27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Puolustava mestari Bubba Watson laulukuoroon Match Playssä

Jokaisella Euroopan viimesyksyiseen Ryder Cup -joukkueeseen kuuluvalla pelaajalla on edelleen mahdollisuudet yltää lauantain puolivälieriin.

Huippugolfissa mestaruuden puolustaminen on tunnetusti vaikeaa puhumattakaan major- tai WGC-tasoisista kilpailuista. Se osoittautui tämänvuotisessa WGC Dell Technologies Match Playssä liian työlääksi myös Bubba Watsonille, joka hävisi torstaina turnauksen toisenkin ottelunsa.

Tällä kertaa kyytiä tuli Billy Horschelilta lukemin 2/1. Se merkitsee sitä, että Watsonilla on lohkonsa viimeisessä matsissa Kevin Nata vastaan enää kiusaajan rooli. Jälkimmäiselle ei tasapelipiste tule riittämään jatkoon – eikä voittokaan, mikäli Jordan Spieth päihittää omassa ottelussaan Horschelin.

Austin Country Clubilla meneillään oleva Match Play on kahden pelipäivän jälkeen tilanteessa, missä yksikään pelaaja ei ole vielä varmistanut paikkaansa neljännesvälieriin. Se merkinnee sitä, että perjantain otteluiden jälkeen nähdään uusintoja lohkovoittajien selvittämiseksi.

Joka tapauksessa 20 kilpailijaa tietää, että mahdollisuudet 16:n joukkoon ovat varmuudella menneet. Lopuilla 44 pelaajalla on jonkinlainen oljenkorsi jatkopaikan osalta.

Yllättävimpien varmojen karsiutujien joukossa ovat Watsonin ohella muun muassa Brooks Koepka, Jason Day ja Patrick Reed. Kolmannen kierroksen otteluista lopputuloksen kannalta täysin merkityksettömiä ovat Phil Mickelsonin ja Dayn sekä Eddie Pepperellin ja Emiliano Grillon väliset kamppailut.

Monet pelaajat tulevat tarvitsemaan perjantain otteluvoitostaan huolimatta muiden apua.

Päivän ainoa molemmat tähänastiset ottelunsa voittaneiden kohtaaminen käydään Jim Furykin ja Henrik Stensonin välillä. Sen sijaan kahdessa lohkossa on mahdollista nähdä vielä jokaisen neljän pelaajan välinen uusinta.

Kilpailun toistaiseksi suurin yllättäjä Lucas Bjerregaard oli ottaa toisessa peräkkäisessä ottelussaan major-voittajan päänahan. Tanskalainen kävi Justin Thomasin jälkeen Keegan Bradleyn kimppuun, mutta jälkimmäinen onnistui kampeamaan itsensä tasoihin viimeisen reiän par-tuloksella. Vuoden 2011 PGA Championshipin ykköstä se kuitenkaan pelastanut, sillä Bradley on varmuudella ulkona.

Tilanteet ovat lohkoissa kiharaisia ja ennustaminen reikäpeleissä vaikeaa. Monet pelaajat tulevat tarvitsemaan perjantain otteluvoitostaan huolimatta muiden apua.

Tällainen tilanne on esimerkiksi Match Playn ainoana kahdesti peräkkäin (2003−2004) voittaneella Tiger Woodsilla (vs. Patrick Cantlay), joka menee jatkoon, mikäli Brandt Snedeker (vs. Aaron Wise) häviää. Jos Snedeker joutuu tyytymään tasapeliin, ratkovat Woods ja Snedeker uusinnassa 16:n joukkoon menijän.

Eurooppalaisista jatkomahdollisuudet ovat edelleen Justin Rosella, Alex Norénilla, Rory McIlroylla, Lucas Bjerregaardilla, Matt Wallacella, Francesco Molinarilla, Thorbjorn Olesenilla, Jon Rahmilla, Tyrrell Hattonilla, Rafa Cabrera Bellolla, Lee Westwoodilla, Paul Caseyllä, Tommy Fleetwoodilla, Henrik Stensonilla, Ian Poulterilla ja Sergio Garcialla.

Mainitusta joukosta löytyy kokonaisuudessaan Euroopan viime syksyn voittoisa Ryder Cup -joukkue.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje