21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Elämänsä tärkeimpään kilpailuun satsaavalla McIlroylla paras startti Meksikossa

Terävät otteet vuoden ensimmäisissä turnauksissa enteilevät tähdelle hyvää kautta.

Pallo lensi korkealla Mexico Cityn ohuessa ilmanalassa, mutta yksikään ei hallinnut pelivälinettä vuoden ensimmäisen WGC-kilpailun avauskierroksella yhtä hyvin kuin Rory McIlroy. Tuloksen 63 (-8) pelannut pohjoisirlantilainen johtaa kisaa lyönnillä ennen Dustin Johnsonia.

Yhden eaglen ja seitsemän birdieä tehneen McIlroyn kierroksesta ei ollut löytää virheitä suurennuslasillakaan. Yksi bogi joukkoon kuitenkin mahtui lipsahtaen korttiin toisen kenttäpuoliskon ainoalla par-viitosella.

Vuosi on käynnistynyt McIlroyn osalta myönteisesti. Toukokuussa 30 vuotta täyttävä maailmanlistan kahdeksikko on sijoittunut kolmessa peräkkäisessä kilpailussaan top 5:een. Viime viikolla käydyssä Los Angelesin turnauksessa hän oli neljäs.

Sitten vuoden 2016 vain yhden kilpailun voittanut McIlroy ilmoitti torstaina jättävänsä tämänvuotisen Irish Openin väliin. Irlannin avointen isäntänä vuosina 2015–2018 toiminut pelaaja haluaa rauhoittaa heinäkuun ensimmäisen viikon harjoittelulle Open Championshipiä silmällä pitäen.

Hän pelaa Openin kenraaliturnauksen Scottish Openissa. Heti seuraavalla viikolla on vuorossa Euroopan ainoa miesten major-kilpailu, joka palaa McIlroyn kotikonnuille Royal Portrushiin ja Pohjois-Irlantiin ensimmäisen kerran sitten vuoden 1951.

”Jos pelaisin Irlannin avoimet, Open Championship olisi itselleni kolmas turnaus kolmen viikon sisällä. Se ei ole paras tapa valmistautua kenties elämäni tärkeimpään kilpailuun”, McIlroy sanoi.

McIlroyn Open-voitosta Royal Liverpoolissa tulee heinäkuussa kuluneeksi viisi vuotta. Hän on sittemmin yltänyt kolmessa perättäisessä Openissa viiden joukkoon. Viime kaudella Carnoustiessa maailmanlistan entinen ykkönen oli toinen.

Päätös sivuuttaa Irish Open aiheuttaa McIlroylle aikataulullista pohdintaa. Hänen on pelattava majorit ja WGC-kilpailut pois lukien neljä Euroopan kiertueen turnausta säilyttääkseen jäsenyytensä ET:llä. Scottish Openin ohella McIlroy pelannee European Mastersin, mutta kaksi muuta kisaa ovat vielä tässä vaiheessa auki. Nämä saattavat tulla ohjelmaan vasta PGA Tourin playoffien jälkeen.

Arvatenkin alustavia merkintöjä on piirretty ET:n finaaliturnausten kohdalle.

Muista eurooppalaisista Meksikon kisassa top 10:een mahtuvat myös englantilaiset Tyrrell Hatton (67/T5) ja Ian Poulter (68/T7).

Pohjoismaalaisista Ruotsin Alex Norén jakaa 25. sijaa tuloksellaan 71 (par). Saman tuloksen pelasi myös avauslyöntinsä pelialueen rajojen ulkopuolelle lyönyt Tiger Woods. Listan toisessa päässä Pebble Beachin turnauksen voittaja Phil Mickelson on toiseksi viimeisenä käytettyään torstain kierroksella 79 (+8) lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje