27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Yhdeksän bogia, kolme tuplaa ja kaksi triplaa – mistä kiikastaa, Rory?

Rory McIlroyn pitäisi olla ET:n loppuhuipennuksen lähestyessä parhaimmillaan. Shanghain turnauksen perusteella hänellä on syytä isoon huoleen.

Sheshan International Golf Clubin kentällä pelattava WGC – HSBC Champions -kilpailu on loppuhuipennusta vaille valmis. Turnauksen kärkitusinasta ei löydy viidettä sijaa jakavaa Andrew Putnamia lukuun ottamatta yllättäjiä, mutta muutaman tähden kompurointi pistää silmään.

Pisin peiliin tuijottamisen paikka on Rory McIlroylla, joka on ollut Shanghaissa pitkin turnausta pahasti tuuliajolla. McIlroy (+8) jakaa 54 reiän jälkeen 60. sijaa, peräti 21 lyöntiä Tony Finauta jäljessä.

Merkillepantavaa ja huolestuttavaa McIlroyn esityksessä on runsas isojen virheiden määrä. Hänelle on kirjattu kolmen päivän puitteissa kaikkiaan yhdeksän bogia, kolme tuplabogia ja kaksi triplabogia.

Toisen kierroksen etuyhdeksikön tulos 42 on myös varsin poikkeuksellinen saldo pohjoisirlantilaisen kaltaiselle maailmantähdelle.

McIlroy oli lauantain kierroksen loppusuoralla turnausta jo 13 yli, kunnes hän kaunisteli tilannetta tekemällä 16. reiällä birdien ja viimeisellä eaglen. Tästäkin huolimatta mahdollisuudet 30 joukkoon nousemiseksi näyttävät epätodennäköisiltä.

Nelinkertainen major-voittaja ei osallistu Turkissa pelattavaan ET:n finaalisarjan ensimmäiseen turnaukseen, mutta on mukana Etelä-Afrikan ja Dubain kilpailuissa.

Tony Finau tavoittelee sunnuntaina uransa ensimmäistä isompaa voittoa Shanghaissa. Kuva: Getty Images

Dustin Johnsonilla (T44/+4) olisi ollut tämän viikon hyvällä esityksellä mahdollisuus kavuta takaisin maailmanlistan kärkeen, mutta 17 lyöntiä Finaun takana oleva pelaaja on pysytellyt koko kilpailun ajan tulosluettelon puolivälin heikommalla puolella.

Myös kauden positiivisimpiin ilmestyksiin kuuluvan ET:n Race to Dubai -listan ykkösen, Francesco Molinarin peli on ollut totaalisesti umpisolmussa. Tilanteessa +10 oleva italialainen löytyy 77 pelaajan joukossa tylysti sijalta T67.

Tuloslistan toisessa päässä voittoa puolustava Justin Rose (-10) ehti käväistä lauantaina johtopaikallakin, mutta ajautui kierroksen lopussa vaikeuksiin. Englantilainen pelasi kaksi viimeistä reikää kolme yli jakaen Xander Schauffelen ja Patrick Reedin kanssa toista sijaa kolmen lyönnin päässä Finausta.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuvat myös Englannin Tommy Fleetwood (-8/T5) sekä päivän kovinta tulosta (67) sivunnut Tanskan Thorbjørn Olesen (-5/T10). Muista pohjoismaalaisista muun muassa Ruotsin Alex Norén (-2) jakaa 16. sijaa.

Muokattu 16.58. Juttua korjattu liittyen pohjoismaalaisten sijoituksiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)