21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Westwood jaksaa saalistaa major-voittoa

Lee Westwood käväisi tiistaina lehdistön tentattavana. © Getty Images

Monet British Openiin osallistuvat pelaajat hakivat viime viikolla links-tuntumaa Castle Stuartilla pelatusta Scottish Openista. Lee Westwood päätti kuitenkin jättää tämän turnauksen väliin. Hän hyödynsi vapaan viikon harjoittelemalla kotioloissaan Worksopissa, joka sijaitsee hieman yli kahden tunnin ajomatkan päässä BO:n tämänvuotisesta turnauskentästä, Royal Lythamista.

Westwood yrittää tällä viikolla päästä vihdoinkin major-turnausten voittajien kirjoihin, joskaan yrityksen puutteesta häntä ei voi moittia. US Openissa Westwoodin haaveet voitosta haihtuvat finaalikierroksella puuhun jääneeseen palloon – sijoitus 10:s. Tämä oli hänen kahdeksas Top 10 -sijoituksensa 13 viimeisessä majorissa. Näistä viisi on kakkos- tai kolmostiloja. Kaikkiaan Westwood on tahkonnut urallaan 57 major-turnausta.

Englantilainen poikkesi viime viikolla harjoituskierroksella Royal Lytham & St. Annes’sa, mitä hän kutsui järkeväksi ratkaisuksi. Keli Lythamissa oli tuolloin mitä sopivin ja kentällä muutenkin rauhallista.

”Se oli yksi parhaista Open Championshipin harjoituskierroksistani koskaan”, Westwood sanoi.

Maailmanlistan kolmosen mielestä Lancashiren rannikolla sijaitseva Lytham on yksi kovimmista British Openin kierrossa olevista kentistä. Syvät raffit ovat erityisen rankaisevia, myös suuri osa kentän 206 bunkkerista on kaikkea muuta kuin helppoja.

Westwoodin menestystä tällä viikolla puoltaa hänen kaltaisiensa pallonlyöjien kuten Tom Lehmanin ja David Duvalin voitot Lythamissa. Toisaalta villisti lyöneen Seve Ballesteroksen pelityylin ei olisi pitänyt sopia Lythamiin, vaikka hän kaksi Open-voitoistaan siellä saavuttikin.

Tony Jacklin (vas.) on edellinen Englannissa pelatun Openin brittivoittaja. Kuvassa myös Rhys Davies.  &copy Getty Images

Tony Jacklin (vas.) on edellinen Englannissa pelatun Openin brittivoittaja. Kuvassa myös Rhys Davies. &copy Getty Images

Lähipeli ei ole koskaan kuulunut ”Westyn” vahvuuksiin, mutta tästä hän ei kanna suurta huolta.

”Mielestäni pelityylini sopii useimmille kentille”, sanoi Westwood, joka on yleensä griiniosumatilastojen kärkikaartia. ”Olen viime aikoina ollut hyvissä asemissa useissa major-turnauksissa, joten en näe mitään syytä miksi tämä viikko tekisi poikkeuksen.”

Jos Westwood saisi valita jonkun major-turnauksen, jossa hän ottaisi ensimmäisen voittonsa, se olisi epäilemättä omassa kotimaassa pelattava British Open. Edellinen Lythamissa ja ylipäänsä Englannissa Openin voittanut englantilainen on Tony Jacklin. Hänen tempustaan on kulunut jo 43 vuotta!

”Lee on loistava draivaaja”, Jacklin sanoi. ”Lythamin pitäisi sopia hänen pelitapaansa, mutta koskaan ei tiedä – tehtävä on vaativa. Westwoodilla on paljon kokemusta maailmalta, mutta kello tikittää. Onhan hän jo 39-vuotias.”

British Open pelataan Lancashiressä, Royal Lytham & St. Annes -kentällä 19.-22.7. Lee Westwoodille tekevät kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Japanin Yoshinori Fujimoto ja USA:n Bubba Watson. Kolmikko käynnistää kisaurakkansa torstaina klo 11.20 Suomen aikaa.

Nelonen Pro 2 -kanava lähettää British Openista suoria lähetyksiä torstaista sunnuntaihin. Lähetys alkaa torstaina ja perjantaina klo 11, lauantaina klo 12 ja sunnuntaina klo 13. Selostuksesta vastaavat Teemu Tyry ja Nikke Tyry. Torstaina kommentaattorina on Lassi Tilander, viikonloppuna Timo Rauhala. Viasat Golf -kanava näyttää kisat englanninkielisin selostuksin samoina aikoina.

Marko Kuivasaari

Major-veikkaus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)