”Ylämummoon” iskenyt Roope Kakko nousi hurjalla kierroksella Telia Samsung Openin kärkeen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

”Ylämummoon” iskenyt Roope Kakko nousi hurjalla kierroksella Telia Samsung Openin kärkeen

Roope Kakko näytti mallia nuoremmilleen Vuosaaren FT-kisan toisella kierroksella. Kuva: Tomi Natri

Kakko paransi lauantaina tulostaan 13 lyönnillä. Naisten sarjan kärjessä jatkaa Katri Bakker.

Finnish Tourin kauden avauskilpailua johtaa kahden kierroksen jälkeen Roope Kakko (-3), joka selätti lauantaina Vuosaari Links -kentän tuloksellaan kahdeksan alle parin. Toisena on Kim Koivu (-1) ja kolmantena Alex Hietala (par).

Kakon huima 64 lyönnin kierros piti sisällään eaglen, seitsemän birdieä ja yhden bogin. Kahden pelatun kierroksen jälkeen hän on ainoa pelaaja, joka on onnistunut alittamaan 70 lyönnin rajan. Sen Kakko teki sen sitäkin komeammin.

”Löin aika hyvin palloa ja laitoin pari pidempää puttia sisään”, tuumasi tyytyväinen Kakko kierroksen jälkeen.

Parannus eiliseen oli peräti 13 lyöntiä. Iso parannus johtuu pitkälti siitä, että Kakko ei pelannut ennen kilpailua lainkaan harjoituskierrosta. Se kostautui, sillä perjantaina par ylittyi viidellä lyönnillä. Nyt Kakko jahtaa tiukasti kolmatta perättäistä avauskilpailun voittoa Suomen ykköskiertueella.

”Tässä näki, minkä takia kilpailuihin pitää valmistautua”, hän myönsi.

Perjantaina 40-vuotiaan Kakon caddienä toimi hänen isänsä Seppo Kakko, joka otti roolia päätösreiän viheriöllä. Roope oli hieman epävarma siitä, miten viheriö kallistuu, joten hän pyysi ”mailavaarilta” vahvistusta lukemaansa puttilinjaan. Seppo luki viheriötä tarkasti lähes vatsallaan maaten ja ytimekäs ohje kuului seuraavasti: ”Oikea ylämummo.”

Neuvo oli oikea. Poika tähtäsi reiän oikeaan reunaan, ja viiden kuuden metrin putti, joka kallistui hieman oikealta vasemmalle, upposi sisään.

”Olin eilen illalla Tampereella katsomassa Suomen ja Norjan välistä jääkiekko-ottelua ja näin siellä ’Jutin’ (Timo Jutilan). Roope on lätkäfani, ja hänellä termit hyvin hallussa”, Seppo Kakko perusteli kierroksen jälkeen hymyssä suin sanavalintaansa 18. reiän viheriöllä.

Lauantaina peräti 26 sijaa noussut Kakko pääsee päätöspäivään kahden lyönnin etumatkalta. Toisena oleva Koivu odottaa innolla sunnuntaista kohtaamista Kakon kanssa kärkiryhmässä.

”Siistiä päästä Roopen kanssa pelaamaan. Sitä minä vähän havittelinkin, kun ilmoittauduin tähän kisaan mukaan”, Koivu kertoi.

Vuosaari Linksin viheriöt ovat olleet kisassa todella nopeat, Koivun mukaan yhtä liukkaat kuin kilpailuissa isoilla kiertueilla. Koivun tapaiselle erinomaiselle puttaajalle siitä on ollut etua, varsinkin kun pitkä peli on kahdella ensimmäisellä kierroksella hieman takkuillut.

”Tulos on hyvä ja olen pelannut hyvin, mutta toivottavasti saan huomenna vähän parempaa osumaa palloon”, hän sanoi.

Sekä Kakko että Koivu ovat entisiä European Tour -pelaajia, joiden varsinainen työmaa on tällä kaudella Challenge Tourilla. Kummankin ansioluettelosta löytyy kolme voittoa haastajakiertueelta. Kakolla yksi kisoista oli European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailu, joten tässä vertailussa hän vie pidemmän korren.

Kärkiryhmän kolmas jäsen on kolme lyöntiä Kakosta oleva Alex Hietala.

Naisten sarjan kärjessä jatkaa Katri Bakker (+4). Hänellä on lyönnin johto Emilia Väistöön, joka vastasi lauantaina sarjan parhaasta (72) kierrostuloksesta. Kolmantena on Anastasia Hekkonen (+8).

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje