16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Kuuluisa taistelutahto heräämässä? − Ian Poulter hurjassa lennossa Firestone Country Clubilla

Ryder Cup -valintojen lähestyminen voi tehdä Poulterista parhaassa tapauksessa pitelemättömän.

Ian Poulter otti rautaisen esityksen jälkeen kärkipaikan Firestone Country Clubilla alkaneessa Bridgestone Invitational -turnauksessa. Näyttävä tulos, 62 (-8), uupuu vain lyönnin verran voimassa olevasta kenttäennätyksestä.

Englantilaisen virheetön kierros sisälsi kahdeksan birdieä, joista seitsemän tuli 11 ensimmäisen reiän jaksossa. Hänelle tarjoutui mainio tilaisuus toiseksi viimeisellä (kentän 8.) nousta jakamaan kenttäennätystä, mutta kolmemetrinen birdieputti jäi uppoamatta.

”Epäilemättä olisin ottanut tämän tuloksen päivän alussa, jos sitä olisi minulle tarjottu. Kahdeksan alle on varsin hieno suoritus”, Poulter sanoi.

Poulter pelaa Firestonella 14. turnaustaan parhaan sijoituksen ollessa 13:s. Tämä tapahtui vuonna 2001, jolloin hän hävisi kilpailun voittaneelle Tiger Woodsille kymmenellä lyönnillä.

”Turhauttavan näköinen tilasto. Luulin että minulta löytyisi parempikin sijoitus. Kirjoitin kaikki sijoitukseni ylös, ja mietin, miten en ole saanut aikaan tämän parempia tuloksia näin hyvällä golfkentällä. Eikä edes yhtään top 10 -sijoitusta”, hän ihmetteli.

Tuloksellaan 62 hän jakaa turnauksen kaikkien aikojen parasta avauskierrosta. Samanlaisella onnistumisella lähti liikkeelle myös Adam Scott vuoden 2011 kilpailussa.

Tämä kenttä ei voi pelata enää helpompana kuin tänään.

Poulter tarvitsee tämän ja/tai ensi viikon aikana vahvan sijoituksen noustakseen jommankumman valintalistan kautta suoraan Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen. Nähdyn kaltaisen suorituksen perusteella sitä voisi pitää täysin mahdollisena. Hän on myös yksi Ryder Cupin historian merkittävimmistä taistelijoista ja pisterohmuista.

Tiger Woods pelasti pitkillä upotuksilla itselleen hyvän tuloksen. Kuva: Getty Images

WGC-sarjan kisan suurimipiin ennakkosuosikkeihin kuuluva Tiger Woods aloitti urakkansa tuloksella 66, mikä oli myös hänen kovin avauskierroksensa tänä vuonna pelaamissaan koitoksissa. 14. sijaa jakavan Tigerin lyönnit eivät olleet torstaina parhaimmillaan, mutta joukkoon mahtui muutama pitkä upotus viheriöllä.

Woods on voittanut Bridgestone Invitationalin kahdeksan kertaa, mikä on PGA Tourin ennätys yhdellä ja samalla kentällä käydyissä kilpailuissa.

Kyle Stanley ja Rickie Fowler ovat lyönnin päässä Poulterista. Espanjan Jon Rahm löytyy seuraavasta kuusi alle -olevien pelaajien joukosta. Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuu myös tuloksen 65 lyönyt Pohjois-Irlannin Rory McIlroy.

”Tämä kenttä ei voi pelata enää helpompana kuin tänään. En ole varmasti nähnyt sitä pehmeämpänä, joten kentästä piti ottaa kaikki hyöty irti. Näytti siltä, että suurin osa kavereista teki myös näin, mikä on hyvä asia”, McIlroy sanoi.

Kaikki eivät päässeet ensimmäisellä kierroksella lentoon. Tuore Open-voittaja Francesco Molinari ja Carnoustiessa päätöspäivänä hyytynyt Jordan Spieth pelasivat seiskalla alkavan tuloksen, eivätkä mahdu tässä vaiheessa 40:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)