27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

”Tätähän ei kai tapahdu kovin usein?” – Fleetwoodilla uskomaton kierroksen alku Meksikossa

Perjantain kovinta tulosta jakaneen englantilaisen temppuun ei ole PGA Tourilla pystynyt kukaan yli 35 vuoteen.

Tommy Fleetwood sai Mexico Cityssä meneillään olevan WGC-sarjan kisan toisella kierroksella unelma lähdön täräytettyään heti kättelyssä kaksi eaglea. Suorituksen poikkeuksellisuutta korostaa se, että Club de Golf Chapultepec -kentän ykkönen ja kakkonen ovat par 4 -reikiä.

Vastaavaan temppuun ei ole pystynyt PGA Tourin kilpailuissa kukaan sitten vuoden 1983.

”Tätähän ei kai tapahdu kovin usein?” Fleetwood mietiskeli, ja lisäsi, ettei ole koskaan aloittanut kierrostaan kahdella eaglella. ”Kyllähän se kelpaa. Hieno tapa aloittaa kierros, ja saada vähän momentumia päälle.”

Fleetwoodin ensimmäistä eaglea edelsi hieman yli viisimetrinen putti ja seuraavalla reiällä hän chippasi pallonsa kuppiin noin 40 metrin etäisyydeltä.

Kierroksen jatkokin sujui britiltä hyvin, ja hän jakoi tuloksellaan 65 lopulta päivän parasta noteerausta. Kokonaistilanteessa -7 oleva Fleetwood turnauksen puolivälissä neljännellä sijalla yhdessä Sergio Garcian kanssa, eroa johtoon siirtyneeseen Dustin Johnsoniin (-11) on neljä lyöntiä.

Eurooppalaisittain tulostaulu näyttää hyvältä, sillä seitsemän joukossa on neljä vanhan mantereen puolelta kotoisin olevaa pelaajaa. Heistä parhaana jatkaa Rory McIlroy, joka jakaa kakkostilaa Matt Kucharin kanssa kaksi lyöntiä kärjestä.

McIlroy jäi perjantaina tuloksellaan 70 kauas avauspäivän loistosta, vaikka laatuasemissa edelleen onkin. 20:n joukossa olevista kilpailijoista vain sijalla 16 oleva David Lipsky pelasi toisella kierroksella heikommin kuin McIlroy.

”Juttelin aamiaisella muutamien pelaajien kanssa, joilla oli eilen myöhäisempi startti. He sanoivat, että iltapäivällä oli vaikeampaa upottaa putteja, ja kaverit olivat oikeassa”, kehnoa puttipeliään perustellut McIlroy sanoi.

Kilpailun seuratuin pelaaja Tiger Woods (-5) oli toisella kierroksella vahva iskettyään kuusi birdieä ja yhden bogin sisältäneen tuloksen 66. Tiger löytyy 36 reiän jälkeen kahdeksatta sijaa jakavien joukosta.

Päivän erikoisin seikkailu osui Rickie Fowlerin kohdalle, eikä tulos 73 kerro kuvaa kierroksen tapahtumista. Yhden triplabogin ja tuplabogin tehnyt Fowler löi kierroksen ensimmäisellä reiällään, kympillä, soketin aidan yli.

Pudottaessaan uuden pallon peliin, hän unohti uuden säännön, ja droppasi pallonsa olkapään korkeudelta. Siitä langetettiin Fowlerille yhden lyönnin rangaistus.

”Otetaan vastaan, ei se päivääni pilannut. Mutta mielestäni uudet säännöt eivät palvele lajiamme”, hän sanoi.

Fowler piti uutta droppaussääntöä ”kamalana”, ja odottaa siihen muutoksia.

Toiseksi heikoimmalla tuloksella (79) aloittanut Phil Mickelson (T39/+2) terästäytyi toisella kierroksella lyötyään saman tuloksen kuin Fleetwood. ”Leftyn” kahden päivän esitys on ollut epätasainen, sillä perjantaina tuloksesta putosi 14 lyöntiä avauskierrokseen verrattuna.

Pohjoismaalaisten panos kilpailussa on ollut vaatimaton. Ruotsalaiskolmikko Alex Norén, Alexander Björk ja Henrik Stenson jakaa 48. sijaa kokonaistilanteessa kolme yli.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)