9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Fleetwood ja Thomas kiilasivat Poulterin rinnalle Bridgestone Invitationalissa

Kaksi eurooppalaista WGC-sarjan kilpailun kärjessä on harvinaista herkkua.

Ian Poulter sai Bridgestone Invitationalin paalupaikalle perjantaina seuraa toisesta englantilaisesta, Tommy Fleetwoodista sekä USA:n Justin Thomasista. Kolmikko on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -11.

Fleetwood otti toisella kierroksella kaiken hyödyn irti Firestone Country Clubin kentän pehmeistä olosuhteista; tulos 63 oli päivän parasta antia. Paljon ei jäänyt tästä myöskään Thomas, jonka 64 lyönnin kierros oli pitkälti vahvan puttityöskentelyn ansiota.

U.S. Openin kakkonen, Fleetwood, oli tyytyväinen, kun ei nähnyt tuloskortissaan nelosta suurempaa reikätulosta.

”Sain lyötyä raudoilla juuri niihin paikkoihin kuin halusinkin, ja sain muutaman hyvän putin sisään”, hän pohti.

Kaksi eurooppalaista WGC-sarjan kisan kärjessä kahden kierroksen jälkeen ei ole ollut viime aikoina kovin yleinen näky. Voittoon on vajaan 2,5 vuoden sisällä vanhan mantereen pelaajista pystynyt ainoastaan Justin Rose, joka joutui skippaaamaan Ohion turnauksen selkävaivojen vuoksi.

Rory McIlroy ei olisi voinut tehdä parempaan paikkaan päivän kahta viimeistä birdieään. Kuva: Getty Images

Vuonna 2016 Bridgestone Invitationalin voiton käsistään valumaan päästänyt Jason Day ja Kyle Stanley jakavat neljättä sijaa kahden lyönnin päässä kärjestä.

Poulterin ja Fleetwoodin ohella kymmenen joukkoon eurooppalaisista mahtuvat kuudentena oleva Rory McIlroy (-8) sekä muun muassa Tiger Woodsin kanssa kymmenettä sijaa jakava Jon Rahm.

McIlroy teki loppuun kaksi elintärkeää birdieä.

”Aikamoinen seikkailu. Olin yksi alle 16:n jälkeen ja ajattelin 17. lyöntipaikalla, että jos jään tähän tulokseen, se on huonoin mitä tästä päivästä voi saada irti. Kaksi birdieä kahdelle viimeiselle reiälle tuntuu todella hyvälle, ne hinasivat minut pari lyöntiä kärkeä lähemmäksi”, pohjoisirlantilainen sanoi.

Huominen on niitä päiviä, kun on pakko pelata kova tulos.

Pitkästä aikaa ison turnauksen voittajasuosikkeihin kuuluva Woods aloitti kierroksen bogilla, mutta korjasi tilanteen tekemällä kolme birdieä neljän seuraavan reiän jaksossa. Tämän jälkeen tapahtumat Tigerin pelissä kävivät vähiin, eikä hänen korttiinsa merkitty 12. reiän birdien ja 14. reiän bogin ohella muita parista poikenneita tuloksia.

Tiger Woods vaatii itseltään kovaa tulosta lauantaina. Kuva: Getty Images

Kyseessä on neljäs kerta, kun Woods on tänä vuonna 36 reiän jälkeen vähintään viiden lyönnin sisällä kärjestä. Tigerin ja Rahmin lisäksi samassa kuusi alle -tilanteessa ovat myös Tony Finau ja Playersin voittanut Webb Simpson. Woodsilla PGA Tourin paras kierroskeskiarvo kolmansilla kierroksilla, ja lauantaina hänen onkin saatava kaikki tehot ”koneestaan” irti, mikäli mielii vielä kärjen kyytiin.

”Kenttä on todella pehmeä ja vastaanottavainen. Nämä kaverit iskevät silloin kovia tuloksia, kun lyönti rautaviitosella rullaa jalan mitan verran. Huominen on niitä päiviä, kun on pakko pelata kova tulos. Katsotaan sitten sen jälkeen, missä ollaan”, Woods sanoi.

Peräti 63,4 prosenttia pelaajista on kilpailun puolivälissä alle parin, mikä on varsin poikkeuksellista Firestone Country Clubilla.

Tanskan Thorbjørn Olesen (-2) on parhaana pohjoismaalaisena sijalla 31. Open-kompurointinsa jälkeen Kanadan avoimet voittanut maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson (par) tuntuu olevan jälleen tuuliajolla; ero kärkikolmikkoon on päässyt venähtämään jo 11 lyöntiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje