[11][15]
World Golf Championships

Hirmuvireinen Johnson ei antanut McIlroylle mahdollisuuksia – palaamassa takaisin maailmanlistan ykköseksi

Kahden vuoden takaisen iskukykynsä löytänyt Dustin Johnson saa kauden päätteeksi harvinaisen kunnian PGA Tourilta.

Finaalikierrokselle kirkkaassa johtoasemassa startannut Dustin Johnson (-21) otti WGC-sarjaan kuuluvassa Mexico Championshipissä juuri niin kiistattoman voiton kuin 54 reiän esityksen perusteella saattoi odottaa. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Rory McIlroyhyn kertyi viisi lyöntiä.

Johnson lämmitteli kierroksen alussa koneitaan hitaasti, ja antoi McIlroylle pienen mahdollisuuden nousta kannoille. Lopullinen niitti tuli takaysillä, missä hän iski seitsemän reiän jaksossa viisi birdieä tehden selväksi mitä on tullut Meksikosta hakemaan.

Viisi lyöntiä kierroksen puolivälissä perässä ollut McIlroy teki sisääntulossa kaiken voitavansa iskettyään kuusi birdieä seitsemän reiän periodissa. Vastaavanlainen suoritus olisi mitä ilmeisemmin riittänyt todelliseen uhitteluun hieman pienemmässä kilpailussa tai sellaisen pelaajan seurassa, jolla ei olisi ollut Johnsonin kaltaista suorituskykyä.

Kausi on joka tapauksessa alkanut mallikkaasti myös neljännen peräkkäisen top 5 -sijoituksensa ottaneella McIlroylla, joka ei ole aikaisemmin pystynyt urallaan vastaavaan.

Ykköstila oli DJ:lle tämän vuoden toinen; ensimmäinen tuli kolme viikkoa sitten pelatussa Saudi-Arabian turnauksessa, joka kuuluu Euroopan kiertueen ohjelmaan. Voitto merkitsi Johnsonille myös 12. peräkkäistä kautta, jolloin hän on pystynyt voittamaan PGA Tourilla vähintään yhden kilpailun.

Etelä-Carolinassa syntynyt pelaaja on koonnut nyt kaikkiaan 20 voittoa Yhdysvaltain kiertueella. Se merkitsee sitä, että kun Johnsonin 15. kausi PGA Tourilla on päättynyt, hänelle myönnetään elinikäinen pelioikeus kiertueelle.

Johnson kertoi torstaina lyöntinsä tuntuneen yhtä hyvältä kuin kaksi vuotta sitten, jolloin hän voitti kolme peräkkäistä kilpailua, ja dominoi huippugolfia. Tuo vaihe päättyi ikävästi Masters Tournamentin aattona Johnsonin loukattua selkänsä vuokraamansa talon portaikossa.

Kuudennen WGC-voittonsa ottanut Johnson on palaamassa takaisin maailmanlistan kärkeen, jossa Meksikon kisan sivuuttanut Justin Rose on enää hetken hänen edellään.

Kumpikaan ei osallistu torstaina Floridassa Palm Beach Gardensissa käynnistyvään Honda Classiciin, mikä tarkoittaa sitä, että Johnson kaappaa seuraavassa päivityksessä maailmanlistan ykköspaikan reilun viiden kuukauden tauon jälkeen.

Eurooppalaisten panos Club de Golf Chapultepec -kentällä käydyssä turnauksessa oli erinomainen, sillä Paul Casey ja Ian Poulter (-11) jakoivat kolmatta sijaa. Tähän joukkoon ylsi myös Thaimaan Kiradech Aphibarnrat, joka pystyi pelaamaan Johnsonin ja Poulterin ohella ainoana kilpailijana pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Kilpailun seuratuimpiin pelaajiin kuulunut Tiger Woods (-8/T10) otti sunnuntaina vuoden ensimmäisen top 10 -sijoituksensa. Tähti ei kuitenkaan näyttänyt panokseensa tyytyväiseltä, ja syystäkin: hän osui jälkimmäisen 36 reiän puitteissa 31 kertaa viheriölle, mutta käteen jäi kierrostulokset 70 ja 69.

Kylmällä kulmaraudalla putannut Woods ei halunnut kommentoida kolmannen kierroksen tapaan päätöspäivän suorituksiaan.

Maailmanlistalla kärkitusinaan noussut Tiger jättää kotikulmillaan pelattavan Honda Classicin väliin, mutta osallistuu kiertueen kahteen seuraavaan turnaukseen Arnold Palmer Invitationaliin ja Players Championshipiin.