[16][25]

[16][25]
World Golf Championships

Eurooppalaiset valahtivat Firestonella – Justin Thomas vaivattomasti ykköseksi Ohiossa

Maailmanlistalla kakkoseksi noussut Thomas debytoi WGC-sarjan turnauksen voittajana.

Bridgestone Invitationalin finaalikierroksen alla oli ilmassa kaikki merkit vuoden kovimmasta kaksintaistelusta. Olihan Rory McIlroy osoittanut viime aikoina sellaisia otteita, joilla voitaisiin ahdistaa vahvana kilpailijana tunnettu Justin Thomas nurkkaan.

Kolmen lyönnin etumatkan turvin ratkaisukierrokselle startannut Thomas (-15) ei kuitenkaan ollut päätöspäivänä horjutettavissa, vaikka oma esitys jäi varsin keskinkertaiseksi. McIlroy (-8) osoittautui tyystin vaarattomaksi, eikä lähimmistä adjutanteista, Ian Poulterista (-7) ja Tommy Fleetwoodista (-6) ollut sen koommin hätyyttelijöiksi.

McIlroy (73) ja Poulter (74) pelasivat sunnuntaina kisan heikoimmat kierroksensa, kahtena ensimmäisenä päivänä loistaneen Fleetwoodin käytettyä jälkimmäiseen 36 reikään peräti 16 lyöntiä enemmän. McIlroyn ponnettomasta esityksestä tuli mieleen Masters-sunnuntai, jolloin hän jäi kisan kärkiryhmässä pahasti Patrick Reedin varjoon.

Tuloksen 69 pelannut Thomas teki neljännellä kierroksella kaksi birdieä ja yhden bogin. Ensimmäinen WGC-sarjan ja yhdeksäs PGA Tourin voitto heltisi lopulta toiseksi nousseeseen Kyle Stanleyhyn neljän lyönnin erolla.

Thomasin voitosta kahdeksan on tullut kahden viimeisen kauden sisällä tehden hänestä kiertueen suurimman voittorohmun kyseisen ajanjakson puitteissa. Thomas liittyi Phil Mickelsonin, Tiger Woodsin, Jordan Spiethin ja McIlroyn seuraan ainoina pelaajina, jotka ovat viimeisen 30 vuoden aikana ottaneet vähintään yhdeksän ykköstilaa PGA Tourilla ennen 26. syntymäpäiväänsä.

Tuntuu kuin edellisestä voitostani olisi kulunut ikuisuus.

Voitto oli helmikuussa edellisen kerran voittaneen Thomasin toinen tämän vuoden puolella. Mexico Championshipissä tuli uusintatappio Mickelsonille ja niin ikään WGC-sarjaan kuuluvassa Match Play -turnauksessa hän oli neljäs.

Thomasia saatettiin pitää Bridgestonessa hieman ”vaarattomana”, sillä hän karsiutui pari viikkoa sitten Carnoustiessa pelatussa Open Championshipissä. Puun takaa olikin nyt hyvä iskeä.

Rory McIlroy oli sunnuntaina hengetön ilmestys. Kuva: Getty Images

”Kovaa aikaa on ollut. Tuntuu kuin edellisestä voitostani olisi kulunut ikuisuus”, hän sanoi.

”Minulla on ollut paljon hyviä sijoituksia, mutta moni on tullut hyvän viimeisen päivän ansiosta. Pitäisi kuitenkin päästä voittokahinoihin sunnuntain kierrosten takaysille, koska silloin olen parhaimmillani. Nautin siitä, ja sen vuoksi myös pelaan.”

Vakuuttava esitys tekee Thomasista eturivin menestyssuosikin tällä viikolla pelattavassa PGA Championshipissä, jonka voittoa hän Bellerive Country Clubilla myös puolustaa.

Thorbjørn Olesen (-10) pelasi neljännellä kierroksella vahvasti, ja nousi yllättäen kilpailun parhaaksi eurooppalaiseksi. Tanskalainen jakoi kolmannen sijan toisen hyvän loppukirin esittäneen pelaajan, Dustin Johnsonin kanssa.

Väsähtäneestä kolmikosta, McIlroy oli seitsemäs, kaksi päivää kärjessä heilunut Poulter kymmenes ja edellisen kanssa paalulla perjantain jälkeen ollut Fleetwood 14:s.

Tiger Woodsin (par) otteissa oli eurooppalaistähtien tendenssi. Tiger aloitti kisan tuloksin 66−68, mutta kaksi peräkkäistä 73 lyönnin kierrosta singautti hänet top 30:n ulkopuolelle.