Walker Cup –huumaa Lythamissa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Walker Cup –huumaa Lythamissa

Gary Hurley, Jack McDonald ja Cormac Sharvin valmistautuivat perjantaina pian käynnistyvään Walker Cupiin. Kuva: Getty Images

Maailman tunnetuin amatöörien haasteottelu Walker Cup pelataan viikonvaihteessa Royal Lytham & St Annes Golf Clubin kentällä. Kyseessä on 45. kerta, kun Iso-Britannian ja Irlannin yhdistelmäjoukkue kohtaa kaksipäiväisessä kilpailussa Yhdysvallat.

Joka toinen vuosi käytävässä Walker Cupissa pelataan yhteensä 26 matsia. Pelimuotoina ovat foursome ja kaksinpeli. Ensin mainittuja pelataan molempina päivinä neljä ja singeleitä yhdeksän.

USA on ollut viime aikoina vahvasti niskan päällä, sillä viidestä edellisestä kohtaamisesta Iso-Britannialla ja Irlannilla on vain yksi voitto. Se on peräisin Royal Aberdeenin kentältä vuodelta 2011. Voittajajoukkueen riveissä oli muun muassa ET:llä vahvaa kautta pelaava Andy Sullivan. USA:n neljän vuoden takaisessa ryhmässä pelasivat sellaiset isot nimet kuten, Jordan Spieth, Harris English, Russell Henley ja PeterUihlein.

USA:n tämänvuotisen joukkueen ykkösnimi on Open Championshipin paras amatööriJordan Niebrugge. Myös Iso-Britannian ja Irlannin ryhmään kuuluvat Paul Dunneja Ashley Chesters esiintyivät heinäkuussa edukseen St Andrewsissa.

Kotijoukkeeseen alun perin valittu Sam Horsfield ei pysty pelaamaan vuoden 2015 Walker Cupissa. Hänen tilalleen kapteeni Nigel Edwards valitsi Ewen Fergusonin.

Walker Cup, 2015, Royal Lytham & St Annes, 12.-13.9.2015

Iso-Britannia ja Irlanti: Ashley Chesters (ENG), Jack McDonald (SCO), Gavin Moynihan (IRL), Ewen Ferguson (SCO), Jimmy Mullen (ENG), Paul Dunne (IRL), Grant Forrest (SCO), Jack Hume (IRL), Gary Hurley (IRL) ja Cormac Sharvin (IRL). Kapteeni: Nigel Edwards.

USA: Mike McCoy, Hunter Stewart, Robby Shelton, Jordan Niebrugge, Maverick McNealy, Lee McCoy, Scott Harvey, Beau Hossler, Denny McGarthy ja Bryson DeChambeau. Kapteeni: John ”Spider” Miller.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje