23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Rory McIlroy: ”Loukkaantuminen saattoi olla vain hyödyksi”

Tammikuun puolivälistä lähtien sivussa olleella McIlroylla on mahdollisuus nousta heti paluuturnauksessaan maailmanlistan kärkeen.

Kylkivammaansa parannellut Rory McIlroy on jälleen pelikuntoinen osallistuakseen torstaina Mexico Cityssä käynnistyvään vuoden ensimmäiseen WGC-sarjan turnaukseen. Pohjoisirlantilainen kilpaili edellisen kerran tammikuun puolivälissä käydyssä BMW SA Openissa, jossa hän kärsi uusintatappion Graeme Stormille. Tämän jälkeen hän jäi sairauslomalle, joka venyi seitsemän viikon mittaiseksi.

Tähti on tuona aikana saanut katsella sivusta, kuinka kuusi pelaajaa maailmanlistan top 10:stä ovat vuoronperään kaivaneet voittoja PGA Tourilla tai Euroopan kiertueella. Kirsikkana kakun päällä tietysti Dustin Johnsonin nousu listan ykköspaikalle, jolla McIlroy itsekin on paistatellut kaikkiaan 95 viikkoa.

Pelihaluja uhkuva McIlroy on sijoittunut vuoden ensimmäisessä WGC-sarjan turnauksessa viisi kertaa kymmenen joukkoon kuuden edellisen kauden aikana. Aiemmin Doralissa pelatussa kisassa puhaltavat kuitenkin nyt uudet tuulet: osoite on Chapultepec Golf Club ja Cadillac Championship tunnetaan tätä nykyä Mexico Championshipin nimellä.

”Itse asiassa svingaan tällä hetkellä nopeammin kuin ennen loukkaantumistani, koska olin silloin hieman väsynyt. Testasin kauden ulkopuolella runsaasti mailoja, ja koko kroppa pääsi väsymään − lihaksetkin jäykistyivät”, McIlroy sanoi tämän viikon turnauksen alla.

Nyt tuntuu ehkä siltä, että olisin jonkun verran vahvempi kuin marras- ja joulukuussa. Käänteisesti, loukkaantumisesta saattoikin olla vain hyötyä. – Rory McIlroy

Maailmanlistan kolmonen myöntää, ettei ole ollut helppoa katsella, miten kovimmat kilpakumppanit ovat viime viikkoina juhlineet voittoja siellä ja täällä.

”Tietysti noiden menneiden viikkojen missaaminen on käynyt raskaaksi, etenkin kun DJ (Dustin Johnson), Jordan (Spieth), Rickie (Fowler), Hideki (Matsuyama) ja Justin (Thomas) ovat olleet voittoisia. Siitäkin huolimatta, että suurin osa noista pelaajista ovat ystäviäni.”

Kaikesta huolimatta 46 päivää sitten edellisen kilpalyöntinsä sivaltanut McIlroy voi nousta tasaisella maailmanlistalla ykköseksi, mikäli hän voittaa viikonvaihteessa Meksikon turnauksen. Siinä tapauksessa Johnson saisi korkeintaan jakaa kolmatta sijaa yhden pelaajan kanssa.

”Onhan se aina hienoa, jos on rankattu missä tahansa maailman ykköseksi. Suurimmalle osalle kavereista ja myös itselleni se on ego-kysymys. Taloudellista merkitystä sillä ei itselleni ole, on vain upeata voida sanoa olevansa lajinsa numero ykkönen.”

McIlroy haaveilee samanlaisesta menestysjaksosta kuin vuonna 2014, jolloin hän teki maailmanlistalla selvää eroa kovimpiin kilpakumppaneihinsa.

”Mahdollisuus nousta listan kärkeen, ja mukana olo näissä spekulaatioissa tuntuu mukavalta. Tiedän että jos pelaan tarpeeksi hyvin, voin kiivetä takaisin ykköspaikalle.”

Rory McIlroy starttaa Mexico Championshipin ensimmäiselle kierrokselle torstaina yhdessä Dustin Johnsonin ja Hideki Matsuyaman kanssa kello 19.36 (11.36) Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje