[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - World Golf Championships

Match Play oli yllättäjien juhlaa – jatkoa kilpailulle ei ehkä enää ole luvassa

Sam Burns tienasi Austinissa 3,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa, ja nousi maailmanlistalla sijalle kymmenen. Kuva: Getty Images

Rory McIlroy veti isojen tähtien ”pronssiottelussa” pidemmän korren.

Sam Burns oli omaa luokkaansa Cameron Youngia vastaan pelaamassaan WGC-Match Play -turnauksen finaaliottelussa. Kamppailu päättyi Burnsin ylivoimaisen esityksen jälkeen lukemin 6/5.

Young määräsi ensitahdit loppuottelun alussa. Burns siirtyi matsissa ensimmäisen kerran johtoon kuudennella reiällä, jonka jälkeen peli oli hänen yksipuolista näytöstään. Mestari tehtaili kymmenen viimeisen reiän aikana kahdeksan birdieä vastaanottaen Youngin onnittelut jo Austin Country Clubin kentän 13. viheriöllä.

Varsinainen käännekohta ottelussa nähtiin seitsemännellä reiällä, jolla Burns siirtyi tilanteeseen 2 up. Young teki ensimmäisen boginsa sitten torstain, joka osaltaan kertoo, millainen vaade isoon menestykseen huipputurnauksessa oli.

Uran hienoin voitto oli Burnsille, 26, viides PGA Tourilla. Kaikki ovat tulleet vajaan kahden vuoden sisällä. Hän kuittasi saavutuksestaan 3,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa, ja nousi maailmanlistalla top 10:een. Burns voitti kilpailussa alkulohkot mukaan lukien kaikki seitsemän matsiaan.

Youngille tappio tiesi jälleen yhden voittomahdollisuuden valumista käden ulottumattomiin. Kiertueen parhaimpiin pallonlyöjiin kuuluva pelaaja keikkuu toistuvasti tuloslistojen yläpäässä, mutta viimeinen silaus on jäänyt toistaiseksi puuttumaan.

Maailmanlistalla sijalla 14 oleva Young, 25, on parhaiten rankattu pelaaja, jolla ei ole ainuttakaan pääkiertuevoittoa.

Austinissa Texasissa käydyn reikäpeliturnauksen ennusmerkit povasivat kahden ison tähden Scottie Schefflerin ja Rory McIlroyn välistä finaalitaistelua. Toisin kuitenkin kävi. McIlroy hallitsi semifinaalia ottelussa Cameron Youngia vastaan suurimman osan ajasta. Hän oli 2 up -johdossa vielä 15. reiän jälkeen, mutta sitkeä Young kampesi tasoihin, ja vei kamppailun ensimmäisellä jatkoreiällä.

Kaksijakoisessa Scottie Schefflerin ja Sam Burnsin välisessä semifinaalissa jouduttiin niin ikään turvautumaan jatkoreikiin. Peli näytti jo ratkeavan maailmanlistan ykkösen eduksi 20. reiällä, mutta Scheffler tuhri reilun metrin mittaisen birdie-puttinsa ohi.

Burns teki seuraavalla reiällä komean birdien bunkkerista, ja yllätys oli valmis.

McIlroy päihitti Schefflerin lukemin 2/1 ottelussa kolmannesta sijasta. Puolustava mestari Scheffler olisi turnauksen voittaessaan noussut Tiger Woodsin rinnalle ainoana kaksi Match Play -titteliä peräkkäin saavuttaneena pelaajana.

Kyseessä oli tällä erää viimeinen WGC-Match Play -turnaus, joka ilmestyi pääkiertueiden ohjelmaan vuonna 1999. Kilpailulle ei löydetty paikkaa PGA Tourin ensi vuoden kalenteriin, eikä kisan tulevaisuudesta ole tietoa.