[11][15]

[11][15]
World Golf Championships

Hideki Matsuyama murskaavan esityksen jälkeen Bridgestone Invitationalin ykköseksi

Maailmanlistan kolmonen lähtee suursuosikkina tällä viikolla pelattavaan kauden viimeiseen major-turnaukseen.

Hideki Matsuyama (-16) järjesti Firestone Country Clubilla pelatun WGC-turnauksen finaalikierroksella yhden kauden upeimmista näytöksistä. Hän sivusi tuloksellaan 61 South Coursen kenttäennätystä, ja pakeni kisassa viiden lyönnin voittoon ennen Zach Johnsonia.

Kakkosella pallon kuppiin chipannut (eagle) ei tehnyt sunnuntaina yhtään bogia, birdiejä kertyi seitsemän. Myös Jose Maria Olazabal, Tiger Woods (kahdesti) ja Sergio Garcia ovat aiemmin pelanneet tällä par 70 -kentällä saman yhdeksän alle -tuloksen.

”Pelasin Tigerin kanssa neljä vuotta sitten, ja katsoin vierestä kun hän löi tuloksen 61. En ollut uskoa todeksi, että joku pystyisi pelaamaan niin hyvin tällä kentällä. On eräänlainen unelmien täyttymys, että olen pystynyt kaiken sen kovan työn jälkeen tänään samaan”, Matsuyama sanoi.

Japanilainen epäonnistui sunnuntain ensimmäisessä avauksessaan, mutta sen jälkeen hänen pelinsä sisälsi pelkkää loistoa.

”Eilisen kierroksen jälkeen löin rangella todella hyvin ja itseluottamus oli korkealla. Tämän aamun lämmittely oli sitten varmasti huonoin, jonka olen kokenut voittamassani turnauksessa. En käsitä miten lyönti katosi. Löin ykkösellä avauksen vasemmalle, mutta sen jälkeen asiat loksahtivat kohdalleen. Löysin uudestaan lyöntini.”

Finaalikierroksen alussa neljä pelaajaa vähintään jakoi kisan kärkipaikkaa. Ote alkoi kääntyä hiljalleen Matsuyamalle tämän yhdeksännellä reiällä tekemänsä birdien myötä. Kierros päättyi hänen osaltaan upeasti kolmeen peräkkäiseen birdieen.

Charley Hoffman (-10) oli kolmas ja Johnsonin kanssa paalupaikkaa 54 reiän jälkeen jakanut Thomas Pieters (-8) neljäs. Paul Casey, Russell Knox ja tasapainoisen turnauksen pelannut Rory McIlroy (-7) jakoivat viidettä sijaa.

Paul Casey oli kilpailun yksi viidestä kymmenen joukkoon sijoittuneista eurooppalaisista. Kuva: Getty Images

McIlroy draivasi turnauksessa vahvasti, sillä kaikkiaan 53 avausta rikkoi 300 jaardin (274 metriä) rajan. Hieno draivitilasto jäi kuitenkin Matsuyaman näytöksen varjoon.

”Kun hän pääsee vauhtiin, kone ei hyydy. Erittäin vakuuttavaa. Loistava pelaaja, loistava nuori pelaaja”, pohjoisirlantilainen ylisti voittajaa.

Matsuyama pysyy maailmanlistalla kolmantena, vaikka ajoittain otteet ovat olleet ylivertaisia. Viime vuoden jälkipuolella hän voitti neljä kilpailua eri puolilla maailmaa ja oli kahdessa muussa toinen.

Voitto oli Matsuyamalle ensimmäinen puoleen vuoteen, mutta ote on pienestä kuivasta kaudesta huolimatta ollut hyvä. Siitä kertovat omaa kieltään vakuuttavat esitykset U.S. Openissa ja Open Championshipissä. Hän on silti odottanut itseltään tänä vuonna enemmän.

”Hyvän jakson jälkeen odotin että samanlainen vire jatkuisi, näin ei kuitenkaan käynyt. Tällä viikolla mentaalinen aspekti näytteli suurta roolia voitossani. Pystyin kontrolloimaan tunteitani. Olin rauhallinen, eikä ajatus liitänyt liian korkealla tai matalalla.”

Voittonsa siivittämänä Matsuyama nousi torstaina käynnistyvän PGA Championshipin ykkössuosikiksi. Hän on pelannut aiemmin kolme turnausta (Wells Fargo) Quail Hollow -kentällä, paras sijoitus on 11:s viime vuodelta.

”Odotukseni eivät olleet tämän viikon alussa korkeimmillaan, ja tässä sitä ollaan. Lähden samanlaisella jalat maassa taktiikalla tulevan viikon kilpailuun, toivottavasti se tuottaa hyvän lopputuloksen.”

Voitto oli Matsuyamalle kauden kolmas ja kaikkiaan viides PGA Tourilla.