1990 avattuun Hartl Resortiin. Franz Beckenbauerilla on alueella nimikkokenttänsä, jonka on suunnitellut Langer. Saksan golfin legenda on suunnitellut Hartlin viidestä 18-reikäisestä kentästä kolme.

Kokonaisuuteen kuuluu myös kolme yhdeksänreikäistäkenttää, oma kenttä lapsille sekä Euroopan suurin harjoituskeskus, jossa samanaikaisesti voi harjoitella sisällä ja ulkona 500 pelaajaa. PGA valmentajia Hartlissa työskentelee peräti 36.

Tämän laskuopin mukaan Hartl on Euroopan suurin golfkeskus. Positiivisena erona moneen tiiviisti rakennettuun kompleksiin on se, että kentät ja niiden yhteydessä olevat hotellit istuvat erittäin hyvin maisemaan muodostamatta tehdasmaisen ahdistavaa olotilaa.

Brunnwies

Hyväkuntoiset kentät

Kentät ovat toisistaan poikkeavia nimenomaan maastoltaan ja maisemiltaan. Beckenbauer on erittäin tasainen, virheettömästi suunniteltu kokonaisuus,, jolla on muutamaa reikää lukuun ottamatta hyvin tilaa lyödä. Mittaa on klubitiiltäkin juhlavasti 6111 metriä. Toukokuun alkupuolella kunto oli jo erinomainen, hyvin suunnitellut viheriöt, bunkkerointi ja muutamat vesiesteet tuovat kenttään sopivasti vaihtelua ja vaikeutta.

Toinen pelaamamme kenttä, Uttlau on maisemiltaan komea, mutta mäkinen. Suuri osa tiiauspaikoista on viheriöiden yläpuolella, mikä antaa pelaajalle muutaman makoisan maiseman eteen uloslyöntiin valmistauduttaessa. Alueen paras ja kallein kenttä on Brunnwies, joka onmäkisyydeltään näiden välimaastosta

Hartlin kentät ovat keskimäärin vähintäänkin hyvätasoisia, mutta täydellisiä ihastuksen hetkiä tulee harvakseltaan. Joitakin erittäin hyviä ja kiehtovia reikiä toki on, plussaa voi antaa siitä, että saksalaismalliin paikat ovat kunnossa ja peli etenee. Yli 90 prosenttia pelaajista on kotoisin Saksasta, Itävallasta ja Sveitsistä.

Greenfee-hinnat vaihtelevat 5080 euron välissä. Näitä käytetään kuitenkin varsin vähän, lähes 100 prosenttia pelaajista myös majoittuu Hartliin pelimatkansa aikana. Keskimääräinen kesto vierailulle on 3,7 yötä.

Hotel

Hotel Maximillian tarjoaa vieraille luksusta.

Hintataso kohdallaan

Hartlisssa voi valita majoituksen oman lompakon ja pelattavan kentän sijainnin mukaan. Hotel Maximilian on tarjolla olevista ykkönen, siellä sijaitsevat myös monet parhaista spa-palveluista. Parastaantia Hartlissa ovat monipuoliset ravintolapalvelut ja niiden kohtuullinen hintataso. Saksalaiset ovat tarkkoja euroistaan. Kenttien klubirakennuksissa syö ja juo suomalaista hintatasoa edullisemmin. Iltaruokailuun löytyy paljon tasokkaita, mutta maltillisesti hinnoiteltuja erittäin kodikkaita ravintoloita.

Golfreseptin Pro-Am -matkalla toukokuussa olleet pelaajat antoivat kohteesta keskimäärin kiitettävän arvosanan.

”Siisti kokonaisuus, jossa selkeästi on luotu ajatuksella toimivia yksiköitä. Baijerissa näkyy rikas kulttuuri ja vuosisatojen taakse ulottuva vauraus. Voisin hyvin tulla sopivalla porukalla toisenkin kerran, etenkin palvelu ja ravintolat tekivät vaikutuksen”, muotoili oman arvionsa matkalla ollut Kontaktointitoimisto Toisen toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Hartlin suosituimpia majoitus&golf&aamiainen -paketteja ovat 3-5 vuorokauden mittaiset pätkät, joiden hinta päivää kohti asettuu niukasti sadan euron yläpuolelle.

Teksti Teemu Tyry / Kuvat Hartl Resort

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)