27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Tanskalaisyllättäjä raivaa tähtiä tieltään – nyt kaatui Woods matkalla Match Playn välieriin

Lucas Bjerregaardille on avautumassa mahdollisuus todelliseen sensaatioon.  

Lucas Bjerregaardin yllätykset Texasissa meneillään olevassa WGC-sarjan Match Play -kilpailussa jatkuivat tanskalaisen edettyä turnauksen välieriin. Lauantain ensimmäisessä kamppailussa hän nujersi Henrik Stensonin 3/2 ja iltapäivän puolivälierissä oli Tiger Woodsin (1/0) vuoro nöyrtyä kaksinkertaisen ET-voittajan edessä.

Woods on Bjerregaardin, 27, kuten niin monen muunkin ikäisensä pelaajan juniorivuosien suurin idoli. Tätä hän ei nolostellut tuoda esille ottelun jälkeen.

”Onhan näistä unelmoitu. Muistan, kuinka 10-vuotiaana harjoittelin puttiviheriöllä, ja kuvittelin voittavani hänet upottamalla ratkaisuputin majorissa tai jossain vastaavassa. En uskonut, että tällainen tulisi vielä mahdolliseksi”, tanskalainen sanoi Austin Country Clubilla.

Tällä kertaa ratkaisunavaimet lankesivat aamupäivällä Rory McIlroyn 2/1 kesyttämälle Woodsille, joka olisi pitkittänyt matsia jatkorei’ille onnistuessaan 18:lla 1,5-metrisessä par-putissaan. Toisin kuitenkin kävi.

Bjerregaardin voiton kannalta tärkeimmiksi yksittäisiksi onnistumisiksi osoittautuivat 16. reiän yhdeksänmetrinen eagle-putti ja heti perään 17:llä uponnut kalteva nelimetrinen birdie-putti.

Hän kertoi ajatelleensa mahdollista puolivälieräotteluaan Woodsia vastaan jo perjantaina, mutta ensin piti tehdä Stensonista selvää. Kun tehtävä oli suoritettu, Bjerregaard meni rangelle Woodsin luokse esittelemään itsensä.

”Eihän sitä reikäpelissä paljon vastustajan kanssa jutella, mutta hän vaikutti mukavalta koko päivän.”

Bjerregaard oli kuullut kollegoiltaan, että Woodsin kanssa pelaaminen on erilaista kuin muiden kanssa. Hän osasi kuitenkin olla ”vahtaamatta” tämän tekemisiä keskittyen täysin omiin suorituksiinsa.

Fredrikshavnissa syntynyt Bjerregaard kertoi, että hänen vaikean oloinen sukunimensä on herättänyt Texasissa hilpeyttä.

”Muutamat kaverit ovat laskeneet leikkiä nimelläni. Eräskin sanoi ’beer garden’ (vapaa suomennos: olutpuutarha).”

Nimi on tulossa lähiaikoina tutummaksi, sillä juutti on parin viikon päästä matkalla ensimmäiseen Masters Tournamentiinsa. Sitä ennen olisi kuitenkin tarjolla merkittävä saavutus.

Jos Bjerregaard voittaa välierässä Matt Kucharin ja vielä finaalissa voittajan ottelusta Francesco Molinari-Kevin Kisner, saa hän välittömästi täyden pelioikeuden PGA Tourille, sekä jalan oven väliin vuoden kaikkiin isompiin turnauksiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje