27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Rose hivuttautui voittokahinoihin – tekee nopean paluun maailman ykköseksi?

Justin Rose rikkoo Tommy Fleetwoodin kanssa yhdysvaltalaisten vahvan rintaman Kiinan WGC-turnauksessa.

Voittoa puolustava Justin Rose (-8) on nousemassa jälleen suurimpien eurooppalaisten menestystoivojen joukkoon Shanghaissa pelattavassa golfin huipputurnauksessa. Hän pelasi WGC – HSBC Champions -kilpailun toisella kierroksella tuloksen 67, ja singahti puolimatkan krouvissa jaetulle kakkostilalle.

Virheettömällä kierroksellaan viisi birdieä iskenyt englantilainen on Dustin Johnsonin ohella toinen pelaaja, joka voi tehdä Brooks Koepkan visiitin maailmanlistan kärjessä odotettua lyhyemmäksi.

Rosen voittaessa Shanghaissa, hän palaa kuluvan syksyn puitteissa toistamiseen listavaltikan haltijaksi. Vuoden 2016 olympiavoittajalle saattaa riittää tähän jaettu kakkostilakin, edellyttäen, että Koepka ei sijoitu viikonvaihteessa 57. sijaa korkeammalle.

Skenaario on varsin realistinen, sillä Koepkan (+2) otteet ovat käyneet viime sunnuntain voittoisan Korean turnauksen jälkeen tahmeiksi: hänen nimensä löytyy tulosluettelosta vasta sijalta T40. Johnsonin (+3/T46) tilanne näyttää vieläkin heikommalta.

Vaikka Rose ei ole päässyt tänä vuonna erityisesti voitoilla pröystäilemään, on hänen kuntopuntarinsa viisari tukevasti koillisen suunnassa. Hän on jäänyt 11 edellisen henkilökohtaisen kilpailunsa puitteissa vain kahdesti top 10:n ulkopuolelle. Top 2 -sijoituksia on neljä, joista kruununa ykköstila PGA Touriin kuuluvassa Fort Worth Invitationalissa.

Eurooppalaisten mainetta ja kunniaa Sheshan International Golf Clubilla pelattavassa kisassa puolustaa tukevasti myös Rosen maanmies ja Ryder Cup -joukkuekaveri Tommy Fleetwood, joka on niin ikään kokonaistilanteessa -8.

He ovat kolme lyöntiä johtoon siirtynyttä Tony Finauta (-11) jäljessä. Englantilaisten seurana kolmantena pyöränä jaetulla kakkossijalla on avauspäivän kärkinimi Patrick Reed. Yhdysvaltalaisilla pyyhkii kisassa muutenkin hyvin, sillä 12:n joukossa on peräti seitsemän jenkkiä.

Rosen ja Fleetwoodin ohella vanhan mantereen pelaajista top 10:een mahtuu vain seitsemättä sijaa jakava Thomas Pieters (-5). Belgialainen vastasi 64 lyönnin kierroksellaan perjantain kovimmasta tuloksesta.

Ruotsin Alex Norén (-1) mahtuu parhaana pohjoismaalaisena niukasti 25:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje