11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]

[16][29]

Yllättäjä piti Scottie Schefflerin ja muut major-voittajat kylmänviileästi aisoissa

Davis Riley päätti heti testata palkinnoksi saamaansa 70-luvun Chevrolet Corvettea. Kuva: Getty Images

Tunnelmia Fort Worthin turnauksessa synkisti entisestään Grayson Murrayn julki tullut kuolinsyy.

Davis Riley (-14) ei hätkähtänyt, vaikka hän sai Charles Schwab Challenge -kilpailun viimeisessä ryhmässä seuraa itsestään Scottie Scheffleristä. Päinvastoin neljän lyönnin johtoasemasta sunnuntaihin lähtenyt Riley onnistui kasvattamaan etumatkaansa, ja otti voiton viiden lyönnin marginaalilla ennen Scheffleriä ja Keegan Bradleyä.

Riley teki Colonial Country Clubin kentän kakkosella bogin, ja ero kaventui kolmeen lyöntiin. Moni uskoi Schefflerin lisäävän pian vettä kiukaalle, mutta maailmanlistan ylivoimainen ykkönen ei ollut päätöskierroksella parhaimmillaan. Hän teki peräkkäiset bogit etuysin puolivälissä ja yhden lisää kympillä. Tämä helpotti huomattavasti Rileyn tehtävää.

Scheffler kirjasi päivän ensimmäisen birdien 13:lla ja toisen toiseksi viimeisellä reiällä. Näillä oli kuitenkin vain marginaalinen merkitys. Kun Bradley ja neljänneksi sijoittunut Collin Morikawa (-8) eivät pystyneet navakassa tuulessa ja kovilla viheriöiden pinnoilla ihmetekoihin, paineli Riley jopa vaivattoman oloiseen voittoon.

Oli lähellä, ettei maailmanlistalla sijalle 78 noussut Riley jättänyt turnausta väliin.

Voitto oli Rileylle, 27, toinen PGA Tourilla. Ensimmäinen tuli viime kaudella Louisianassa pelatussa Zurich Classic -parikilpailussa yhdessä Nick Hardyn kanssa. Voitto täysin remontoidulla kentällä tuotti hänelle reilut 1,6 miljoonaa dollaria palkintorahaa, punaruutuisen takin sekä entisöidyn, vuosimallin 1975 Chevrolet Corvette Stingray -auton.

Oli lähellä, ettei maailmanlistalla sijalle 78 noussut Riley jättänyt Fort Worthin turnausta väliin. Hän sai kuulla viikkoa aiemmin siskonsa saaneen töissä sairauskohtauksen. Siskolta löytyi aivokasvain, joka leikattiin seuraavana päivänä.

Vanhemmat olivat kuitenkin välittäneet siskon viestin veljelleen, jossa hän kertoi haluavansa Davisin kilpailevan Texasissa.

Colonialilla alakuloiset tunnelmat

Pelaajat kunnioittivat lauantaina 30-vuotiaana kuolleen Grayson Murrayn muistoa pitäen finaalikierroksella asuissaan mustaa tai punaista nauhaa. Tunnelmat olivat viikonloppuna Colonialilla alakuloiset, ja muuttuivat entistä apeimmiksi, kun Murrayn vanhemmat tiedottivat poikansa kuolinsyyksi itsemurhan.

Murray pelasi Charles Schwab Challenge -kilpailussa, jonka toisen kierroksen loppupuolella hän keskeytti sairastumisen vuoksi. Hän otti tammikuun Sony Openissa toisen PGA Tour -voittonsa, ja kertoi avoimesti henkisistä ongelmistaan. Murray totesi alkuvuodesta asioiden olleen kuitenkin paremmin, ja hän oli muun muassa pysytellyt kahdeksan kuukautta raittiina.

Grayson Murray saavutti aiemmin toukokuussa top 10 -sijoituksen Wells Fargo Championshipissä, ja pelasi kauden tähänastisten major-turnausten jatkokierroksilla. Toissa viikon PGA Championshipissä hän sijoittui 43:nneksi.

Fort Worthin kisan kärkipään pelaajista Keegan Bradley oli 67 lyönnin kierroksellaan päätöspäivänä parhaalla pelituulella. Bradley otti vasta kauden toisen top 10 -sijoituksensa sitten tammikuun Sony Openin, jonka uusinnassa hän hävisi Murraylle.

Itävallan Sepp Straka (-5) jakoi Charles Schwab Challengessa parhaana eurooppalaisena viidennen sijan. Kiertueen suomalaispelaaja Sami Välimäki karsiutui kahdella lyönnillä.

Lue seuraavaksi: Toisen voittonsa PGA Tourilla tänä vuonna ottanut pelaaja menehtyi