[11][17]

[11][17]
World Golf Championships

Brooks Koepkalla vahva startti Shanghaissa – Hideki Matsuyaman ongelmat jatkuvat

Upeasti putannut Koepka oli täynnä virtaa kierroksen kahdella jälkimmäisellä kolmanneksella.

Brooks Koepka ei ollut HSBC Champions -turnauksen avauskierroksen ensimmäisellä kolmanneksella erityisen kuuma. Lukema tulostaululla näytti miinus yhtä, eikä häntä olisi siltä istumalta arvannut sijoittaa kisan ykköspaikalle kierroksen jälkeen.

Näin kuitenkin kävi. 10. tiiltä startannut Koepka teki reikien 7−10 (kentän 16−1) jaksossa kolme birdieä ja eaglen nousten kohisten kohti kärkeä.  Challenge Tourilla huippugolfin salaisuudet oppinut yhdysvaltalainen teki ainoan boginsa 12. reiällä (kentän 3.), mutta vauhti ei hyytynyt siihen: hän iski kuuden viimeisen reiän periodissa vielä kolme birdieä.

”Aloitin todella hyvin, ja löin todella hyvin draiveja. Aina kun puttaat hyvin ja saat pidettyä pallon väylällä, luvassa on mainio tulos”, Koepka sanoi.

Tulos 64 oli lyönnin verran parempi kuin toista sijaa jakavilla Malesian Gavin Greenillä ja Thaimaan Kiradech Aphibarnratilla. Olympialaisissakin pelannut Green voitti aiemmin tässä kuussa Aasian kiertueeseen kuuluvan Taiwan Mastersin.

Sheshan International -kentällä pelattavan kisan vuosi sitten ylivoimaisesti voittanut Hideki Matsuyama oli torstaina tuuliajolla. Hän pelasi ulosmenon (10−18) yhden alle, mutta toisen kenttäpuoliskon alku oli vaikea: 10. reiän (kentän 1.) bogia seurasi ja 12. reiän (kentän 3.) triplabogi. Matsuyama paikkaili tilannetta vielä kahdella peräkkäisellä birdiellä, mutta päätti kierroksensa bogiin.  Tuloksellaan 74 hän jätti torstaina taakseen vain seitsemän kilpailijaa.

Maailmanlistalla neljäntenä oleva Matsuyama dominoi vuosi sitten huippugolfia lähes yksinvaltiaan tavoin. Hän voitti  viikkojen 42 ja 47 välisenä aikana − kaksi Japanin kiertueen turnausta huomioon ottaen − neljä kilpailua ja oli kahdessa toinen.

Vuosi 2017 ei ole sujunut aivan samalaisissa merkeissä, vaikka tilasto onkin karttunut kahdella makealla (Phoenix Open ja Bridgestone Invitational) voitolla ja hyvillä major-esityksillä.

Matsuyaman ongelmat käynnistyivät FedEx Cupin play offeissa, joissa hän ei sijoittunut kertaakaan 20:n joukkoon. Toissa viikon CIMB Classicissa pelaaja oli kuitenkin viides, joka on hänen paras sijoituksensa sitten PGA Championshipin.

Ensimmäistä WGC-sarjan kilpailuaan pelaava Paul Dunne ja Justin Rose jakavat parhaina eurooppalaisina kuudetta sijaa tuloksellaan 67. Ensimmäisen kerran yli kuukauteen kilpaileva Henrik Stenson (68) on niukasti top 10:n ulkopuolella.