16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Tämä on mahdollista vain golfissa – 1,5 kuukautta sitten voitoitta ollut pelaaja nousi maailmanlistan kärkeen!

WGC-Match Playn voittanut Scottie Scheffler on järjestyksessään 25. maailmanlistan ykköspelaaja. Kuva: Getty Images

Hurjassa vireessä oleva Scottie Scheffler ei antanut Kevin Kisnerille WGC-Match Playn finaalissa pieniäkään mahdollisuuksia.  

Scottie Scheffler on tällä hetkellä lajin kuumin nimi. Siitä ei ole epäilystäkään. Vakuutena tästä ovat vajaan 1,5 kuukauden sisällä tulleet kolme voittoa, joista tuorein on peräisin Texasin Austinissa viikonvaiheessa pelatusta World Golf Championships -sarjan Match Play -kilpailusta.

Ja kun oikein hyvin aikansa pelaa ja menestyy, nousee nokkimisjärjestyksessä kaikkien muiden yläpuolelle. Uran kolmas ykköstila PGA Tourilla vei Schefflerin maailmanlistan ykköseksi ohi Jon Rahmin.

”En ole koskaan päässyt näin pitkälle unissani”, sanoi Scheffler ennen kuin hänen puheensa katkesi ja pyyhkäisi silmäkulmiaan. ”Pelaan vain golfia ja rakastan kilpailemista. Tämä tekee minut onnelliseksi.”

Vuosi sitten samaisen turnauksen finaalin Billy Horschelille hävinnyt Scheffler oli loppuottelussa Kevin Kisneriä vastaan koko ajan kuskin paikalla. Hän oli finaalia kuuden reiän jälkeen 3 up -johdossa, eikä olisi voinut tuosta lähtien enää selvemmin mestarilta näyttää.

Lopullinen niitti tuli Austin Country Clubin 15. reiällä, jossa hän siirtyi tavoittamattomaan neljän reiän johtoon vieden kamppailun numeroin 4/3. Scheffler pelasi turnauksessa viimeiset 57 reikää johtoasemassa, eikä hän antanut finaalissa Kisnerille ainuttakaan reikävoittoa.

”Hän pelaa uskomatonta golfia. Itse en saanut putteria yhteistyöhön”, Kisner sanoi.

Ottelun suunnan kannalta raadollisin hetki koettiin 12. reiällä, kun Kisner sihtaili alle kaksimetristä birdie-puttiaan ja Schefferin chippi jäi lyhyeksi valuen bunkkeriin. Altavastaajalla oli viimeinen hetki yrittää päästä ottelussa mukaan, kunnes Scheffler löi pallonsa bunkkerista reikään ja teki birdien. Match Playn kolmen vuoden takainen mestari ei saanut toivomaansa kavennusta ja hänen selkärankansa katkesi.

Välieräottelu Dustin Johnsonia vastaan eteni samankaltaisissa merkeissä. Rutinoitunut Ryder Cup -pelaaja ja maailmantähti hävisi lukemin 3/1 päättyneessä semifinaalissa ensimmäisen reiän, eikä kyennyt nousemaan missään vaiheessa edes Schefflerin rinnalle.

Scheffler kaatoi Kisnerin ja Johnsonin ohella matkallaan turnauksen voittoon Ian Poulterin, Matt Fitzpatrickin, viimevuotisen mestarin Billy Horschelin sekä Seamus Powerin. Ainoa tappio tuli alkulohkovaiheen toisella kierroksella Tommy Fleetwoodille.

Scheffler nousi maailmanlistan kärkeen ensimmäisen voittonsa jälkeen nopeammin kuin kukaan toinen pelaaja koskaan aikaisemmin.

Yliopisto-opinnot Scheffler suoritti samassa Texasin yliopistossa kuin Suomen Toni Hakula ja pelasi opinahjon Texas Longhornsin joukkueessa college-golfia. Koulun joukkue kävi toisinaan harjoittelemassa Austin Country Clubilla, joten Match Playn kisakenttä on Schefflerille tavallista tutumpi. Viikonvaihteen kaltaisilla otteillaan hän tosin olisi lyönyt muut millä kentällä tahansa.

Dallasissa asuva 25-vuotias Scheffler voitti ennen helmikuun puoliväliä pelatun Phoenix Openin ja maaliskuun alussa hän juhli Arnold Palmer Invitationalin ykköstilaa. Nousu maailmanlistan kärkeen mahdollistui, kun Jon Rahm hävisi Match Playssä neljännen kierroksen ottelunsa Brooks Koepkalle – hänkin entisiä maailmanlistan ykkösiä.

Scheffler ehdittiin julistaa jo viime vuonna maailman parhaaksi ilman voittoja olevaksi pelaajaksi. Tällaisen kunnian jokainen huippupelaaja haluaa karistaa harteiltaan, ja Scheffler on tehnyt sen talven aikana erinomaisella tavalla. On silti poikkeuksellista, että 1,5 kuukautta sitten ilman ainuttakaan pääkiertuevoittoa ollut pelaaja on nyt maailman ykkönen. Scheffler nousi maailmanlistan kärkeen ensimmäisen voittonsa jälkeen nopeammin kuin kukaan toinen pelaaja koskaan aikaisemmin.

Hän on kautta aikain kuudenneksi nuorin ykköspelaaja vuonna 1986 perustetulla maailmanlistalla. Scheffler kuittasi WGC-Match Playn voitosta 2,1 miljoonaa dollaria ja nousi ensi viikolla pelattavan Masters Tournamentin ehdottomien menestyssuosikkien joukkoon.

Ottelussa kolmannesta sijasta Kanadan Corey Conners päihitti Dustin Johnsonin numeroin 3/1.

Juttua muokattu 29.3.2022 klo 10.30. Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Kevin Kisner upotti finaaliottelun 12. reiällä birdie-puttinsa. 

Lue seuraavaksi: Konkari-Blandin tie Match Playssä katkesi – haave Mastersista pysyi hengissä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje