[6][5]

[6][5]
World Golf Championships

Justin Rose hyödynsi Dustin Johnsonin romahduksen Shanghaissa

DJ jahtasi ennätystä HSBC Champions -turnauksessa. Ennätykseen hän päätyikin, tosin kyseenalaiseen sellaiseen.

Tuskin osasi kovin moni aavistaa ennen Shanghain WGC-sarjan turnauksen päätöskierrosta, ettei Dustin Johnsonin kuuden lyönnin etumatka tulisi kestämään loppuun saakka.

Mitään HSBC Championsin voiton vieneeltä Justin Roselta pois ottamatta, Johnson teki englantilaisen tehtävän sunnuntaina jopa helpon näköiseksi.

Kahden lyönnin erolla voiton vienyt Rose (-14) oli itsekin ulosmenon jälkipuolella tuuliajolla tehtyään bogin rei’illä 6, 8 ja 9. Takaysillä hänen esityksensä (31) ei kuitenkaan jättänyt ketään kylmäksi.

Toisen WGC-turnauksensa (ensimmäinen Cadillac Championship/2012) voittanut Rose jakoi myös sunnuntain kovinta tulosta, 67, 15:nneksi kirineen Phil Mickelsonin kanssa.

”Tämä on todella tyydyttävää. Olen voittanut joka vuosi sitten vuoden 2010 (maailmanlaajuisesti). Olin varsin hyvin tietoinen, että tämä putki oli katkeamaisillaan tänä vuonna”, 1,4 miljoonaa euroa palkintorahaa kuitannut Rose sanoi.

”Minun täytyi järjestäytyä uudelleen takaysillä. Olin neljä perässä, ja ryhdyin tavallaan pelaamaan reikäpeliä kenttää vastaan.”

Johnson pelasi neljännellä kierroksella totaalisesti käsijarru päällä. Maailmanlistan ykkönen tehtaili kolmen ensimmäisen päivän puitteissa 22 birdieä, mutta sunnuntaina tämä tilasto ei karttunut yhdelläkään onnistumisella.

DJ aloitti finaalikierroksen kahdella bogilla ja teki niitä kolme lisää vielä sisääntulossa. Tulos 77 oli aiemmat kierrokset keskiarvolla 66,33 pelanneelta tähdeltä täysin odottamaton suoritus.

Dustin Johnsonin pelissä ei toiminut sunnuntaina mikään. Kuva: Getty Images

Hänellä − kuten myös Henrik Stensonilla − oli Sheshan International Golf Clubin kentän 18. reiällä (par 5) viimeinen oljenkorsi nousta eaglella tasoihin Rosen kanssa, mutta kakkoslyönti vierähti vesiesteen puolelle.

Johnson tarrasi lauantaina tukevasti kiinni vuoden kolmanteen WGC-voittoonsa, jonka myötä hänelle tarjoutui mahdollisuus tehdä sarjan historiaa. Sen sijaan hän jakoi Shanghaissa kaikkien aikojen suurinta hyytymistä PGA Tourin kalenteriin kuuluvien turnausten päätöspäivänä.

Aiemmin kuuden lyönnin etumatkansa 54 reiän jälkeen ovat Yhdysvaltain kiertueella menettäneet Greg Norman (1996/Masters) ja Sergio Garcia (Quail Hollow/2005).

Johnsonin alavireisyydestä kertoo karua kieltään myös se, että hän pelasi neljäntenä päivänä heikommin kuin yksikään 30:n joukkoon sijoittuneista kilpailijoista.

Voitto oli sisääntulossa viisi birdietä iskeneelle Roselle, 37, ensimmäinen sitten viime vuoden elokuussa pelatun Rion olympiaturnauksen.

Johnson jakoi lopulta kakkossijan Stensonin (myös vuosi sitten toinen) ja Brooks Koepkan kanssa. Stensonin ohella eurooppalaisista top 10:een ylsivät viidenneksi sijoittunut Rafael Cabrera Bello (-8) sekä yhdeksännen sijan jakaneet Bernd Wiesberger ja Matthew Fitzpatrick (-6).