9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
World Golf Championships

Dustin Johnson upealla tuloksella Shanghain turnauksen paalulle

Parhaat kaverukset, Johnson ja Brooks Koepka pelaavat kolmannen kierroksen johtopallossa.

Dustin Johnson (-13) esitti maailmanlistan ykkösen arvolle sopivaa peliä HSBC Champions -turnauksen toisena päivänä. 11:ntenä 18 reiän jälkeen ollut Johnson iski bogittomalla kierroksellaan yhdeksän birdieä, ja nousi kisan kärkeen lyönnillä ennen Brooks Koepkaa.

Johnson oli erityisen vahva Sheshan International -kentän takaysillä, jossa hän niittasi birdieistään seitsemän. Tulos 63 uupui lopulta yhden lyönnin Martin Kaymerin kenttäennätyksestä.

DJ tavoittelee Shanghaissa uransa kuudetta WGC-sarjan turnauksen voittoa. Kaikkien aikojen voittotilaston kärkipaikka ei tosin ole hetkeen horjutettavissa, sillä Tiger Woodsilla on koossa peräti 18 ykköstilaa.

Mikäli Johnson onnistuisi voittamaan viikonvaihteen kilpailun, tulisi hänestä ensimmäinen kolme WGC-turnausta saman vuoden aikana voittanut pelaaja. Kauden aikaisemmat voitot ovat tulleet Mexico Championshipistä ja Match Playstä. Mahdollinen voitto tarkottaisi myös sitä, että hän tulisi saavuttaneeksi kilpailun ykköstilan 11. peräkkäisellä kaudellaan PGA Tourilla. Tähän ovat aiemmin yltäneet vain Woods ja Jack Nicklaus.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa olleella Koepkalla oli hyvä tilaisuus tulla lopussa tasoihin Johnsonin kanssa. Päätösreiän lyhyehkö birdieputti painui kuitenkin vasemmalta ohi. Tuloksen 68 lyönyt Koepka aloitti päivänsä kahdella birdiellä, mutta teki sen jälkeen 13 paria putkeen. 16. ja 17. reiän birdiet nostivat hänet takaisin Johnsonin kantaan.

Koepka ja Johnson ovat hyviä ystävyksiä, jotka tapaavat toisiaan säännöllisesti.

”Näen hänet (Johnsonin) joka päivä kuntosalilla. Jos emme ole salilla, olen joko hänen kotonaan tai sitten hän on meillä”, Koepka sanoi.

”Meillä on suhteellisen samanlainen asenne, emme ota asioita turhan vakavasti. Tykkäämme rentoutua ja treenata. Samanlaiset kiinnostuksen kohteet tekevät kaveruudesta helppoa. Totta puhuen emme ole juuri koskaan puhuneet golfista keskenämme. Sitäkin enemmän meillä riittää naurua, hauskanpitoa ja yhdessä hengailua.”

Kaksikko saa seuraa lauantain kierroksen johtopalloon Kiradech Aphibarnratin kanssa kolmannen sijan jakavasta Justin Rosesta (-9). Heidän lähtöaikansa on kello 5.50 Suomen aikaa.

Rosen ohella eurooppalaisista top 10:een mahtuvat Henrik Stenson (-7), Matthew Fitzpatrick (-7), Rafael Cabrera Bello (-6) ja Tyrrell Hatton (-6).

Turnauksen viimevuotinen voittaja Hideki Matsuyama (+4) pelasi itsensä perjantaina lopullisesti kärkitaistelun ulkopuolelle. Hän on kisan puolivälissä 17 lyöntiä kärjen takana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje