11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Yhteistyöllä menestykseen

Tuija Hannukainen sai Tuula Merentieltä täyden serviisin keskiviikon kierroksen aikana. Hannukaisen 79 oli päivän paras tulos. Torstaina Hannukainen ja Merentie ottavat mittaa saksalaisista kilpasisaristaan reikäpeleissä.

Archipelagia Golfin Tuija Hannukainen (90-79) paransi 11 lyönnillä edellispäivän tulostaan seniorinaisten joukkuekisassa. Tulos oli lopulta keskiviikon ainoa 80 lyönnin alitus, mukana oli 60 pelaajaa 12 eri maasta.

”Tämä tulos tuli hyvän peruspelaamisen kautta. Lyönti kerrallaan ihmeitä yrittämättä. Niinhän se yleenä menee kun lähtee kulkemaan.Tuula caddienä teki erinomaista työtä, auttoi puttlinjoissa ja mailanvalinnoissa. Palvelu toimi upeasti, minä pääsin keskittymään vain pelaamiseen, apua on siitäkin kun saa kierroksen kestäessä keskustella luottohenkilön kanssa ihan muistakin asioista. Kemiamme pelaavat hyvin yhteen, vaikka tutustuimme toisiimme vasta tämän kauden aikana”, Hannukainen kiitteli lepovuorossa ollutta Tuula Merentietä.

Suomen joukkue sijoittui lyöntipeliosuuden jälkeen kahdeksanneksi.Tavoitteeksi asetettu ensimmäinen flight ( 1-4) jäi 12 lyönnin päähän, laskettua kierrosta kohden eroa tuli 1,5 lyöntiä. Joukkueen kokonaisuutena paras pelaaja oli kotikentällään pelaava Eija Koutuaniemi (83-84), jolla hän oli henkilökohtaisen sarjan seitsemäs, Hannukainen nousi 16:ksi.

Pelit jatkuvat torstaina reikäpeliotteluilla, Suomi saa vastaansa Saksan. Mitaleista pelaavat torstain ja perjantain aikana Italia, Belgia, Espanja sekä Itävalta.

”Reikäpelit ovat todella mukavia. Olen luonteeltani kilpailija. Miesten kanssa pelatessa lähden aina mukaan skineihin. Tunnelma matchpelissä on aivan erilainen, käsinkosketeltava”, Hannukainen kuvaili.

Ykköslajina tennis

Hannukaisen golfuraa on kestänyt vasta 13 vuotta. Hän aloitti pelaamisen 51 vuoden iässä silloisessa kotikaupungissaan Oulussa. Tennistaustan johdosta kehittyminen on ollut kadehdittavaa, parhaimmillaan tasoitus on ollut luvussa 6,9. Kaudella 2011 hän oli paras 50-vuotiaiden reikäpelin SM-kisoissa, mitaleita seniorisarjoista on kaikkiaan neljä.

”Nyt tasoitukseni on 9,5, tämä kierros pudottaa sitä taas oikeaan suuntaan. Olen itse opettaja, tämän vuoksi olen alusta pitäen panostanut opetuksen ja valmennuksen kautta kehittymiseen. Tapsa Saarentola ja nykyään Jan Wellamo Paraisilla ovat olleet merkittävimmät koutsini. Svingimuutosta olen nytkin hieman tekemässä, ” ikäistään huomattavasti nuoremman oloinen ja näköinen 64-vuotias Hannukainen kertoo.

Tuija

Tuija Hannukainen valitsi Turkuun muuttaessaan kotikentäkseen Archipelagia Golfin pitkälti hyvin lähipeliharjoitustilojen johdosta.

Hämmästyttävää on myös Hannukaisen menestys tenniksen seniorisarjoissa. Hän aloitti lajin 30 vuoden iässä ja on saavuttanut pelkästään kultaisia SM-mitaleita 87 kappaletta eri sarjoista.

EM-kisoista hänellä on 45-vuotiaiden sarjoista henkilökohtaisen sarjan kultaa, nelinpelistä lisäksi MM-kultaa.

”Lajeissa on paljon yhteistä. Tärkeintä on tietystii pitää itsestään ja kropasta huolta, katse on pidettävä pallossa, itsensä hallitsemisesta pelitilanteissa on pitkälti kysymys.

Marisa Sgaravatti Trophyssa hän on jo seitsemättä kertaa.

”Tämä on aina mieleenjäävä viikko. Luonnollisesti tuntuu mahtavalta päästä edustamaan Suomea ja olla tiimin osanen. Tunnelma kisoissa on sopiva sekoitus kisahenkeä ja rentoa yhdesäoloa. Kentällä ja kierrosten jälkeen tapaa mukavia ihmisiä”, Hannukainen kuvailee.

Tennikseen verrattuna seniorigolfarit ovat etuoikeutettuja myös kustannusten suhteen.

”Tenniksessä totuin siihen, että huolehdimme enimmäkseen itse lähes kaikista peleihin ja matkoihin liittyvistä kuluista. Golfissa seniorien yhdistys tekee hyvää työtä ja kustannukset hoidetaan puolestamme. Tämän oli minulle alkuvaiheissaan melkoisen suuri positiivinen yllätys”, Hannukainen kertoo lopuksi.

Teemu Tyry

Marisa Sgaravatti Trophy, ennakko

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje