9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Justin Rose kiikaroi Meksikossa nousua eurooppalaisten WGC-tilaston ykköseksi

Menestyneimmillä eurooppalaisilla löytyy WGC-sarjasta kaksi voittoa.

Vuoden ensimmäinen WGC-sarjan turnaus Mexico Championship käynnistyy Club de Golf Chapultepec -kentällä torstaina. Sen myötä maailman koko terävin eliitti asettuu paria poikkeusta lukuun ottamatta vuoden 2018 puolella ensimmäisen kerran saman ”lähtövaatteen” alle.

Olympiavoittaja Justin Rose oli paras edellisessä WGC-sarjan turnauksessa, HSBC Championsissa. Kahden peräkkäisen WGC-kisan voittaminen on osoittautunut vuosien varrella vaikeaksi, sillä siihen ovat pystyneet vain Tiger Woods ja Dustin Johnson.

WGC-sarjan kisat eivät ole olleet eurooppalaisille suurta juhlaa. Kahteen voittoon ovat pystyneet vain Darren Clarke, Rory McIlroy,Ian Poulter ja Rose. Mikäli Rose saa pokaalin sunnuntaina haltuunsa, nousee hän samalla vanhan mantereen pelaajien WGC-sarjan voittolistan ykköseksi.

Kisan viimevuotista voittoa puolustaa Dustin Johnson, joka kuuluu tälläkin kertaa suurimpiin menestyssuosikkeihin. Muita Johnsonin ja Rosen ohella Mexico Cityssä pelattavan turnauksen kärkipäähän ennustettavia kilpailijoita ovat muun muassa Jon Rahm, Jordan Spieth, Rickie Fowler ja Justin Thomas.

Thomas otti viime viikon Honda Classicissa kauden toisen voittonsa. Maailmanlistalla kolmanneksi nousseen pelaajan 31 edellisen turnauksen voittosaldo on hurja käsittäen seitsemän ykköstilaa.

Alex Norén kamppaili viime viikonvaihteen Floridan turnauksen voitosta loppusuoralle saakka. Riittääkö ruotsalaisella rahkeet isoon menestykseen Meksikossa? Kuva: Getty Images

Kovan osallistujaluettelon ulkopuolelle on jättäytynyt myös kaksi merkittävää pelaajaa, McIlroy ja Jason Day.

Turnaus pelattiin viime kaudella ensimmäisen kerran Meksikossa oltuaan ennen sitä kymmenen vuotta Doralissa. Kisalla on varsin kansainväliset juuret. Ensimmäisen kerran, tuolloin American Express Championshipin nimellä tunnettu koitos käytiin Espanjan Valderramassa vuonna 1999. Joukkoon mahtuu myös kaksi visiittiä Irlantiin (2002 ja 2004) ja yksi Englantiin (2006).

Kisakenttä Chapultepec sijaitsee 2250 metriä merenpinnan yläpuolella, mikä saa pallon lentämään kymmenisen prosenttia pidemmälle kuin normaalisti.

Voittajaehdokkaista ei Meksikossa ole pulaa, mutta aiemmin mainittujen lisäksi isolla suurennuslasilla kannattaa seurata myös Yhdysvalloissa viime aikoina hyviä otteita esittäneiden eurooppalaisten, Tommy Fleetwoodin ja Alex Norénin suorituksia. Myös 47-vuotias Phil Mickelson on pelannut alkuvuodesta varsin pirteästi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje