[10][12]

[10][12]
World Golf Championships

Dustin Johnson voitti heti ensimmäisen turnauksensa uutena maailmanlistan ykkösenä

Uran 14:s pääkiertuevoitto sinetöityi vaativan bunkkerilyönnin jälkeen sunnuntain päätösreiällä. Mexico Cityssä kymmenen joukkoon mahtui peräti kuusi eurooppalaista.

Dustin Johnson (-14) teki sunnuntaina Meksikon WGC-sarjan turnauksessa sen, mitä monet maailmanlistan ykköset ovat yrittäneet turhaan. Hän pystyi kautta aikain viidentenä pelaajana voittamaan ensimmäisen kilpailunsa uutena listakärkenä heti ensi yrittämällään.

Justin Thomas oli ennen finaalikierrosta lyönnin Johnsonia, Rory McIlroyta ja Phil Mickelsonia edellä, kunnes Johnson otti tahtipuikon haltuunsa. Hän hurjasteli Chapultepec Golf Clubin kentän ulosmenon tulokseen 31, ja otti neljän lyönnin etumatkaan lähimpään uhkaajaan.

Homma meni kuitenkin tiukaksi ja Johnson sai venyä 18. reiällä parhaaseensa. Hän pyöräytti lyönnin johtoasemassa avauksensa hiekkaesteeseen, ja joutui lyömään lähestymisensä hankalasta asennosta, jalat bunkkerin ulkopuolella. Johnson tarttui 54-asteiseen wedgeen ja löi pallonsa ¾-lyönnillä 116-metristä keskelle viheriötä.

Kaksi puttia riitti pariin ja voittoon lyönnin erolla upean turnauksen pelanneeseen Tommy Fleetwoodiin.

”Se oli luultavasti paras lyöntini – etenkin niissä olosuhteissa – koko viikon aikana”, Johnson sanoi bunkkerionnistumisestaan.

Fleetwood nosti aiemmin toiveitaan jättiyllätyksestä upotettuaan 12-metrisen birdieputin viimeisellä reiällä. Kakkostila sinetöi hänelle joka tapauksessa ensimmäisen kerran paikan ensi kuussa pelattavaan Masters Tournamentiin. Britti nousee maanantaina päivitettävällä maailmanlistalla sijalle 35, ja pysyy varmuudella 50:n joukossa kolmen seuraavan viikon aikana.

Eurooppalaisten panos Mexico Championshipissä oli muutenkin erinomainen. Ross Fisher jakoi lopussa kaksi bogia tehneen Jon Rahmin kanssa kolmannen sijan, kaksi lyöntiä Johnsonille hävinneinä. Syksyllä Ryder Cupissa debytoinut Thomas Pieters (jakoi Thomasin kanssa viidennen sijan) mahtui hänkin top 5:een kokonaissaldolla -11.

Hyvin aloittaneen Rory McIlroyn jänne ei kestänyt vielä pitkän kilpailutauon jälkeen isompaan menestykseen. Hän oli 15:n joukossa ainoa, joka pelasi seiskalla alkavasti molemmat viikonlopun kierroksensa.

Nämä kaksi kierrosta olivat sellaisia, että olisin saattanut odottaa niiden tulevan kahtena ensimmäisenä, en kahtena viimeisenä päivänä. – Rory McIlroy

McIlroy (-10) oli seitsemäs ja kuudentena eurooppalaisena top 10:een mahtunut Tyrrell Hatton (-9) kymmenes.

Edellinen uutena World Rankingin ykkösenä heti ensimmäisessä kilpailussaan voiton ottanut pelaaja oli Meksikossa sijalle 45 jätetty Adam Scott. Tämä tapahtui Colonial Country Clubilla Teksasissa vuonna 2014.

”Ei ole helppoa olla maailmanlistan ykköspaikalla, sinuun kohdistuu paljon paineita. Täällä kaikki sujui hienosti, ja pelasin todella hyvin”, sanoi Johnson, joka kilpailee seuraavan kerran reilun kahden viikon kuluttua pelattavassa Dell Match Play -turnauksessa.